Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2017 17:09 - ПО-БЪРЗИЧКО И ПО-НАДАЛЕЧ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
0



 3 май 2017 г. 

В предаването “Панорама” на 27 януари новоназначеният служебен премиер г-н Герджиков отговори на въпроса дали ще сменя областни управители така: “тези, които cлyжат на паpтии, тpябва да cи xодят.”

Прочетете откъси от стенограмата на заседанието на Народното събрание, проведено на 21 април 2017 г. - три месеца по-късно:

“ПРЕДСЕДАТЕЛ ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ: Продължаваме заседанието, уважаеми колеги народни представители, с изслушване на служебния министър-председател на Република България проф. Огнян Герджиков относно извършени кадрови промени в рамките на управлението на служебното правителство.

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ: Уважаеми господин Председател, уважаеми госпожи и господа народни представители! В рамките на Тридесет и деветия парламент аз бях този, който водеше парламентарния контрол и за миг не можех да допусна, че ще дойде време, в което аз да бъда контролиран. (Оживление.) Затова искам да се обърна към уважаемите народни представители: имайте го едно наум, че може и на Вас да Ви случи. (Смях.)
Що се отнася до днешното изслушване, преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само огромното ми уважение към институцията Народно събрание ме мобилизира до крайност – мен и моят екип, за да подготвим настоящия отговор.
Сега по същество. Представям Ви кадровите промени, извършени от служебния кабинет. Надявам се, че не малка част от тях ще бъдат оценени позитивно от новото правителство. 
В администрацията на Министерския съвет не съм извършил нито едно уволнение, нито една смяна. С решение на правителството бяха освободени 22 народни представители. (Шум и реплики. Смях.) Прощавайте, областни управители. Кабинетът не може да уволнява депутати.

ПРЕДСЕДАТЕЛ ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ: За радост. (Оживление. Смях.)

С моя заповед бяха освободени, както стана ясно, 22-ма от областните управители и 27 от заместник-областните управители и бяха назначени съответно нови.

...парламентарните избори... тази година бяха особено изострили политическата обстановка заради изравнените сили на двете основни политически сили. (Възгласи „Ееее!“ от ГЕРБ.)
Това бяха проучванията до последно, много Ви моля. Аз разполагах със социологическите проучвания и НЕ МОЖЕХ ДА ЗНАМ, ЧЕ ЩЕ ИМА ТАКАВА СЕРИОЗНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ГЕРБ и БСП.”

Не мога да си представя по-дебилско признание на кого служеше служебният кабинет. Без извинение! Юристът Герджиков е смятал, че ще притежава по-голяма и по-безотговорна власт от Главния прокурор?
И нито една медия не го отрази. Но бъдете сигурни, че ще има страшен вой, когато ГЕРБ започне да връща по местата им изгонените без никакъв повод.

Дръжте се, приятели, един ден им остана. 
След това трябва всички членове на това "неутрално" и "непартийно" президентско правителство да се оттеглят по-бързичко и по-надалеч от общественото пространство.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902479
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031