Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 06:15 - безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата си „Черната книга на правителственото разхищение в България“, където описва случаи на недобросъвестно харчене на парите на българския данъкоплатец, резултатите от неефективните мерки от страна на държавната администрация, конфликтите на интереси в малките и не чак толкова малки общини, както и разхищаването на еврофондове. Пред Сашо Диков той разказа подробности за всичките порочни практики на управляващите при харченето на публични средства.

„Аз си върша работата, имам мисията да помагам на България за подобряване на икономиката и правосъдието. Може да съм критичен, но това е от любов“, каза Кадик и коментира поведението на Жан Клод Юнкер, председател на ЕК. „Като гледам как се държи с г-н Орбан, казвайки „Здравей, диктаторе“, или като говори за бъдещето на Европа, както и как пренебрегва определени факти, свързани с България, трябва да бъдем подозрителни. Проблемът е, че Юнкер се държи като говорител на ЕС“, допълни общественикът.

Даниел Кадик посочи, че корупция има навсякъде в Европа, но в България проблемите са най-големи, защото страната ни не полага никакви усилия за ограничаването на порочните практики.“Най-лошото е, че всеки, достатъчно смел да каже нещо, ще бъде ужасен от факта, че трябва да си даде личните данни“, допълни Кадик.

В една от книгите си Кадик е писал за злоупотребите извършени от кмета на Септември Марин Рачев и неговите роднини. „Ако погледнете кога започна председателството и полицейските акции, има съвпадение и ако това е началото на нещо, аз бих се радвал, защото казуса Септември е много тежък. Само в тази „Черна книга“ има 15 случая, в миналата има още 15 и нито един не е разрешен. Да си спомним за случаите със стадионите по селата и санирането, и докато не започне да се работи, ние ще продължим да я издаваме. Нещо повече, превеждаме я на английски, за да я предоставим на европредставителите, които ще бъдат тук“, посочи Кадик.

Цялото интервю с директора на Фондация „Фридрих Науман“ вижте във видеото. Още от „Просто Диков“ – ТУК

копие от http://www.bitelevision.com/nadezhda-vsyaka-ostavete-daniel-kadik-bezposhtaden-razrez-na-situatsiyata-v-balgariya-i-pravitelstvenoto-razhishtenie-na-darzhavni-pari/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3652700
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930