Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2019 10:30 - ДАЙ ВЛАСТ НА НЕВЕЖИ ГЛУПАЦИ - И ЩЕ ВИДИШ ДЯВОЛИ ПО ПЛАДНЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От публикацията на „Правен свят“: 

„Докато кроят плановете за "превземането" на Столична община от кафенето, намиращо се до Софийските хали, Десислава Иванчева решава да проведе телефонен разговор с нищо неподозиращ секретар на президента. От записа става ясно, че Иванчева не се притеснява, че не познава събеседника, на когото се обажда, и лобира пред него за среща с държавния глава и дори за налагане на президентско вето. “
...................................

Опитът на Иванчева да употреби и президентската институция за свои цели ми напомни една стара история с давност около половин век. 
Студентка в първи курс издирва домашния адрес на вече пенсиониран корифей в специалността, която следва. Звъни на вратата и когато той отваря, му се представя като негова колежка. „Колегиалната“ й молба е да й услужи с рядката книга, която той притежава - единствен екземпляр в България. Слава Богу, не я получава. image:)

На дъното на тази тъпа история е буквалното тълкуване на обръщението „колега“ – както е прието преподавателите да наричат невежите хлапаци, в повечето случаи попаднали съвсем случайно в специалността. Смята се, че така младият човек ще бъде поощрен да се старае да заслужи това обръщение.
Да, ама не. 
Ако някога подобна случка беше изключение, то сега живеем във времена, когато лекомислените и неясни приказки за равенство подтикват невежите студентчета масово да смятат, че още от първи курс са равни на преподавателите си. А както става видно от долния линк - пряко избраната районна кметица Иванчева смята, че е равна на президента, защото също като нея е пряко избран, пък и какво толкова – и той като нея се появи от нищото. 
Ама това управленска система, йерархия, правомощия и задължения на заемащите съответните постове – както за него, така и за нея не съществуват. image:)

Телефонното обаждане в президентството издава не само гражданско невежество, но е и доказателство за поредното припознаване на президента като опозиция на правителството. Известно е, че Иванчева се е изживявала като контролен орган на софийската община и се е опитвала да сигнализира за нередности в работата там. Сигналите й са издавали толкова вопиюща некомпетентност, че в отговор са я канили да я пообразоват по някои въпроси. Тя не се отзовавала – кои са тия, че да я учат? image:)

Повече от година Иванчева не издала актовете за изграждане на две улици - и то след като били завършени процедурите по отчуждаване на частните имоти. 
„За две години не беше внесен нито един доклад, нито едно предложение за решаване на проблем на "Младост". Проблеми не се решават със заключване на документи“ - каза Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

И какво излезе накрая? 

Дяволи по пладне – това е резултатът от т.н. независими граждански кандидатури. Макар че Иванчева употреби поне 3 партии в кандидат кметската си кампания – Зелените, ДСБ и „Нормална държава“ на Кадиев. Сега всички отричат да са я подкрепяли.

http://legalworld.bg/77019.imam-edna-prepiska-na-stola-kydeto-stoia-na-vaklin-grup-da-ia-pusnete-da-se-dejstva%E2%80%A6.html

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909127
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930