Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2017 20:18 - Ако има алтернатива на статутквото...
Автор: needforspeed Категория: Политика   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е Да, България. Мутроолигархичният модел се разпада, защото той не може да мотивира хората, да създаде усещане за справедливост, бъдеще, перспектива, сигурност... Прирастът е рекордно нисък... Циганизацията е във възход, защото редът на мафията способства само за такова възпроизводство...

Колкото и патриотщини да ни изсипват върху главите, колкото и да пробутват нравоучителни и религиозни приспивни песнопения, в опит да ни насадят лъжливия си робски псевдоморал, дизайнван от мозъчните тръстове на олигархията специално за "матрияла", толкова по невъзможно става да ни впрегнат като добитък за работа и разплод в полза на статутквото. Мафията и олигархията отричат човешките права, свободата, развитието и прогреса. Тяхната визия за бъдещето е една ферма за хора-скотове, отглеждани и дресирани според нуждите и прищевките на една вездесъща каста, с мания за божественост. А това не може да се случи. Човешката природа не е такава.

Олигархията ще си отиде, да. Въпросът е дали ще си отиде заедно с България или сама. По добре сама.

Христо Иванов:

Мафиотският модел се разпада, защото достига върха на своята икономическа ефективност, отдавна е прехвърлил билото на своята икономическа рентабилност. И започва да задушава сам себе си. Защото поколението, което е негов носител, генерацията на българските политици и бизнес фигури, които носят този модел, се изхабява. Големият въпрос е не кога ще се случи този разпад. Въпросът е, първо, ние да го ускорим, второ, да гарантираме, че той ще се случи по един контролиран начин, защото разпадът сам по себе си може да доведе до много тежки кризи, включително финансова, банкова и криза, свързана с националната сигурност. Но още по-важно е да гарантираме какво ще възникне на мястото на досегашния модел.
Така че работата, за която търсим подкрепа е замяната на съществуващия мафиотски модел с управление, основано на върховенство на закона, на осъзнато ценене на демокрацията и на европейския модел на развитие.
В противен случай рискуваме следващото поколение на българската мафия да изгради на мястото на досегашния модел нов, подобрен и модернизиран, с който ще ни е много по-трудно да се справим.

mutricata.blogspot.bg

Боян Таксиров




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: needforspeed
Категория: Други
Прочетен: 28151
Постинги: 29
Коментари: 16
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930