Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2017 21:09 - ТАКАААА...
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 509 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Партизаните пак изпълзяха от землянките, но днес стратегиите и тактиките им са други. Нападат не мандри, а медии. От сутрин до вечер стрелят по нас с клюки, лъжи и интриги. Стратегията е – късай му нервите непрестанно и неуморно, а тактиката – дръж винаги диктофона включен. Последният благороден елен, в който са се прицелили за отстрел, е Бетина Жотева. Защото тя е от президентската квота във СЕМ, но президентът вече не се казва Плевнелиев, а Радев! Сетихте ли се?
Да не забравяме, че другарите комунисти бяха интернационалисти и все още поддържат топлите си връзки със страните, в които подклаждаха пролетарски революции с нашите пари. Така че никак не ги затруднява да врътнат една интрижка, като замесят и техни посланици, а пострадалите от интригата да ходят да питат всеки от четиримата испаноговорящи кой от тях е информаторът на наша Къдринка.
Но да прочетем стенограмата от заседанието на парламентарната комисия по културата, на което се обсъжда евентуалното закриване на радио “България”:
“КЪДРИНКА КЪДРИНОВА: Представлявам Съюза на българските журналисти (СБЖ). Отговорен редактор на сайта на СБЖ съм, а също така съм председател на Съюза на испаноговорящите журналисти. ‘’’’’ Понеже един от народните представители тук спомена “посланици”, ще спомена, че има подготвено писмо от испаноговорящите посланици –те са останали вече малко – посланикът на Испания, на Аржентина, на Куба и на Венецуела, ще отправя един въпрос към един член на съвета за електронни медии – г-жа Жотева. Бих искала да се поинтересувам – имам информация от много достоверен източник , вчера вие сте обяснили на един от тези испаноезични посланици, че в резултат на ваш личен разговор с външния министър г-жа Екатерина Захариева, тя ви е казала, че е “за” закриването на радио “България”. Бихте ли обяснили откъде имате тази информация? Както чухме, позицията на Външно министерство е друга. Това е.
БЕТИНА ЖОТЕВА: Трагедия е, че Съюзът на българските журналисти е в такива ръце. Много съжалявам. Това е невероятна, долнопробна клюка. Много се извинявам, че занимаваме лично... за първи път чувам подобно нещо. Уважаеми дами и господа, г-н Председател, моля за извинение.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ВЕЖДИ РАШИДОВ: Нека не влизаме в този тип говорене, особено от уважение към Вас, и, разбира се, към целия съвет и заседанието, защото “някой каза нещо” – това не е добре да го коментираме. Вижте, въпросът е достатъчно сериозен и достатъчно професионален, за да минем на “ама някой ми каза нещо”. “ ..........................
Резюмирам: Къдринка съобщава, че била говорила с испаноезичен посланик, който бил говорил с Бетина, че Бетина била говорила с Екатерина. И информацията на испаноезичния се оказва невярна...
Всеки нормален човек ще се задоволи с вече изнесената информация – че вицепремиерът Захариева подкрепя въпросното радио. От къф зор ще разказваш съмнителни истории за посланици на четири държави, член на СЕМ и вицепремиер?
Оценката на къдринкиното изказване от председателя на парламентарната комисия Вежди Рашидов е достатъчно укорителна и много правилна.
Какво били казали и наистина ли са казали на Къдринка нещо си – въпросът е от сферата на интересите и компетенциите на махленските клюкарки, и не може да бъде на представляващ Съюза на българските журналисти. Освен ако не иска да покаже на всички колко им е акъла в тоталитарния СБЖ.
Да си изясним механизма отново – това е играта на развален телефон от детството ми: Тоя казал на оня, оня на следващия, после през трети и пети, ха отговаряй сега - кой какво е казал по веригата, та накрая излиза съвсем друго? Къдринка да си пита “достоверния” източник, който й е казал, че Бетина е играла на развален телефон, а не да занимава парламентарните комисии.
Гневът на Бетина Жотева е напълно основателен и казаното на четири очи е с толкова сдържан тон, че чак й се възхищавам: „Много внимателно, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал”. А Къдринка натиска копчето на диктофона и продължава да я дразни. “Страшната заплаха” на Бетина е реализирана много бързо и срещу Къдринка вече е подадена жалба в съда. Точка по случая, думата има съдът.
И кой твърди, че член на СЕМ нямал право да заплашва журналист със съд? Всеки има право да заплашва със съд и само невежи могат да твърдят обратното!
Що се отнася до исканията за нейна оставка, ще напомня, че Асоциацията на европейските журналисти е асоциацията на журналистите на Икономедия на Иво Прокопиев. Навремето, когато я създадоха, им се подигравахме, че са се писали “европейска”. А СБЖ естествено ще защитава Къдринка.
НИКАКВА ОСТАВКА, БЕТИНА!



Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Няма значение кой ще защитава Къдринка.
26.06.2017 06:44
Важно сега е само решението на съда!

Играта е ясна. Искат да махнат Жотева, за да пробутат Радев и Илиянчето комунистическо мекере на нейно място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902111
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031