Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2016 20:30 - КАФЕНИКАВАТА НИШКА НА...
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 760 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 07.03.2018 23:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "С този състав на парламента няма да стане работата, защото те имат проблем с мисленето и миналото, те имат проблем със зависимости.” 

“На прекалено много твърде отговорни постове има ужасяващо много некадърници.” “...тази пасмина... се е натресла по твърде много и отговорни места в държавата..."
„Проблемът е в кафеникавата нишка на глупостта, която прозира...”   Помните ли кой изрече наскоро тези думи от един телевизионен екран? Един от самообявилите се за ментори на нацията  – доцентът по гражданско право в СУ Кристиян Петров Таков. 
Господинът е положил специални усилия да овладее всички похвати на ораторскорто изкуство и със самодоволна усмивка ни залива с афоризми и литературни метафори, като умело смесва мисли на древни мъдреци с кръчмарски изрази.  Известен е като любимец на част от студентите по право в СУ, като активен протестер, борец за съдебна реформа, поддръжник на ДСБ, Христо Иванов и Лозан Панов, пламенен защитник на ЛГБТ движенията и понякога главен, а друг път – второстепенен персонаж в гей скандали.  
В интервюто си пред Бтв доцентът отначало призна, че с тези промени в ИК няма отнемане на права, а се създават някои “затруднения пред избирателите в чужбина”. След което каза обратното: “Да отнемете някому правото да гласува, понеже не е гласувал, е все едно да натирите шавлив съпруг да спи в бардака."  
Позната ни е склонността му към сексуални примери и метафори – преди време Таков развиваше теза за “обладаната” от премиера съдебна власт – съблазнителка. А и тази двойнственост ни е позната – хем не е отнето право, хем е отнето, хем управляваш, хем си опозиция. Така за някои е нормално и удобно да са хем мъж, хем жена.  (Впрочем, от личен опит знам, че натирването на шавлив съпруг в бардака е умен женски ход. :) )   Господинът критикува работата на парламента така:  “Закон не се прави за конкретна ситуация, ... а въз основа на принципи.”    С което ми събра очите.
Защото проблем, съществуващ, но нерешен в продължение на четвърт век, не е конкретна ситуация, а национален проблем.  И щом досега не сме намерили съгласие за принципното му решение, значи няма надежда тепърва да се обединим около принцип, който да го реши.  
Ще дам два примера. За ужас на някои “либерали”, признаващи само своите принципи, китайците най-нелиберално и недемократично нарушиха правата на човека и спряха стигналата застрашителни размери раждаемост в Китай, като за няколко години забраниха раждането на повече от едно дете в семейство. 
В Африка обаче принципите на правата на човека се спазват стриктно (макар и неволно) и демокрацията се вихри с такава пълна сила, че там от десетилетия десетки и дори стотици хиляди деца най-либерално измират от глад и жажда.
Вторият пример доказва, че фанатичното спазване на някои принципи може да доведе до хуманитарна катастрофа. (За спазването на принципните европейски ценности и бежанската вълна нямам смелост да кажа нищо!)  
Като един истински морален стожер Таков знае кои са некадърни и глупави, къде са отвратителните, кои са читави и кои – не, и си позволява да твърди, че  “цялата тази пасмина, която се е натресла по твърде много и отговорни места в държавата, разрушава институциите" и има “проблем с миналото и с мисленето”.  
След като приложи някои ораторски техники – уж говорейки на сериозни теми, изсипе няколко ярки метафори или цитати на известни хора, смесени с простолюдни лафове, древни афоризми и понякога забавни истории, накрая слушателите са объркани и казват – не мога да резюмирам какво точно каза, но беше много приятно.   
Аз обаче съм старо куче и не ми е приятно, а ми е кафяво.  Кафяво и даже миризливо. Та се поразтичах насам натам, за да открия, че... че г-н Кристиян Таков е отроче на старата партизанска номенклатурна фамилия на Пеко Таков. Който бил Петър, а не Пеко. Кристиян Петров Таков.  
Здравейте, протестери-антикомунисти!
Здравейте, “автентично десни” тъмносини десебари!
Умници, бъдете поздравени!  
Дали кафявата нишка е на нечия глупост, или е на комунизма и хомосексуализма, дали е либерастия или педерастия, кафява е!  
Възмущението ми от този самозабравил се отрок на старата комунистическа номенклатура, който няма проблеми нито с мисленето, нито с миналото, нито има зависимости, а високомерно дава оценки, неподкрепени с аргументи, породи в мен словесен граждански отпор и го подреди така:  
"Умници" някакви надменността си пробват, но не са познали.
Мъже ще водят нашата България, а не педали!



Гласувай:
4



1. dobronameren - Поздравления
04.05.2016 11:57
за изследванията около лицето Кристиян Петров Таков. Чудесно поредно доказателство за късата резервна скамейка на новите социалисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909250
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930