Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2017 14:42 - ПЪРВА ЖИЧКА ЗА ВОДИЧКА!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
2




Много новина напоследък, много нещо. Тече надлъгване между Раданчо и Ицето - за срам на привържениците им.
Преди ден Радан се изтъпанчи пред народа с нова политическа “платформа”. Освен трима членове на ДСБ, до него застанаха един член на БЗНС – Мартинчо, бившият министър на ГЕРБ – Трайчо, и депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи, който си въобразява, че Нова република не е политическа платформа. И предложиха на Христо Иванов да отиде с партията си при тях.
Широко разгласената им “Нова република” е нищо, докато не се регистрира в СГС. Но вече си “отвори вратите” и “подаде ръка” на “Да, България” – която също не е регистрирана, но поне подаде документи. Днес Христо Иванов отговори, че смятат да се явят на изборите сами и под свое име, а ако се прави коалиция, трябва да е пак под тяхното име.
Подадената ръка на Радан е всъщност подложен крак. Радан бърза пръв да каже: елате да се скриете под моята шапка - макар че шапката е само в главата му, дори не е върху нея. Защото все още е председател на ДСБ и не е имало такова чудо председател на политическа партия да създава втора. А няма как да обявява коалиция, след като няма поне един партньор. Но не стихва меракът му да стане председател на “платформа”, като не можа да стане председател на “блок”. Момчето опитва да играе детската игра “първа жичка за водичка”, или – “кой изпревари, той натовари”, но не му се отвори парашута.
Което не означава, че и Христо не играе същата игра. Той отговаря – коалиция, но само под мое име. Чуйте и колко предпазливо и в какъв контекст използва думата “дясно”. „Да, България” няма желание за препарцелиране на дясното пространство. Нашата цел е да предложим на избирателите на тези три големи партии (ГЕРБ, БСП и ДПС - б.р.) инструмент за по-добро бъдеще на България чрез справяне с корупцията”
Предлаганият “инструмент” не може да е друго, освен така нареченият “румънски модел”, който и трите партии отхвърлиха във вида, който Христо им предлагаше като правосъден министър. Но пък е платформа, която може да бъде оправдание за управленска коалиция между БСП, ДПС и Христо. Щото за него - нали помните, нямало дясно и нямало ляво. Имало само корупция. Макар че за корупция никой от тях – министри и депутат на ГЕРБ, не можаха да посочат факти!
Нещо ми говори, че тая корупция ще я пребори само Годо. Стига някога да дойде.
http://offnews.bg/news/Politika_8/Da-Balgariia-ne-iska-koalitciia-s-Radan-Kanev-otivat-sami-na-izbor_645534.html
 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908135
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930