Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2017 22:53 - ПАРТИИТЕ НА МОНТАЖНИЦИТЕ,
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
или: Корнелийо, спасявай се!

Прочетох декларацията за създаване на новата нито лява, нито дясна партия на бившия правосъден министър Христо Иванов, дето ще се учредява утре, навръх деня на св. Йоан Кръстител. Ще трябва да потърпим още малко, за да разберем в какво точно ще се покръстват.
Дългичка и объркана ми дойде декларацията, но пак добре, че са се постарали да отделят в няколко изречения главното, което гласи както следва:
“Голямата цел, заради която основаваме политическа партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, е да демонтираме корупционния модел на управление на страната, за да сложим край на бедността. Да повишим благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани.”
Значи, започвам да разсъждавам над голямата им цел:
Първата им задача била да демонтират. Ох, демонтажниците на дяда те...
Какво щели да демонтират? – “Корупционния модел на управление на страната” щели да демонтират. Къде е заложен моделът на управление на една страна? – В Конституцията и законите й. Нашите постановяват, че сме демократична република. Демократичната ни република ли ще демонтират?
Според тях в законодателството ни имало текстове, които изграждат “корупционен модел на управление”? Според мен обаче няма, защото в противен случай най-малкото нямаше да ни приемат в ЕС. Юристът Христо спал ли е, докато си хармонизирахме законодателството с това на останалите страни-членки? И има ли някъде закон, който постановява да бутам пари под масата на докторите в болницата или в джоба на полицая на пътя? Няма, дори едно от последните изменения постановява вина не само на искащия, но и на даващия подкуп. Ако имаше, за демонтаж е, ама то - няма!
А и ще трябва да ми обяснят тази пряка и правопропорционална връзка между корупцията и бедността, която правят. Като бутна пари на полицая, той не обеднява от това. И аз не обеднявам, защото ми излиза по-евтино, отколкото да платя акт. Обеднява държавният бюджет, ама майната му, тъкмо ще има по-малко за крадене от политиците. Щото нали те всичките били крадци?
Обаче корупция има и в богатите държави. Как те не обедняват от тая пуста корупция, а само ние, бе?
Да си призная, разтревожен съм - като демонтират сегашния модел, какво ще монтират на негово място? Защо не казват?
Сещам се, че Радан Кънев се прави на възрожденец и предлага някакъв „Договор за нова българска република“, каквото и да значи това. Снощи потвърди близостта си с Христо Иванов, като си остави вратата отворена за всякакви кандидати и дори си призна за ирационални исторически въжделения към Путин. Да не са се разбрали с Христо единият да демонтира, а другият – да монтира? Ох, монтажниците на дяда те... Само че върху какво ще се упражняват тия дедовите?
Тъй като и двамата все наблягат на бедността, чини ми се да искат да направят нова лява партия. Това “нито лява, нито дясна” ми е много съмнително. А и личностите, които извадиха досега на преден план, са доста тясно свързани с БКП. ДЕОС също се примъкват, за да придадат известен либерален аромат на спявката.
Тази работа ми прилича като едното нищо да си имаме нова ЛЯВА коалиция. Корнелия да му мисли.
https://dabulgaria.bg/pub/Founding_Declaration.pdf



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902064
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031