Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2019 20:34 - "КАРТАГЕН" Е НАШАМАРЕН
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1357 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 17.11.2019 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По времето на протестите през 2013 г. срещу правителството на Орешарски се формира една групичка от млади хора, които с времето придобиха по-конкретен образ.

Дали е образ, или е подобие на образ, ще решим по-нататък.
Тази групичка се отличаваше с претенции за висока образованост и култура и за да ги подчертае, въведе артистизъм в протестите – то не беше жива картина по известната на Дьолакроа, та изпълнения на бял роял, докаран пред заградения парламент, организиране на всякакви флашмобове и танци върху пешеходни пътеки, боядисване на паметници – прекопираха и пренесоха у нас всички известни по света видове улично изкуство. Тези от тях, които граничат с вандализъм, бяха обявявани за законен политически протест. След което - като естествена следваща стъпка - се формира нова политическа коалиционна сила, наречена Реформаторски блок.

Всички знаци, символи и характерни изяви на блока – та дори и предизборните им клипове, също бяха жалки копия, характеризиращи отдавна чуждестранни политически организации, така че въпросът за плагиатството надвисна над тях със страшна сила.
Те обаче не се стреснаха, убедени, че освен тях самите, никой в България не ги познава и плагиатствата им ще минат за оригинали, та се обявиха за умни и красиви едновременно.
 

Имайте търпение, приближавам се към Картаген - поредното им плагиатство. image:)


Като се запознахме с биографиите на новите лидери и активисти на усърдно плагиатстващото новородено политическо отроче, установихме, че сред тях преобладават възпитаници на софийската френска гимназия и на Националната гимназия за древни езици и култури.

Хоп! Ей ги откъде са дошли и Дьолакроа, и Картаген, с който завършват в днешно време всички статии на един техен борбен активист и политпросветник – от ученическата скамейка!
Съвсем наскоро Кънев затвърди мнението ми, като обяви, че малоумното му предложение никому неизвестният досега гражданин Бонев да стане кмет на столицата, като всички преди него се откажат от местата си, било част от "френската политическа култура". image:)

Хитрост и злоба, коварство, цинизъм и безсрамие, пошлост и подлост, трикове и лицемерие са характеристики на най-отвратителните образи на класическите френска и римска литератури. Само че нашите "умници", изучавали ги в крехката си пубертетна възраст, не са схванали, че това са отрицателни образи. Приели са ги като примери за подражание - сбъркана работа, загубено поколение... как пък една добродетел не забелязаха и не възприеха?

Интересно в случая е, че лидерите и активистите им имат и висше образование, но представата за собствената си изключителност и значимост базират на средното, а не на висшето си образование.
Алма матер ряпа да яде пред гимназията?
Пораждат се съмнения, че не са научили нищо повече, а само са се мотали из университетите. Впрочем, демонстрираните юридически познания на трима от лидерите - Кънев, Иванов и Атанасов, потвърждават тези съмнения.

Но да се съсредоточа върху Картаген.
Който не знае, много лесно може да научи откъде идва изразът „Картаген трябва да бъде разрушен!“
Картаген – това е омразният, основният и най-голям враг. И понеже всеки има своя Картаген, въпросът, който си поставям, е:
- Кой е техният Картаген?

Като съдя по изказванията им през последните шест години, техният Картаген е ГЕРБ.
Не БСП, а ГЕРБ трябвало да бъде унищожен.
Но това е присъщо на политическия образ на БСП, а това тяхното е копиране. Защо избраха да бъдат подобие на БСП, си знаят само те.
Може и да имат родствени връзки, които не са ни известни.

След толкова години на неспирни нападки реципрочно би следвало те да са герберският Картаген.
Обаче не са.
ГЕРБ не ги удостоява с чак такава омраза, че да иска да ги унищожи.
ГЕРБ са строители, не са унищожители.

Борисов не е почитател на омразата на Катон Стари, а на мъдростта на Сократ, който е казал, че е прост и нищо не знае. image:)

Но някое и друго народно шамарче е полезно за големите умници – не само на предишните, но и на последните избори пак ги получиха.

С други думи - и да не е разрушен, един Картаген е поне нашамарен.




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - О, alexiev123,
17.11.2019 22:01
О, alexiev123,
ме посрами ти!
Да изчета аз целия пост, в очакване на нещо КЛАСИЧЕСКО,
за да разбера накрая, че е апология на ГЕРБ!
И че ББ всъщност е мъдър като Сократ!
Аз минавам тук за комунист, но се считам за типична Везна и човек с НАУЧЕН мироглед, и не веднъж съм защитавал ББ. Защото той беше ПРИНУДЕН да се бори за изборни постове, но ЦАРЯТ го откри като любимец на народа, и после ЕНП го хареса, прие го набързо, разчисти му пътя и го тури премиер. И заедно със САЩ го поддържа вече 10 години В СВОЙ ИНТЕРЕС.!!! Но чак пък Сократ...
цитирай
2. vmir - 1. krumbelosvet,
18.11.2019 03:46
НАУЧЕН мироглед е единствено марксистко-ленинския, поне така искаха да повтаряме на изпитите по комунистическо. Айнщайн се самоопределя като "вярващ-невярващ" и казва, че откакто математиците са се захванали с теорията му, самия той престанал да я разбира. И понеже се пишеш инженер, нека ти кажа, че ако беше си направил труда да отвориш знаменитите "Математически принципи на природознанието" на Нютон, в които той формулира основите на класическата механика (и машинното инженерство), няма да откриеш нито една математическа формула. А ти цял живот не си успял да зацепиш, че математиката е инструментариум, непознаването на който не е основание да вярваш, че нелепи презумпции могат да имат нещо общо с науката.

Сократ знае, че не знае и това открива пътя към знанието пред него. А ти знаеш, че "знаеш" и това закрива пътя към знанието за теб. Толкова насериозно си взел презумпциите на комунизма, че нямаш голям шанс да научиш нещо полезно.
цитирай
3. krumbelosvet - О, великият учен vmir
18.11.2019 06:48
Заглавието на Нютоновия труд, у нас е прието да се превежда "Математически начала на натур-философията". Но тоя ИДИОТ Нютон не е забелязал, че в тия математически начала НЯМА НИ ЕДНА ФОРМУЛА. И е създал диференциалното смятане...
А Айнщайн КАТО СТУДЕНТ е пренебрегвал математиката, но през целия си научен път след това, има математиката за основен инструмент. И винаги има сътрудник-математик. И често е повтарял "трябва ми още математика". И СТО и ОТО са всъщност системи уравнения, изразяващи с НЕЗАМЕНИМА ЯСНОТА ФИЗИЧЕСКИЯ СМИСЪЛ...
А ти, Вмир, не си ли просто анти- и фоб, и личен приятел на подобния ти старфорлайф?
цитирай
4. vmir - 3. krumbelosvet,
18.11.2019 10:43
Да се спори за превод на известно заглавие е едно от най-неграмотните начинания. "Principia" от оригиналното латинско заглавие за мен е по-близо до "принципи", отколкото до "начала". Ти първо намери и разгледай книгата, покажи къде си видял формула в нея (може и аз да съм пропуснал) пък тогава коментирай съдържанието й. Защо изкривяваш да си мисли читателя, че според мен Нютон не е оценявал значението на математиката? Не Нютон е идиота, а който коментира книгата му без да я е отварял и има нахалството да заема позата на знаещ. Да беше казал, че аз не разбирам от математика или не съм виждал математическа формула, вместо да се правиш на отворко с петокласни представи за Нютон и Айнщайн.

Математиката е незаменимо изразно средство, но тя не може да изрази "физичен смисъл" на полуграмотен идиот, който се нуждае от марксизма-ленинизма, за да се чувства знаещ. Има голяма разлика между математическите и физичните аргументи, но марксистко-ленинския мироглед е непреодолима преграда за такива "незначителни" според него "подробности". Марксизмът-ленинизмът е мастурбация за болни мозъци и е крайно тъпо да бъде приравняван с науката, камо ли да служи като критерий за заразпознаване освен на неграмотници с претенции до небесата.
цитирай
5. vmir - Why Do Stupid People Think They're Smart? The Dunning Kruger Effect (animated) - youtube
18.11.2019 23:29
Съжалявам, че Крумчервеносветни знае английски толкова, колкото и математика... Още по-лошо - той вярва, че езикът и математиката са много по-трудни от правенето на научни открития, които за "единствено НАУЧНИЯТ мироглед" (марксистко-ленинския) са по-лесни от детска игра.
цитирай
6. alexiev123 - О, alexiev123, ме посрами ти! Да ...
24.11.2019 11:23
krumbelosvet написа:
О, alexiev123,
ме посрами ти!
Да изчета аз целия пост, в очакване на нещо КЛАСИЧЕСКО,
за да разбера накрая, че е апология на ГЕРБ!
И че ББ всъщност е мъдър като Сократ!
Аз минавам тук за комунист, но се считам за типична Везна и човек с НАУЧЕН мироглед, и не веднъж съм защитавал ББ. Защото той беше ПРИНУДЕН да се бори за изборни постове, но ЦАРЯТ го откри като любимец на народа, и после ЕНП го хареса, прие го набързо, разчисти му пътя и го тури премиер. И заедно със САЩ го поддържа вече 10 години В СВОЙ ИНТЕРЕС.!!! Но чак пък Сократ...

О, патетичний Крумбелосвет! Борисов са го обвинявали в какво ли не. Че е комунист и русофил, както и в обратното. А човекът си каза, че не е нищо особено и че е прост като всички обикновени хора. Някои твърдят, че не бил чувал за Сократ. Ако наистина не е чувал, то тези думи го превръщат в съвременния Сократ. За principia си прав - правилно е да се превежда "начала". Латинският на Нютон не е класическият, а е средновековен. Някои хора търсят истината в източниците на английски, но полисемантичността на думата principle ги обърква. Тя означава не само принцип, но и първоизточник, първопричина, начало, правило, закон, та дори и аксиома. Основно е значението "пръв, начален".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902210
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031