Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2016 16:13 - "ПОЛИТИЧЕСКО ЖИВОТНО" ИЛИ СОЦИАЛНО СЪЩЕСТВО?
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 579 Коментари: 1 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Слушах сутринта коварни врази на Бойко Борисов да се тюхкат, че подаде оставка. После чух него да им казва да не пожелават жената на ближния, че може да стане тяхна и ще видят те тогава. Смях, г-н президент Радев, голям смях...
Като изчерпиха “анализа” на изговореното от Бойко Борисов, вразите преминаха към “невербалното поведение и езика на тялото” му. Нещо лошо били видяли, макар че не успяха да го формулират. А аз видях, че куца – явно го боли коляното. И въпреки това е в добро настроение.
Обаче змийските им езици не за първи път споменаха по негов адрес Аристотелевото “политическо животно”. Как пък веднъж не го споменаха по повод на друг политик? Очевидно са на мнение, че го обиждат, като го наричат “животно”. Да, ама не. Нищо не знаят, завалийките, защото това е похвала!
Точният превод на старогръцкото ζῷον πoλιτικόν е “социално същество”. С това кратко определение Аристотел е искал да каже, че човекът е живо същество, което може да живее и да разгръща потенциала си най-добре в обществения живот, в социума. Спомняте ли си интервюто, в което Бойко Борисов каза, че вече не може да си представи живота си извън политиката? Нашите “умници” си преведоха думите му на своя език – че не можел да живее без власт. И пак не познаха. Защото в рамките на три години Бойко взе, че хвърли властта за втори път! Отидоха на вятъра всичките им опорни точки за “диктатора”, “властелина” и “ГЕРБ иска да има цялата власт като БКП”.
В момента мозъчните партийни центрове трескаво работят по изготвянето на нови клеветнически обвинения. Задачата им е трудна – ГЕРБ оставя държавата в изключително добро състояние. Какви ли коварни планове не се опитват да му припишат – сметките им все не излизат. Не могат да го изчислят този Бойко и това си е.
Дожаля ми за напразните им усилия, та си рекох да им подскажа:
Що не опитате да му припишете най-благородни и демократични намерения? Като на едно истинско политическо животно, издигнало се над собственото си его и работещо в полза на обществото? Моите сметки излизат само така. :) :) :)



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. appen13 - Драга ми Герб-евромутренско колаборационистче
17.11.2016 16:29
Никога няма да излязат "сметките" на наетия от Берлин и Брюксел банкянски евро-БАНДИТ и на евро-окупационната АНТИ-БЪЛГАРСКА шайка от Герб-евромутри и евромутреси.
Анадъмно, Герб/ДОСТ анти-българино ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909606
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930