Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2017 19:12 - В ОЧАКВАНЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 523 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2018 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   
Наблюдавам с интерес неизбежното и неумолимо отрезвяване на дясната българска интелигенция след поредната победа на ГЕРБ и жалкото представяне на припознаваните от нея за десни партии на парламентарните избори.
Като всяко отрезвяване, и това ще отнеме време. И ще боли глава.
Но трябва да се случи и те го знаят.
Толкова пъти мотиката ги прасна с дръжката по главите, че скоро тези глави за нищо няма да стават. А нали ценят най-вече главите си?
Първите крачки на приближаване към истината за Бойко Борисов и ГЕРБ – макар и плахо, направи философът и богослов проф. Калин Янакиев. След него закрачи и проф. Антоанета Христова, социален психолог – ще я чуете в долния линк.
Но аз няма да ги нарека “първопроходци”. Те оставят стъпки тук-там, но пътека все още няма.
Пътеката ще направи онзи влиятелен десен интелектуалец, който най-после ще събере смелост и ще признае публично, че Бойко Борисов е един изключителен политик и държавник на днешното време. И ще докаже това с аргументи.
Забележете, че казвам ПУБЛИЧНО.
Оказа се, че сред свои хора десните признават, че България има десен лидер и името му е Бойко Борисов - както наскоро разбрахме от една изтекла стенограма.
Но публично говорят точно обратното! Защо лъжат?
В най-добрия случай се разсейват относно минали доказателствени факти, излизат от полето на политическото и се подхлъзват из някакви личностно-психологически тълкувания.
Но не може да разсъждаваш по каква причина преди дни Борисов предложи на Корнелия Нинова поста на председател на парламента и да не си спомниш, че само преди три години, когато той беше в опозиция, критикуваше БСП, че не предложи на ГЕРБ като на най-голяма партия възлови постове в законодателната власт. Това европейците наричат принципност и предсказуемост, ако не се лъжа? Наричат го и цивилизовано държавническо поведение. Със същото държавническо поведение ГЕРБ подкрепи и Мая Манолова да стане омбудсман. Десните нали бяха европейци, не го ли съзнават, та провидяха в този избор стъпка вляво?


На какво основание някои десни твърдят, че като политик Борисов бил непредсказуем? Той, който вече десет години не е променил проевропейската и пронатовска ориентация на политиката и партията си? Да не би на базата на собствените си интелектуални дефицити, поради които не схващат кое е стратегия и кое - тактика?

От доста време насам българската интелигенция изпадна в гордост по отношение на него. Гордостта – като всеки грях, ги ослепи.
Години наред настояват в слепотата си, че Бойко Борисов бил само един “прост милиционер”, та нямало нужда да бъде вземан насериозно. И толкова лъжи и глуми, толкова хули и обиди се сипят откъм тях към него, че скоро ще можем да го обявим за мъченик.
Но каква е тази интелигенция, която и до днес не е научила, че свети апостол Петър е бил прост рибар, а не професор?
Още, още имате да учите, драги колеги!
Не се мислете за богове, които могат да създадат живот със слово.
Смирете се, както е смирен най-успешният политик на България днес, и ни покажете реалните си човешки си дела – както прави той. За доброто на родината ни.
Прочее, Христос воскресе!
В очакване съм скоро да се случи и възкресението на българската интелигенция.
 
http://kanal3.bg/broadcast_video/6233-%20Ofanziva%20%253A-Gost-politicheskiyat-psiholog-Antoaneta-Hristova
 



Гласувай:
0



1. 1997 - Може би съм повлиян от пропагандата и подценявам Борисов
16.04.2017 21:39
Но, признавам си, оценявам, че ГЕРБ се отнася толерантно към БСП като контрапункт, няма атмосфера на нетолерантност, заплахи и враждебност.
А по въпроса за огромната лъжа на СДС, която направи милиони поддръжници на маймуни, мога да кажа- българите отхвърлихме идеите, основани на омразата към брат и съсед по политически причини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907816
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930