Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2016 10:19 - ПРОЗРЕНИЕ ПО НИКОЕ ВРЕМЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Годината е 2013, месец декември. ДСБ са извън парламента, а ГЕРБ е най-голямата парламентарна група в Парламента, но в опозиция. Костов е подал оставка като лидер на ДСБ, а мястото му е заето от... Раданчо Кънев.
Д-р Николай Михайлов анализира ситуацията вдясно така:
“Реформаторите са без лидер, идеология и страст. Сините са във фалит. А перспективата на политически маргинали им е нетърпима. Преходът произведе капризна либерална номенклатура, някога славна, добре ситуирана и щедро спонсорирана, сега гаснеща пред очите ни, употребена и изоставена. Този елит е свикнал да мисли себе си като културен хегемон, гарант на българската модернизация, с разнообразни заслуги, включително и дисидентски. Общественият им статут днес не съответства на фантазирания, на този, който им принадлежи "по право". Комплексът за морално, интелектуално и даже естетическо превъзходство болшевизира българските либерали, превръща ги в разядосан елит, емоционално напрегнат - но, за съжаление идейно безплоден.”
Не мога да не се възхитя на изискания и стегнат изказ, на познаването и дълбокото проникване в същността на проблемите на десните партии. Всяко изречение носи заряд на сентенция и може да стане сърцевина на цяла статия, но – sapienti sat.
После д-р Михайлов добавя:
"Проспаха безобразието ГЕРБ, стреснаха се от "червените боклуци" като концентрация на мистическо зло и дежурен източник на вдъхновение."
Попитан дали ГЕРБ “клонят към залез”, отговаря:
“ГЕРБ е в абстиненция, мъчат се без власт. Парламентарният им дебют на опозиция е катастрофа, мащабен групов анекдот. Борисов е неизтощимо съчетание на официално и абсурдно. Но е в криза. Сервира ортопедичните си проблеми като политически коз, като подкупваща човечност и сила в слабостта. Телодвиженията му издават разклатеност на неговата гвардия, изнервена от дисциплинираната опека на Цветанов и Фидосова и лишена от утешенията на властта".
Тук анализът на доктора е пълно разочарование. Повърхностно и преднамерено наблюдение, без отбелязване на същността – демократичното поведение на ГЕРБ като опозиция и използването на всички позволени демократични методи за сваляне на непочтената, вредна и реваншистка коалиция БСП-ДПС-Атака от власт. Предполагам, че ако заседанията на Парламента предлагаха теоретични спорове, словесни битки или поне кръстосване на шпаги на красноречието, д-р Михайлов щеше да бъде по-удовлетворен.
Само че, д-р Михайлов, лозето не иска молитва, а мотика. Приказките са си приказки, но трябват и дела.
Ако сте обикалял наскоро из българските земи, ще да сте забелязал какво става, когато “безобразието ГЕРБ” не е “в абстиненция от властта”. И само по тази причина нещата вървят натам това “безобразие” да печели всички избори.
И докато се опитвах да разбера какво пречи на десните анализатори да разберат и приемат центристкото управление на Бойко Борисов, изведнъж получих направо ясновидско прозрение и работата ми се изЯсни:
Д-р Михайлов е чел какво ли не, но е пропуснал Винету, бре!
Докторе, я зЕмете да го прочетете най-после тоя Винету, та да се разбЕрем като мъже!
:) :) :)



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908099
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930