Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2018 22:48 - ХИТРИНИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ХУНТА – „СЛУЧАЙНО И СТРАННО“
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хванах се да направя ретроспективно обобщение на разсъжденията си, предизвикани от черния надслов „Системата ни убива“, с който българското общество трябваше да бъде разтърсено от проблемите на семействата с инвалидизирани деца.

Изводът от тях е в заглавието, но ще изложа подробно как стигнах до него.

ПЪРВО, не разбирам защо протестът е само на майки. Трябва ли да съчувстваме само на майките, но не и на бащите на тези деца? Това е неевропейски и изцяло неприемлив сексизъм. През дългия си живот неведнъж съм срещал бащи, които струват десет пъти повече от жените, които са родили децата им. 
Майка – това не е титла за святост и още по-малко - за почтеност и изпълнен дълг!

ВТОРО, непрекъснато ни се посочва, че в „цивилизованите“ европейски държави помощите за инвалидите били много по-големи, отколкото у нас. Плоският извод, към който ни тласкат, е че ако и ние не ги подсигурим по същия начин, значи не сме цивилизовани! 
Наистина ли има кой да се хване на тази спекулация? То пък остана в най-бедната държава на ЕС да се дават социални помощи като в най-богатата.

ТРЕТО, апелира се надълго и нашироко за съчувствие, хуманизъм и човещина. Но като кажем, че им съчувстваме, с какво ще им помогнем? Човещина имаме, пари нямаме! 
И къде са тия, дето нямали сърца? Да не би някой да каза – да се оправят сами, не искам да даваме пари за хора с безнадеждни увреждания, искаме да си влагаме парите само в надарените деца, защото те са бъдещето? Никой!

ЧЕТВЪРТО, вече повече от половин година протестиращите са допуснати да участват в управленските решения за промяна на „системата, която ги убива“. 
Като резултат няколкото им организации се изпокараха помежду си. Едните искат едно, другите – друго. Днес настояват на едно, утре – на обратното! Долу министър, горе министър! (Става дума за социалния министър Бисер Петков, ако сте забравили.)

ПЕТО, отначало уж не искаха пари, а само по-справедливото им разпределение. После поискаха 105 милиона, а още в края на м. юли правителството взе решение за увеличение на помощите за инвалидите и им отпусна 150 милиона. Въпреки това не спряха да протестират! 
Защо? Заради тяхното поведение „майка“ скоро ще означава вече „ненаситна изнудвачка“. С това поведение те петнят светлия образ на жената-майка в съзнанието на българина - и доколкото половината от населението на България се състои от майки, трябва да се сетят, че от обществото това няма да им бъде простено.

ШЕСТО, точно най-активно протестиращите майки - че дори даващи интервюта, се оказаха с УЖ увредени деца! Те „съчувствали“! Според мен точно това предизвика репликата на вицепремиера Валери Симеонов. Понеже медиите ги хванаха, специално за „съчувстващите“ участници отнякъде се появиха и черни фланелки с надпис „Системата ГИ убива“.

СЕДМО, повече от половин година време управляващите ги приемаха, изслушваха ги, накрая се хванаха за главите и ги помолиха да се уточнят помежду си какво точно искат. Те пожелаха да станат законодателки, защото само те знаели от какво имат нужда – добре, пуснаха ги да участват в парламентарните комисии. Като навлязоха в работата, по-умните разбраха, че тая не става както си я мислеха и закони не се пишат лесно. Само че други не пожелаха да го разберат и продължиха да веят черните знамена и черепите насред столицата, да крещят и да свиркат. 
Да не би едно от условията да си майка на дете с увреждания е да бъдеш ниско образована и глупава? Или просто интелигентните майки се отдръпнаха и напред излязоха най-нахалните и най-пробивните? За да твърдиш, че ония там 240 боклука в парламента са за изхвърляне, не са нужни ни ум, ни образование. Впрочем, последният им хит за събиране на масовка звучи по смисъл така: Момичета, гневната жена е много секси! Идвайте да бъдем секси пред МС! image:)

ОСМО, реших да си направя труда да се поразходя из ФБ профилите на няколко от най-атрактивните дами. Оказа се, че масово се поздравяват на 9 май „С днем победы!“, а на 7 ноември – „С днем революции!“ Ха!
Активно съчувстващите случайно се оказаха русофили! Те се оказаха и най-обидени – а казаното от Валери Симеонов беше точно за тях.
Случайно ли казах? image:)

Гнусните думи и клетви към всички управляващи, които е позорно да излизат от устите на жени - да не говорим за майки, предполагам всички сте срещали или чували.

Накрая – за мен причините за обидчивостта на протестиращите под сърцераздирателното лого за убиващата система са повече от прозрачни, а ескалацията на исканията им от закони към оставки – в странен синхрон с мераците на БСП и ДПС да свалят правителството.
Странен ли казах? image:)

След като се пробваха неуспешно в законодателната власт, „майчиците“ искат сега да кадруват в изпълнителната? И протестите им не били политически?

БЕЗ никакво извинение както към истинските родители на деца с увреждания, повели се по хитрините на опозицията, така и към „симпатизантите“ им - не сте вие тези, които ще ни редите правителствата!

Представителите на най-големите работодателски организации се изразиха много точно:
„Във властта се влиза с избори и се излиза след избори. Всичко останало е хунта.“

Към това спокойно мога да добавя – червена хунта!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908070
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930