Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2019 10:45 - ЖИЛИЩЕТО НЕ Е СЕКС ИГРАЧКА!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 302 Коментари: 0 Гласове:
0



 26 март 2019

Жилищната криза по комунистическо време доведе до безразборното продаване на апартаменти в един блок. Социалният състав на тези блокове неведнъж е ставал причина за проблеми. Обща стена между професор по музика и пропаднал пияница – футболен запалянко, който раздира кооперацията с просташките си крясъци при всеки футболен мач? Трагедия! Всеки би се опитал да се спаси от такъв съсед.

В доста държави купуването на имот в жилищна кооперация става само ако всички съседи дадат съгласието си и приемат новия съкооператор. Проучват го и ако не го одобрят, сделката не се състои. Причината е, че ако например новият е човек от по-нисък социален кръг и с ниски доходи, се очаква да създава проблеми при поддръжката на общата собственост. На хора, чиито професии не са обект на обществено уважение, също може да бъде отказано да придобият жилище в блока - като при това никой не им дължи обяснение.

В случая с фирма Артекс е очевидно, че тя поддържа този похвален световен жилищен стандарт и продава жилища на подбрани хора. 
Ама в момента били във властта – откога да си във властта е укоримо? А и никой не е вечен там. Едва ли е въпрос само на реклама фирмата-строител да съобщава на поредния купувач кои ще са съседите му. В края на краищата става дума за дългосрочно съжителство и няма нищо по-нормално от това хора съпартийци и съмишленици да живеят близо един до друг! „Апартаментите на властта“ – що за просташки медийни анонси?

Твърдението, че въпреки законността на сделките тези покупки са неморални, ме наведоха на мисълта за… законното съществуване на магазините за сексартикули и тяхната доста съмнителна моралност. 
Как не се сетихме досега? 
Гузната съвест на един такъв продавач на сексартикули го направи организатор и активен член на някакво измислено НПО, наречено Антикорупционен фонд. Точно този фонд раздуха истерията, която подхвана и сайтът  "Свободна Европа", списван от политически противници на ГЕРБ.
Николай Стайнов се борел с корупцията, но не само -  обяснява ни кое било неморално, макар че е законно? Точно като неговите магазини. :)  
Наистина ли ще възприемем морала на един продавач на секс играчки? 
Малко се е пообъркал – жилищата не са секс играчки!
Още повече, че този „морал“ ни се налага най-вече от медии, чиито собственици са обвинени в корупционни практики.
Но те досега не са станали обект на разследвания на „антикорупционния фонд“. image:) 
Да питаме ли защо?




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 910281
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930