Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2016 17:16 - СВИНСКИ ЗУРЛИ, А НЕ ОПАШКИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1672 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Често сутрин към кафето си пускам стражарската НОВА телевизия.
Наричам я стражарска, защото НОВА все си играе на стражари и апаши. Стражари били нейните журналисти, а апаши според тях са всички останали, особено политиците. Но май ще сменя епитета – ще я наричам вече свинска.
При връчването на “Златния скункс” шефката й Зурлева (нищо свинско, да не вземе да си помисли някой...) каза, че ние, зрителите, най-много сме обичали скандалите. Не знаех, че толкова надълбоко е проникнала в народопсихологията, та грижата й за нашето душевно равновесие ме трогна. Когато човек получи онова, към което го тегли, би трябвало да постига душевно равновесие, нали? Малко идиотско звучи да ти става хубаво, когато те въвличат във вихъра на скандалите, но Зурлева така го разбира нашето спокойствие и ни го осигурява. Де що има кал и мръсотия, зурлата на НОВА телевизия рови и се търкаля с нескрито удоволствие там. Пращат журналистите си като същински свине да ровят за свински истории. Никога не видяха хубавите неща, които правителството на ГЕРБ направи, ами все бедствия, катастрофи, побоища и псувни на всякакви маргинали ни показват. А после ги приписват на държавата.
И протести колко обичат... “Гражданската съвест” кара журналистите на зурлевата телевизия дни наред да напомнят кога, къде и защо са обявени протести. Нищо, че това си е чиста реклама и у нас съвсем основателно се прокрадва съмнение дали организаторите не им плащат за нея. А когато въпреки широкото разгласяване се окаже, че например пред софийската община протестират трима души, а в градинката пред “Кристал’ – десет, изпратените да отразят събитието репортери ни спестяват общата картинка, а вземат интервю от първия попаднал им и после дни наред тръбят, че било имало големи протести. Колко им плащат за имитацията на протест е търговска тайна. А може и политическа да е тайната, откъде да знаем ние свинските тайни?
Връх на калта, в която се овъргаля зурлевата свинска телевизия, беше свалянето на карикатурата на премиера с така наречената свинска опашка.
Абе свинете не знаят ли, че опашките им са къси и завити, та обявиха дългите миши опашки за свински опашки? Да се погледнат в огледалото, ако са забравили. Премиерът обаче не забравя обещанието си и днес ги срази с поредната карикатура.
 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Телевизиите са моя "любов".
26.04.2016 09:00
Събирам всичко за тях. Ще използвам, разрешавате нали, фактите и разсъжденията Ви в този постинг за НОВА. Разбира се, че няма да забравя в скоби източника на цитата.
А ще ми се да продължавам да намирам интересни факти за нашата нова история във Вашите текстове, alexsiev123.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909584
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930