Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2017 17:01 - КАРИКАТУРА – ИЛИ ДОЛНОПРОБНА ЧАЛГА ПО НАШЕНСКИ?
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 591 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Наскоро лидерът на Нова Република Радан Кънев разпространи подозрението си, че след изборите щяло да има коалиция между ГЕРБ и БСП. Използва много сполучливата - според него - метафора, че Нинова и Борисов “гладят чаршафите за общото си легло”.
Явно запленен от “оригиналността” на идеята, карикатуристът Чавдар Николов не пропусна да визуализира простотията и да ги изобрази двамата в легло, а в интервюто с Борисов по бТВ на 9 март 2017 г. Хекимян навря карикатурата в очите му и го попита дали я харесва. “Разбираме се по мъжки – този път ти си отгоре” – гласи текстът в балончето, излизащо от устата на Борисов.
Обикновено политиците не смеят да кажат, че не харесват карикатурите, с които им се подиграват, но и този път Бойко Борисов изненада и не използва клишето.
- Ауу, ауу - възкликна Бойко и закри очи с ръка. - Не, не. Мисля, че не е и възпитателно, ако щете. И госпожа Нинова си има деца, семейство... и моята дъщеря, ако щете,,, гледат ги тези работи... минаваме границата.
Хекимян най-нагло се опита да преиначи казаното – уж че е казал, че карикатуристите са невъзпитани, но не посмя да настоява за още коментари.
Хайде сега ми кажете - кой е простият? Не е ли тази най-естествената и най-подходящата реакция на всеки нормален, почтен и възпитан човек?
Да ме прощават любителите на карикатурите, но никой не може да ме убеди, че в тази има някакъв хумор. Има само простащина - както в повечето и негови, и на Комарницки карикатури. Двамата наистина направиха добри пари от лъжите за Бойко Борисов.
Нашенската интелигентура започна да копира стръвно “либералния” свят, който вече показа дефектите си на запад. Имат го за престижно и не се съобразяват с българската народопсихология. Добри Войников осмя още преди края на 19 век криворазбраната от тях цивилизация, но това не се отнася за такива велики “интелектуалци” като двамата ни карикатуристи. Те ще си рисуват простотиите, а ако някой не ги харесва, значи е прост и нищо не разбира от изкуство.
Амчи кат’ е толкоз голям либерал Чавдар Николов, защо се е съсредоточил само върху Бойко, а досега не изрисува художествено в леглото Радан Кънев и Христо Иванов например, с разговор в балонче кой ще е отпред и кой – отзад? Въображение ли не му достига, вдъхновение, или либерастия? Давам му идеята съвсем безкористно. Защото ако в момента в политиката някой дели легло с друг и все се чудят кой къде е - тези двамата са!
Карикатурите на подобни “художници” не само изопачават истината, а направо са гнусни лъжи. Принизяват я до най-низшите помисли у човека, навсякъде търсят долнопробното и пошлото и предизвикват омерзение. Ако някой може да изпита естетическа наслада от цинизъм и вулгарност на границата на морала и приличието, умът и душата на такъв човек трябва да са много примитивни. Никак не е случайно, че карикатурата – макар и негласно, се смята за доста далечен роднина на изобразителното изкуство. Дори по нашенски - направо е чалгата му.
Поспрете се малко, от чалга на всички ни е дошло до гуша...



Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Шайката простаци около
12.03.2017 18:03
дървения филсооф- неудачник Иван Бакалов се опитва да припечели някой лев, като не подбира никакви средства. Стигнаха дотам да твърдят, че Пеевски едва ли не е конфискувал долнопробния им працал, само и само да си направят безплатна реклама с тази идиотска лъжа и да понапълнят гушите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909163
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930