Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2013 10:55 - И ПАК ЗА СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Днешното интервю с Бойко Борисов, очаквано с голям интерес не само от привържениците на ГЕРБ, поднесе голямо разочарование.
Оказа се, че целта на Анна Цолова и Виктор Николаев е била не да ни представят вижданията на лидера на спечелилата последните избори партия за положението в страната, а да спасят Нова телевизия от обвинения, че била собственост на Борисов. 
Интервюто, което направиха с него, беше христоматиен пример за това как се прави некачествена журналистика. 
Направиха го двама журналисти, които са доказвали, че могат да я правят, когато са свободни.
Нека не забравяме, че като продукт всяко интервю е авторска собственост на журналиста, който го прави. Защото, макар и отговорите на интервюирания да са най-интересното в него, журналистът е този, който задава темите. 
Замисълът на това интервю очевидно беше да бъде от жълто по-жълто. И колкото и да се опитваше г-н Борисов да отбегне несъществените дребнавости и старите и отдавна изяснени истории, с които го обстрелваха водещите, като насочи разговора към по-сериозни теми, опитите му се сблъскваха със стена от преднамерено неглижиране на тези теми. 
Има два вида отбягване на въпроси – отбягване на сериозни въпроси и отбягване на просташки въпроси.
Сериозните въпроси са онези, които засягат обществения интерес.
Просташките въпроси са почти всички останали, но най-вече засягащите личния живот на публичните личности. 
Сериозните въпроси се отбягват, когато политикът не може или не иска да им отговори.
А ние присъствахме на отбягване на просташки въпроси в интервю, в което събеседникът отчаяно се опитваше да придаде смисъл на присъствието си в студиото, но журналистите не му позволиха! При наслагване на нови въпроси върху текущ отговор, при трикратно повтаряне на едно също – като например, че партия ГЕРБ се разпадала, интервюто се превръща в махленска свада. А когато срещу един седят двама, ясно е кой кого ще надприказва. Затова и Бойко Борисов каза накрая: съжалявам, че не можахме да направим интервюто.
Доста некадърен медиен продукт произведохте днес, Ани и Виктор! 
И не ни излизайте с номера, че задавате зрителски въпроси. Защото вие сте тези, които подбират от всички зададени въпроси най-смислените и най-актуалните и ни ги поднасяте. 
В противен случай, тъй като телевизионните водещи са не по-малко публични личности от политиците, защо да не ви отперим и ние, зрителите, няколко просташки въпроса? Пък да видим дали и как ще ни отговорите?
Например - кога е менструалният цикъл на Анна Цолова, за да очакваме закономерно влошаване на журналистическата й работа? Като днешната отвратително грубиянска, но явно предварително подготвена забележка “вие не ни плащате заплатите”? 
Ревнив ли е Виктор Николаев, изневерява ли му жена му и дали пък няма проблеми с ерекцията, което да е причина за просташките му заяждания и изрази понякога? Като началното “приготвили сме се да ви подпукаме”?

И накрая един сериозен въпрос: 

НЕ СТЕ ЛИ СВОБОДНИ ВЕЧЕ, ЦОЛОВА И НИКОЛАЕВ? 

http://play.novatv.bg/play/339073?autostart=true



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909940
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930