Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2019 22:07 - ЖИЛИЩЕТО НЕ Е СЕКС ИГРАЧКА!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 854 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Жилищната криза по комунистическо време доведе до безразборното продаване на апартаменти в един блок. Социалният състав на тези блокове неведнъж е ставал причина за проблеми. Обща стена между професор по музика и пропаднал пияница – футболен запалянко, който раздира кооперацията с просташките си крясъци при всеки футболен мач? Трагедия! Всеки би се опитал да се спаси от такъв съсед.
В доста държави купуването на имот в жилищна кооперация става само ако всички съседи дадат съгласието си и приемат новия съкооператор. Проучват го и ако не го одобрят, сделката не се състои. Причината е, че ако например новият е човек от по-нисък социален кръг и с ниски доходи, се очаква да създава проблеми при поддръжката на общата собственост. На хора, чиито професии не са обект на обществено уважение, също може да бъде отказано да придобият жилище в блока - като при това никой не им дължи обяснение.
В случая с фирма Артекс е очевидно, че тя поддържа този похвален световен жилищен стандарт и продава жилища на подбрани хора. Ама в момента били във властта – откога да си във властта е укоримо? А и никой не е вечен там. Едва ли е въпрос само на реклама фирмата-строител да съобщава на поредния купувач кои ще са съседите му. В края на краищата става дума за дългосрочно съжителство и няма нищо по-нормално от това хора съпартийци и съмишленици да живеят близо един до друг! „Апартаментите на властта“ – що за просташки медийни анонси?
Твърдението, че въпреки законността на сделките тези покупки са неморални, ме наведоха на мисълта за… законното съществуване на магазините за сексартикули и тяхната доста съмнителна моралност. Как не се сетихме досега? Гузната съвест на един такъв продавач на сексартикули го направи организатор и активен член на някакво измислено НПО, наречено Антикорупционен фонд. Точно този фонд раздуха истерията. Човекът се борел с корупцията, но и ни обяснява кое било неморално, макар че е законно? Наистина ли ще възприемем „морала“ на един продавач на секс играчки? Малко се е пообъркал – жилищата не са секс играчки! Още повече, че този „морал“ ни се налага най-вече от медии, чиито собственици са обвинени в корупционни практики. Но те досега не са станали обект на разследвания на „антикорупционния фонд“. :) Да питаме ли защо?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. todorhristov - Видях един от прехвалените апартаменти, продадени на низки цени.
27.03.2019 12:36
Хекимян от бтв го показа. Действително много лукс. Но ... на Цариградско шосе. Пари да ми дават не бих отишъл там да живея - на този шум! Естествено е когато една стока залежи продавачът може да снижи цената й и под нейната себестойност. Въпрос на сделка. Много са факторите, които определят цената и тези фактори се менят във времето. Друг въпрос обаче си задавам. Защо така яростно почти всички медии подеха тази "дъвка" толкова дни? Кой им плаща като имам предвид, че заплатата само на един водещ е до 12000 лв/мес.? Който има ум в главата лесно ще си отговори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907995
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930