Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2017 10:08 - Руснаци, дебили и евреи
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.11.2017 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази история започна в София в Борисовата градина и под тепетата на Пловдив. Надраскан паметникът на съветската армия. Група хулиганчета одраскали с антисемитски надписи паметника на Альоша. Изрисували и една свастика.
Което уязви небезизвестната Мария Захарова по най-чувствителните и места. Като видяла художествата по Альоша, сякаш някой и бръкнал в клитора.
И сега, гледай верижната реакция!
Захарова нададе вой по медиите - как не ни било срам!
След нея, БСП осъдиха вандалите до степен на отричане от собствения народ - професор Иво Христов ни нарече дебили. Захарова каза, че не сме знаели собствената си история, а Христов и отвърна - я ги остави българите, те не знаят и да пишат.
Което пък вбеси нас, избирателите, на които БСП преди изборите ни обещаваше промяна. Е, доживяхме я промяната - нарекоха ни дебили.
Да започнем коментара с нашарения паметник. Никой не спори, че това е вандалство. Кой ти гледа Альоша - хулиганите омаскаряват изображения на Ботев и други велики българи! В случая, паметникът на Альоша е обществена собственост и повреждането и трябва да се наказва със затвор или толкова солени глоби, че да престъпникът да се чуди кое да избере - глоба или затвор... А бе, много ми е интересно, защо никой не изпише свини или свастики по някоя джамия, по Тюркян чешма и прочее? Защо няма драсканици по нищо турско? И ако турците правят нещо ефикасно, та вандалите не смеят, ами да го правим и ние!
Това, което накара българите да настръхнат срещу Кремъл, Захарова и Путин в този случай е надменният тон на Захарова, която взе да ни учи как да живеем и какви са ни ценностите. Ние сме били неблагодарници, понеже съветската армия ни била освободила от фашизма и спасила българските евреи!
Хайде да се разберем веднъж и завинаги по тия въпроси. Марийке! Захарова! Светът не се върти около Русия и твоята гледна точка не е единствената възможна. Вие, руснаците, може да обичате да се изживявате като освободители, обаче от моя гледна точка, съветската армия е свалила от власт законно избраното правителство на България. Ние нямаме основание да се оплакваме от Хитлер и от фашизма. Благодарение на Хитлер, нашите войски са били в Македония, и ако вашата банда, наречена армия, не беше нахлула, още щяха да са там. Щях да се погрижа за комфорта на македонците и да посъживя Балканите. Вместо това, 45 години България бе изолирана от Европа - ПО ВАША, РУСКА ВИНА. Липсва ни Македония, Берлинският конгрес ни я отне, Хитлер тъкмо се опитваше да ни я върне, а Москва удари последния пирон в ковчега! След като съсипахте единството между българи и македонци, сега ние правим неимоверни усилия, за да започнем отначало, сега не с войски, днес това е недопустимо, сега - по мирен начин, понеже мир ни трябва. Всичко това нямаше да е така сложно, ако Москва не беше си въобразила, че спасява света от Хитлер. България не е имала нужда от вас, вие сте нахлули през 1944.
Колкото до евреите у нас. Маро, Захарова, ние си познаваме собствената история, ти си неграмотната. Българските евреи са спасени от самите българи през 1943, когато у вас в Ленинград, стиснати в блокада, руснаците са се занимавали с канибализъм! Докато вие сте си правили кюфтета от човешко месо, ние сме спасвали евреите. Затова, нека един звяр да не ме учи на човещина!
Научили сме се от горчив опит. Първоначално българската войска е депортирала евреите от териториите с българско управление през 2 световна война. А когато се е стигнало до депортиране на евреи от самата България, търпението ни е свършило и сме убедили германците да не го искат от нас! Това става с участието на българската православна църква, с личното участие на пловдивския и софийския митрополит, на депутата Димитър Пешев, на самия цар на България! От руснаци и помен не е имало по онова време. Руснаците, както вече споменах, са били заети да се изждат един друг.
Моето лично мнение е, че пак сме проявили излишна щедрост и филантропия. Евреите са били турски дьонмета, за тях хората, които не са евреи, са полуживотни. Излишно сме си харчили енергията да ги спасяваме. Но така или иначе, спасили сме ги ние и Москва няма нищо общо.
Много си жалка, Маро. Виж кой защитава руските ценности у нас, разбирай, защитава паметника на Альоша - БСП, които със същата като руската надменност се отнасят към нас. Депутат на БСП ни нарече дебили и БСП си го скри под партийния чадър.
И сега, стигнахме до паметника на Альоша в Пловдив, паметника на съветската армия в София и прочее руски паметници у нас. Марийче. Захарче мое! И аз съм против тези паметници да бъдат боядисвани, драскани, обезобразявани. Обществената собственост е неприкосновена. Но за разлика от теб, която и нямаш право да ми казваш какво да правя в България, аз смятам, че на тези СЪВЕТСКИ паметници им е време да бъдат демонтирани!
Както вече споменах, руската гледна точка не е единствено възможната. Ако човек пита руснаците, то те са спасили българските евреи, дали са ни писменост и сред славяните най-важни са руснаците. Истината обаче е друга. Кирилицата е дошла в Русия от България, от книгите, писани от учениците на Кирил и Методий. Кой сега е неблагодарен? 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 179985
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031