Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2016 10:38 - ЧИПА, БЪЛГАРИНО, ЧИПААААА!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 906 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всяка година краят на месец май в България е отреден за специфично български родителски вълнения. Матурите и баловете стават най-важната тема за обсъждане. А Министерството на науката и образованието – единствената мишена за прицел. Започва се със стреса, на който тези ужасни матури подлагат дечицата ни. Те трябва да знаят, че държавата е лоша и им причинява стрес, като ги подлага на изпити. Това познание ще им послужи и по-нататък в живота. Трябва да знаят и че министерството е много глупаво. То харчи сума народна пара за охрана, камери за наблюдение, квестори и какво ли още не, но нашите сладки и умни дечица пак го надхитриха. Снабдили сме ги с по няколко скъпи телефона за преписване и ще докажем на ония там горе, че са прости. А хванете дечицата, де! Няма да ви ги дадем лесно! Заедно сме положили всички усилия да надвием системата!
После започва търсене на сметка на държавата какво прави, за да няма нещастни случаи по време на баловете. Защото абитуриентският бал е веднъж в живота и сме затънали в дългове, за да може детенцето ни да изживее незабравими мигове. За някои дечица може и да са последните мигове в живота им, но за това ще бъде виновна пак държавата и никой друг!
От години се коментират проблеми в училищата като пиянство, тютюнопушене, наркомания, побоища, сексуални посегателства и други подобни. Човек ще рече, че не става дума за ученици, а за зрели престъпници...
И изведнъж през м. май тези въпросните се превръщат в едни мили невинни дечица, на които държавата причинявала стрес и не била достатъчно умна да предотврати... какво да се лъжем, става дума за престъпления.
И понеже все се сравняваме с европейските страни, държа да напомня, че традиция за такова малоумно празнуване при завършване на едното нищо и никакво средно образование няма никъде. Дано тази година няма почернени родители, но ако някой пак започне да обвинява държавата, отсега му казвам:
ЧИПА, БЪЛГАРИНО, ЧИПААААА!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Добре, г-н Алексиев защитава държавната идея, добре.
19.05.2016 16:38
И напада ... българина. Като че са малко плювачите му. Това добре ли е?
Не знам има ли другаде такива аб. вечери, но важно ли е? Няма нищо лошо Аб. да получи първия си официален тоалет на тоя ден. Естествено, ще има и изхвърляне и кич. Къде по света го няма това? Може би наистина трябва малко да се намали максимализма в "тоалирането", козметизирането, алкохолирането, но ЧАК ПЪК ДА СМЕНЯМЕ ЧИПА, и с какво да го сменим? Има ли на света жив идеал?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907460
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930