Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2014 22:04 - ОЩЕ ЕДНИ ДЕСНИ - УРА! УРА? УРА...
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове:
1



На първо четене - както се казва, няма лошо десни да се коалират. На миналите парламентарни избори толкова се цепиха и разцепваха, че никой освен ГЕРБ не успя да влезе в парламента, колкото и да ги предупреждавахме, че с това само ще доведат на власт правителство на БСП. Държаха се, като да им беше изпила чавка акъла – особено хората на Костов, които, както по-късно стана ясно, дори са плащали за анти-ГЕРБ кампания на тролове в мрежата. След белята, която ни докараха на главите, се надявах да са се осъзнали – но вече нямам никакви надежди. Отграничаването им от ГЕРБ не спира и до днес. 
По повод обявената нова коалиция "Десните":

Мария Капон, 06.08.2014 г.:
„Нас не ни е събрал някакъв господар, а десните ценности. Ние ще сме безкомпромисната десница, която няма да се пазари за гласове и да бъде патерица на други политически сили. Няма да водим никакви разговори с ГЕРБ, БСП и ДПС.“ 
Все пак бяхме нетърпеливи да чуем първата изява на новата коалиция и тя не закъсня:

“Коалиция „ДЕСНИТЕ” остро протестира срещу ИЗЯВЛЕНИЕТО на министър-председателя Георги Близнашки, че „комунизмът е много красив ИДЕАЛ”. 

Следва напомняне на съществуването на закона, който осъжда престъпленията на комунистическия режим, и:

“Настояваме президентът Плевнелиев да вземе отношение по направеното изявление от назначения от него служебен премиер. 
Очакваме публично извинение от министър – председателя Близнашки!”

И надутият балон на очакванията ни веднага се спука...
Абе братя десни, не знаете ли, че комунизмът като политическа идея наистина е идеал – т.е. – нереализируема? Или не знаете какво е “идеал”?
Не знаете ли, че това не беше изявление на министър-председателя, а искрен и почтен отговор на заядлив журналистически въпрос? Или не правите разлика между “отговор на премиер” и “изявление на премиер”?
Не знаете ли и разликата между “идеал” и “режим”, та ни цитирате закона за комунистическия режим?
И от какво точно се чувствате обидени, та искате извинение? От едно мнение?
Рискувате да ви мислим за прости хора, само и само да нападнете Президента и току що назначения премиер?
От такова засукване и изопачаване на смисъла на думите отдавна ни е дошло до гуша! Напомня ни не само за комунистическото изопачаврене (по израза на д-р Любомир Канов) на всичко, включително и на езика ни, но и за една надменност, която се гради на самочувствието, че ние сме най-умните, а всички останали са прости!
И каква ниша вдясно си мислят, че запълват “Десните”? РБ били автентична десница, а те – безкомпромисна десница?
Защо са решили, че да не си готов на никакви компромиси е достойнство, не разбирам. Но това ме кара да предположа, че там или всички са стари моми и ергени, или са разведени.
И когато – на второ четене - се поинтересувах от структурата на коалицията и личностите в нея, ето какво забелязах.
Първо, тя се кани да повтори структурата на РБ – включително с гражданската квота. 
Второ, най-видният член на тази “квота” е без съмнение д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването в правителството на СДС, създател на НЗОК и пръв неин директор. Забелязали ли сте, че името му никога не се използва без титлата “д-р” пред него? Причината е, че той не е лекар, разбира се. Зъболекар е. Има една ма-а-лка разлика, нали? 
Интересното тук е, че Илко Семерджиев все още е член на ДСБ. Но за някакви цели е свалил партийните си одежди и ни се явява като един безличен и надпартиен гражданин, макар и да е известно, че зад гърба му винаги наднича Иван Костов.
Тази работа започва да прилича на политическо овощарство – след като Радан и компания му откраднаха ДСБ, вместо да си сади и отглежда нова партия, Костов си присажда калем върху пораснало вече дърво. 

Третото четене мога да изчерпя с лека редакция на старата максима:

Стар бардак със стари к...и.
  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 910826
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930