Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2017 21:37 - ЗА ДОСТ И ДПС
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Може ли някой да ни даде гаранция, че скарването на Доган и Местан е автентично? Досега Местан няколко пъти пред очите ни и доста неочаквано е променял политическите си партньори. Целта на ДОСТ спокойно може да бъде да обере гласовете на негласуващите за ДПС мюсюлмани, да влезе в парламента - и там вече да увеличи намалялото влияние на ДПС. Още повече, че ДОСТ се ползва с подкрепата на все повече изоставящия демократичните ценности Ердоган. Забележете и че “европеецът” Местан напълно пренебрегва българските изборни закони и плаща глоби, но ги нарушава – имам предвид специално агитацията на турски език.
Нека не бъдем наивни. Най-силната връзка между мюсюлманите е религията им. Не се лъжете, че мюсюлманин ще предаде интересите на “братята” си по религия, за да се отдаде на европейски ценности. Вижда се колко са податливи на тях живеещите от десетилетия в европейските държави мюсюлмани.
Мюсюлманите са едни от най-милите и затрогвали ме хора, които познавам, но са затворена общност, в която има неписана йерархия. Тази йерархия се спазва и затова никога не можем да проумеем как така изведнъж се променят колективните им “нагласи”. Не можем да го разберем, защото масово българите не са истински християни - комунистите успяха да изкоренят християнската вяра и добродетели у нас. Като общност ние не се чувстваме обединени от християнската си религия – за разлика от много други християнски народи.
Никой не може да ни даде гаранция, че послушният Местан не действа по нареждане на Доган.
Затова решението на ГЕРБ и Борисов да не се коалират нито с ДПС, нито с ДОСТ, е най-правилно – когато един мюсюлманин се е освободил от “плена” на общността си, ще избере партия не заради мнозинството на мюсюлманите в нея, а според платформата и делата й.
Някои хора вярват, че като подкрепят ДОСТ, тя щяла да отслаби ДПС. Но се опасявам да не би като се събудят някоя сутрин да разберат, че са я подсилили.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909250
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930