Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2019 10:52 - ПРОТЕСТ НА КОЛЕНЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1035 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Забелязвам, че някакви идеи за молителство се въртят из журналистическите глави и това едва ли е случайно.
Няколко дни преди посещението на премиера Борисов при президента Тръмп Държавният департамент на САЩ даде интифа на любопитните, че възприема България като лоялен член на НАТО и верен съюзник по много въпроси.
А аз втори уикенд чувам Гошето Любенов да пита събеседниците си за какво щял да се моли Борисов на Тръмп, та се е дигнал да ходи чак до Белия дом. Седне човек да си пие кафето рано-рано сутринта, уж на спокойствие - и изведнъж някакво Гоше му сервира, че премиерът му щял да ходи някъде да се моли за нещо... обезпокоително, че чак унизително ти става. А като не могат журналята да измислят по-читави проблеми, в главите им се ражда само молба за безвизов режим.
Ама не знаят ли закона на САЩ? Не знаят ли, че визовият режим не зависи от молбите на премиерите, а от молбите на гражданите на съответната страна? Въпрос на обща култура е да се знае, че Конгресът на САЩ отменя визовия режим само със страни, при които процентът на откази за виза е до 3%. А към април т.г. 13% от поискалите виза българи са получили откази. Подготвя се обявяване на неуспешна среща на Борисов с Тръмп - само че това, драги ми разпасали се от глупост и слободия журналисти, няма да ви се получи. Отсега да си знаете – Тръмп няма право да отмени визовия режим нито към България, нито към която и да е друга страна.
И, драги ми невежи журналя, благодарение и на вашите коментари все още всякакъв български боклук си въобразява, че в САЩ го чакат реки от мляко с мед и дава мило и драго да се добере до някоя щатска територия.
Преди няколко години наблюдавах скептично намеренията на младо семейство с две деца да получи виза за посещение в САЩ. Второто дете беше бебе на месеци и според моите старовремски схващания щяха да ги заподозрат, че се подлагат на това дълго пътуване, защото се канят да останат там. Предполагах, че няма да им дадат виза. Да, ама не. Дадоха им и на четиримата – барабар с бебето. Отидоха и се върнаха, не се вписаха в черната статистика на незаконното имигрантство от България.
Как познаха от посолството, че ще се върнат, бре? Много лесно – проучиха ги и разбраха, че мама и тате имат стабилен бизнес тук и трябва да са луди, за да го зарежат и да хукнат с две малки деца в неизвестното. Но ако бяха безработни и без никаква собственост тук, щяха да увеличат процента на отказите за виза.
Така че, драги ми неуспели в живота сънародници, не се пробвайте „на късмет“ дали няма да минете между капките. С такива проби само вредите. От вас зависи - колкото повече такива молби, толкова повече ще се отдалечава отмяната на визовия режим със САЩ. Той не е въпрос на симпатии, нито на молби на премиери. Та като се върнах към молбите, се сетих за протеста на една уж гражданска, но всъщност политическа секта пред президентството в понеделник вечерта на изминалата седмица. Протест, който се превърна в коленопреклонно молителство. Наблюдавам тази секта от 2013 г. и винаги съм се изненадвал от претенциите й да е цвета, пяната и каймака на българското гражданско общество, да е върха на сладоледа и черешката на тортата му – а всъщност е секта на безидейни и невежи плагиати. Откъде ли изплагиатстваха и този невиждан и по комунистическо време номер с организирана молба на колене?
Какво мислите, че открих, драги ми сънародници? Тази коленопреклонническа молителска „мода“ от няколко години насам се разпространява из Русия, където групи граждани се снимат как коленичат пред Путин с молба да им реши конкретен проблем!
Молодцы, ребята! :)
Ето къде било заровено кучето, къде бил ключът от бараката и защо глупавият ни „умнокрасивитет“ потроши всички мивки и изби рибата във всички реки в родината!
Уникалните "автентични" десни, евроатлантическите борци за справедливост и правосъдие подражават на руския мужик, който е толкова обезправен, че единственото му спасение е да се моли на колене пред батюшката си цар!
Това падение на мнимите борци за справедливост дълго ще се помни и напомня! И ако БНТ1 ме попита сега кое е събитието на седмицата, без никакво колебание ще отговоря:
- Протест на колене!
https://www.youtube.com/watch?v=-3YDcwu5N6E



Гласувай:
2



1. staler - Ауексиев, по визовите въпроси в...
24.11.2019 18:45
Ауексиев,по визовите въпроси всичко което си написал е формално верно,а виж--в реалния живот процента на отказите може да бъде дори прогнозиран изхождайки от некои други обстоятелства и факти
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909550
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930