Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2017 15:47 - ТАЗИ СУТРИН
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 492 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тази сутрин видях един стреснат, почти изплашен кратковременен премиер и да си призная, това ме зарадва. От самочувствието, с което професор Герджиков скочи в полето на изпълнителната власт, няма и следа.
Много му било трудно - всяка сутрин на бюрото го чакали обемисти папки с проблеми за решаване, а колко хора го търсели с искания за срещи... не е за разправяне. А “простият” според някои Бойко Борисов как се справяше, професоре? Чували сме го да казва, че става в 6, а около 8-9 вечерта събира министрите си за отчет. Не се оплаква, само го казва в отговор на упреците, че ритал мачлета в работно време. А и доста хора се хвалят, че намира време да ги приеме и да им реши проблемите.
По всичко личи, че тази не е като онази – да застанеш на катедрата и да си изпееш урока, повтарян години наред, а залата да те слуша притихнала и изпълнена с уважение? Едно е да приказваш кое как трябвало да се направи, а друго – да се хванеш ти да го правиш. В Министерския съвет всяка минута дебнат репортери с неудобни въпроси, а в телевизионните студиа водещите се чудят как да си вдигнат рейтинга на твой гръб. На всичко отгоре си в постоянен обяснителен режим за взетите решения и далеч невинаги даваш приемливи обяснения.
Аз например питам – след като проф. Герджиков смени набързо 21 областни управителя като дори ги упрекна, че трябвало САМИ да се сетят да си подадат оставките, предупреди ли новоназначените, че след най-много 2 месеца и те ще трябва да си подадат оставките по същата причина – смяна на изпълнителната власт? Какъв смисъл имаше това упражнение? Няма да си правя труд да проучвам кои са тези службогонци, които се съгласиха да зарежат постоянната си работа, за да запишат в трудовата си биография още един пост, заеман за месец-два. Но да обезглавиш една доказано обективно работеща администрация преди избори никак не е похвално. Дори човек може да си помисли, че някой цели да създаде хаос.
А като стана дума за хаос, как да възприемаме предварителните гръмогласни изявления на временния здравен министър Семерджиев, че в здравеопазването царял хаос? В здравеопазването все още цари заложената лично от него търговия със здравето ни! Как за два месеца на власт ще обръща рязко посоки в здравеопазването? Защо му пречи контролът над парите в системата? Няма смислено обяснение.
Днес излезе и дългоочакваният ревизионен доклад на правителството. В здравеопазването се оказа, че няма никакви нарушения - освен съмнения за две незначителни обществени поръчки. При това положение е редно да настояваме Семерджиев да се извини публично за своите безотговорни изказвания за състоянието на системата, както и за всички персонални нападки към д-р Москов!
Защото здравеопазването е публична сфера, за която носи отговорност държавата, и всички внушения за хаос в нея застрашават националната сигурност!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. schumpov - Както ни внушаваха, че трябва да сме ...
24.02.2017 23:39
Както ни внушаваха, че трябва да сме благодарни на Николай Добрев, че избягнал гражданска война в България, сега трябва да сме благодарни на Герджиков, че уволни областните управители, а не ги разстреля на първи февруари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907467
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930