Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2019 19:54 - НЕ ДУМАЙ, КОРИТАРОВ!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 27 септември 2019 г.   

Абе Коритаров, колко голЕм ще да е този интелектуалец, който на български език нарича емоцията страх „институция“?

Ако целта е да покаже, че има познания по чужди езици – бива. Но в българския език, на който говори и иска да го разбират, институция винаги е означавала „организация“ и все още - само организация.

Такава приказка може да излезе единствено от устата на претенциозен партиен член по време на предизборна кампания.

И двете са верни – и Александър Кьосев е партиен член на партия с претенции, и сме в кампания.

А в БНР са проявили най-елементарно прозрение, че за каквото и да го поканят да говори, ще го удари на предизборна агитация и ще им създаде ядове. От какъв зор да се натискат?

Коритаров твърди, че г-н професорът може да бъде определен като ярък представител на „онази творческа, енергична, движеща сила интелигенция, която наистина може да им даде дух (на ГЕРБ б.м.) и да ги превърне в партия с образа на мислеща, социално ангажирана и стратегически стабилна партия.“

Да, ама не. Не е член на ГЕРБ. На друга партия е член. (Тук проронвам някоя и друга сълза.)

За да разберем от какво се е лишила партия ГЕРБ, като не е успяла да привлече в редиците си проф. Кьосев, да видим какво е дал интелектуалецът – а и другите като него - на своята партия Да, България.

Александър Кьосев е един от четиримата автори (заедно с Антоний Тодоров, Евгений Дайнов и Огнян Минчев) на политическия манифест „За републиката“. Този документ беше представен на сакралната дата 3 март в клуб „Перото“ през 2016 г., но носеше без никакво съмнение стиловия отпечатък на Кристиян Таков (Бог да го прости).
Медиите отбелязаха „звездното“ присъствие на Радан Кънев, Христо Иванов, Татяна Дончева и… Георги Кадиев. За малко да пропусна и Иво Прокопиев, собственика на „обективните“ медии „Дневник“ и „Капитал“. Той също като авторите на манифеста мрази медиите-бухалки и се бори с пост-комунистическата олигархия. image:)

Лайтмотив на този манифест беше, че Републиката е в опасност и те трябвало да я спасят. Всички знаят, че Прокопиев спасява себе си, ама нейсе.
За първи път там се появи и лозунгът „Няма ляво, няма дясно!“

Очаквано „манифестът“ роди политическа партия с председател Христо Иванов, който, след като години наред говореше за политическите партии като за най-големите врагове на гражданите, изведнъж се разтича из всички телевизии с апел „политизирайте се!“
Първата сбирка на съмишлениците му се състоя през декември 2016 г. в бившия Дом на българо-съветската дружба. image:)
„Да, България“ беше учредена с огромно въодушевление и неспирни овации - този път предвидливо в един мол - и регистрирана на 7 януари 2017 г.
Но поради световъртежа, получен от бързото слизане от света на великите интелектуални идеи в света на реалностите, се пообъркаха, та им се наложи да се коалират за парламентарните избори с ДЕОС и Зелените. Заедно с тях се сдобиха с резултат 2.96% и сега крещят изпод опашката на коня.
Другите с претенции да са събрали интелигенцията на България – ДСБ, създадоха коалиция Нова Република заедно със Съюз за Пловдив и Българска демократична общност. Те пък докараха работата до 2.54%.

За Евроизборите обаче интелектът на двете групировки ЕнтелЕгенти се позасили и след коалиране на Да, България с ДСБ и Зелените успяха да изпратят цял един депутат в Европейския парламент.

Този огромен, нечуван, никога и нийде невиждан политически успех като да стана благодарение на мощното присъствие в тези партии на интелигенция, която им е „дала дух“ и е била „творческа, енергична движеща сила“.

Четвърта година тече от обявяването на спасителния Манифест, а на Републиката нищо й няма - даже цъфти и процъфтява под управлението на ГЕРБ, получавайки признание за това от няколко световни рейтингови агенции.

Та какво да си мислим, г-н Коритаров?

Интелигенцията ни ли е сбъркана, духът й ли е сбъркан, та така се разминава със света?
Светът ни вика „браво, България“, а интелигенцията ни вика да сме я спасявали.
От „браво“ ли да я спасяваме?
Да не се окаже, че не е никаква интелигенция пустата ни интелигенция - че тогава ко прайм?

https://www.facebook.com/svobodnazona.georgikoritarov/posts/910819629291503?__tn__=K-R




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909117
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930