Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 00:27 - ПАК ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА БОЛКИ - МЕЖДУ ПЪРВО И ВТОРО ЧЕТЕНЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 895 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.06.2017 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 19 май Протестна мрежа разпространи отворено писмо от “проф.” Александър Петров, университета в Кълъмбъс, Охайо, против промените в Изборния ни кодекс.

Преди 5 дни г-н Александър Петров, наречен вече правилно преподавател, изнесе вълнуващ половинчасов монолог по BiTelevision.
Вълнувал се за България, искал да участва в политическия й живот, а сме го били лишили от това право. Макар че сам си каза, че не е лишен от право да гласува, а трябвало да иде малко по-надалеч, което струвало пари. Ами не иска да плаща веднъж в годината, ако не и по-рядко, за да се чувства българин, боли го! 
В една биография на Раковски дядо му бил написал “браво”, от което г-н Петров се чувства много горд и май е започнал да се изживява досущ като Раковски, само че не в Румъния, а в САЩ.

В предаването “Лице в лице” днес Цветанка Ризова го покани отново да потрети какво е писал в писмото си и отново го представи като професор – на което той не се възпротиви.
Да обясним на Цветанка, че титлата Associate professor в Северна Америка е равна на нашето някогашно старши преподавател. Освен ако тя ни има за толкова прости, че за нас може да мине за професор. 
Всъщност г-н Петров завежда лаборатория, което в България навява едни доста неприятни асоциации.
Защо се представя за психолог също не разбирам. Небрежността, с която борави с категориите на хуманитаристиката, ме накара да прочета подробното му CV, от което заключих, че е по-скоро компютърен специалист. 
Не е маловажно и че г-н Петров има двойно гражданство. При първа възможност е взел и американско. И се кани да обикаля още телевизии, представлявайки само себе си.
Бил е организатор и председател на изборна секция в Кълъмбъс на последните парламентарни избори.
От получените 600 бюлетини в секцията му са употребени цели 65! Една бюлетина е недействителна, 20 са за РБ и 26 – за ГЕРБ, останалите са разпръснати по 1-2 на партия. 

Преди няколко дни писах за болката си по Канарските острови и желанието си да участвам в политическия им живот, макар и да не съм техен гражданин. 
Сега отново напомням, че никой не може да ми забрани да ме боли! Мое изконно право е! Между първо и второ четене на закона боли особено много!
Освен това смятам, че да се ограничава възможността за гражданство само до две държави е диктатура! 
Искам да бъда гражданин на всички държави и да участвам активно в политическия им живот! Има сума ти скапани тоталитарни държави в ЕС, които не позволяват двойно гражданство, нито да гласуваш, ако не живееш в държавата.
Но ние сме граждани на света и трябва да можем да гласуваме където си искаме и както си искаме, наше основно човешко право е да определяме живота там, където не живеем!
Граждани от всички страни, да се обединим и да свалим хомота, наложен ни от глупавите политици!
Как от либерализъм ме изби на световно комунистическо движение,  не се усетих...

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. larryone - " Ами не иска да плаща веднъж в ...
21.06.2016 04:22
" Ами не иска да плаща веднъж в годината, ако не и по-рядко, за да се чувства българин, боли го!" - Не знаех, че нещата са стигнали до там: човек да плаща, за да се чувства българин. Всъщност, платеното родолюбие има дълбоки корени у нас, затова и дереджето ни е такова. Правилната реакция би била, да се улеснят всички нашенци по света да гласуват - и без това сме останали една шепа.
цитирай
2. dobronameren - Аз пък като прочетох ТОЗИ постинг
25.06.2016 07:25
останах с желание да напиша следните думи: Правилната реакция би била да се ограничава вниманието на българите към медийни звезди като Цветанка Ризова и нейните контрагенти като Александър Петров.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909586
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930