Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2014 14:12 - ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ????
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1978 Коментари: 3 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ИНТЕЛИГЕНЦИЯ, или на всяка манджа мерудия   Отново вълнения в държавата! Спомних си как някога цели трудови колективи на художествено-творческата интелигенция  се възмущаваха от Солженицин и го заклеймяваха, без да са го чели. Това последното – да не си го чел, беше дори по-задължително от възмущението. Днес за някои също е задължително да се възмущават от Слави Бинев. Този път обаче е задължително да не можеш да направиш разлика между назначение и избор. Прави ми впечатление и задължителността да свързват избора на Бинев с премиера Борисов. Което ме води към мисълта, че следващата задължителност, която им е вменена от някого, е да не правят разлика между изпълнителна и законодателна власт. Ако съдя по това, че никой от тях не беше възмутен, че един предишен министър на културата пишеше “збогом”, току виж и всички те пишат “збогом”?  :) Но чашата на търпението ми преля, когато един от тези “представители на интелигенцията” – Александър Морфов, подвизаващ се напоследък из Русия, си позволи да ни заплашва с кървава революция! Всички вие, другари, не сте никаква интелигенция – вие сте комунистическа интелегентура! Интелигентният човек знае какво не знае и не се меси там, където не му е работата. За такива народът ни казва подигравателно: на всяка манджа – мерудия! Почти всички, изказвали се по въпроса Слави Бинев, показаха пълно гражданско невежество, а претенциите и революционния плам, които излъчват, в никакъв случай не са убедителни и не говорят за интелигентност.  Интелигентът не заплашва, интелигентът убеждава. Заплашват престъпниците! Затова отказвам да ви приема за представители на българската интелигенция. Вие сте остатъци от червената интелигентура, която навремето под строй осъди Солженицин, без да го е чела. И за да не въздигаме Слави Бинев до позиция, която той в никой случай не е дорасъл, спрете да се излагате и се скрийте! А ние ще си прошепнем наум, за да не ви обидим: какво да правим, толкова ни е интелигентският матриял...



Гласувай:
47



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
02.12.2014 14:42

Едва ли много хора ще разберат за какво говориш. По-вероятно е да го изкривят до “защитаваш Слави Бинев”, което не е истина и си го уточнил.

Едва ли някой ще оспори, че Бинев наистина не е подходящ за тази длъжност. Засега не мога да го обсъждам, понеже не съм сигурен кое ги е накарало да се спрат точно на него.

Мисълта ми е, че в българския театър хората на културата изобщо не са чак такъв брой, какъвто се представят. Пълно е с пияници, психопати и грандомани. От тази гледна точка може да се окаже, че всъщност заслужават точно човек като Бинев.

цитирай
2. gosho568 - Поздрави!
03.12.2014 14:30
Сипатизирам на Слави Бинев, като бизнесмен, но за тази длъжност и аз не съм убеден, че я е заслужил... но нека да видиме!
цитирай
3. alexiev123 - Сипатизирам на Слави Бинев, като ...
03.12.2014 23:04
gosho568 написа:
Сипатизирам на Слави Бинев, като бизнесмен, но за тази длъжност и аз не съм убеден, че я е заслужил... но нека да видиме!

Какви длъжности, какви заслуги... :) 240 депутати са, около 22 постоянни комисии - по 10 души за комисия, а те са по-големи по бройка. Има ограничения в колко комисии може да се членува, защото им се плаща като допълнителен ангажимент, а преди години някои заради парите се бяха писали в по 10 комисии. Разпределят ги дълго и мъчително и трябва да спазват различни критерии, защото и някои партии имат твърди претенции към председателството на определени комисии. Какъв мат'риал ще попадне в парламента никой никога не може да предвиди, нито можем да си поръчваме. Така че се работи с наличностите. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902022
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031