Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2017 10:56 - ЗЛАТНОТО РУНО И АРГОНАВТИТЕ, или интригата и лъжата като политически инструменти
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 416 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.04.2017 10:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тези дни неизвестен поклонник на прозрачността ни зарадва със стенограми от заговорите на един политически кръжец, за чието съществуване отдавна подозирахме. 

Дано след като Господ е дал на този човек акъл да се усети, че цялата тая работа идва от Сатаната, да му даде и здраве. На ползу роду е публикуването тази стенограма, макар и от гледна точка на кръжеца да е предателство. Но всичките тези хора публично се бият в гърдите, че са борци за честност и прозрачност в политиката, така че не би трябвало изнасянето на разговорите им да ги притеснява.

Напънахме се да ги прочетем, колкото и досадно нечетливи да са. 
Потвърди се основното, което знаем отдавна – че хората в този кръжец са пълни политически профани и че могат да си служат професионално само с лъжи и интриги.

Неочаквано за мен беше участието на “десния политолог” Огнян Минчев, който бил препоръчал новата им партия да е “нито дясна, нито лява”. Как ли се е почувствал, когато много хора се оттеглиха точно заради тази дефиниция? Остаря г-н Минчев, остаря и се изчерпи... то какво ли не му мина през главата. 
А големите празни надежди се превърнаха в голямо пълно разочарование. Защото той насърчаваше и подкрепяше усърдно всички десни начинания с изключение на едно – ГЕРБ.

Оказва се, че на срещите пpиcъcтват и пpедcтавители на бългаpcки емигранти, cpед които и момчето, което пpовокира Бойко Борисов в Лондон c въпpоcа за огледалото. А да каже сега някой, че цялата работа не беше предварително планирана постановка, м?

Ще споделя някои реплики, които ме впечатлиха.

Изключително ме развесели твърдението: 
“Пpи десницата имаме недостатък, че каквото мислим, това говорим.”

(Хахахаха! Раданчо Къневия им е доказателството. Дори и той самият не знае когато говори, какво точно мисли.)

Комитата пък пита: “Пак ли да поизлъжем, за да вземем властта, и да я превземем отвътре?” (Още едно доказателство, че каквото мислели, това говорели. image:) )

Преподавателят в СУ Христо Христев признава, че ГЕРБ е дясна партия. 
И Светослав Малинов им съобщава, че от европейска гледна точка ГЕРБ е десница. ( Към този момент Раданчо – лидерът на “автентичната десница”, още не е пристигнал, за да им обади, че ГЕРБ = БСП. На тези хора някой трябва да им отвори очите. Кой, ако не той?)

Отначало Иво Прокопиев настоява да продължават с пробиви на политическия терен чрез граждански формации – фондации. Но все пак да ставало внимателно, че спонсорите...
(Не били платени гражданските им инициативи ли?)

Предвижда се и мобилизация на ресурса на българите в чужбина. Не се учудвайте, че в предстоящите дискусии групировката ще крещи най-високо, че противоконституционно се отнемат човешките права на емигрантите. Яростно ще се борят и да се въведе електронното гласуване – с емигрантски гласове не само ще са вътре в Парламента, но ще се надяват и на мнозинство .

Прокопиев говори за “хибриден гражданско-политически субект” – хахаха! 
За сетен път се убеждавам, че бъркотията в главите на тези “политици” е пълна. Интересно, според тях членовете на политическите партии извънземни ли са?

Чуваме и признание на Христо Иванов, което не е предназначено за нашите уши: 
“Нашият политически камертон е Бойко Борисов. В българския политически живот лидерство има. Когато говорим за лидер, такъв има – Бойко Борисов.”
За нашите уши е: “Г-н Борисов, не ставайте премиер. Вие сте доказали, че сте вреден за българската демокрация.” 
(Може пък някой будала да се хване.)

От пристигналия Раданчо научаваме и характерна черта на идентичността на ДСБ: 
“Част от нашата идентичност е, че не харесваме другите хора.” 
(Другите хора ви отвръщат със същото, Раданчо.)

Какво постигна заверата, видяхме всички.

Накрая ще споделя своето предположение за наименованието на тайната група АРГО във Фейсбук, където нашите хора са плели и вероятно още плетат кошницата си. 
Вярно е, че голяма част от членовете на групата се гордеят, че са завършили френската гимназия - макар че френската гимназия едва ли се гордее с тях. Но аз не виждам да ползват някакъв таен език, за да тълкуваме “арго” като думата "жаргон" на френски. Та те не могат да ползват дори професионалния политически език и нямат никаква организация на изказванията си. Не са ли чували, че за да има някакъв резултат от такива срещи, е задължително да има модератор, който да насочва изказванията и да прави обобщения? Лаици, отчайващи лаици... та тези хора ли ще продължават да "представляват" десните у нас?

В групировката обаче присъстват и питомци на класическата гимназия като Ивайло Нойзи Цветков, които също се гордеят с гимназията си. Те много обичат да ползват метафори, които не са широко разпространени като асоциации и много им помагат да се изживяват като нещо по-различно и по-специално от “простия” народ. Спомнете си "атомите на Епикур" в програмата на Нова Република. :)

Та - според мен наименованието на групата във ФБ идва от древногръцката митология. Корабът, с който петдесетината приятели на Язон тръгват да търсят Златното руно, за да се доберат до властта, се е наричал АРГО по името на строителя му.
И като бройка групировката се състои от приблизително толкова души.
А че се бори за власт – нямаме никакво съмнение, нали?




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902375
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031