Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 13:40 - ПО ПОВОД КАНДИДАТУРАТА НА ИРИНА БОКОВА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1330 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 13.04.2016 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отново ще напомня: Бокова беше предложена за поста в ООН от правителството на Орешарски и само който не разбира нищо от външна политика, може да упреква правителството на Борисов затова, че потвърди кандидатурата й. Нашата бивша комунистическа партия вече 25 години се подвизава по света като социалистическа и макар ние да не й вярваме, многото социалистическите партии по света, а и в ЕС, я припознаха като такава. За света Бокова е социалист, а не комунист.
Между критикуващите правителството по този повод са за съжаление и нашите приятели Методи Андреев и Евгений Михайлов, които отдавна искат да създадат собствена партия, но засега не успяват. И ако критиките им не са продиктувани от собственото им политическо невежество, то очевидно са решили да съберат в партията си политически невежи – радикали антикомунисти. Те просто тръгват по пътя на “автентично десния” Радан Кънев, от който всички сме отвратени. Но изборът на пътя, по който ще тръгнат, си е техен.
Аз само ще обърна внимание на два факта, които показват колко “силно” правителството на ГЕРБ подкрепя Бокова.
Първият факт е забавеното потвърждаване на кандидатурата й. ООН трябва да избере нов Генерален секретар в края на 2016 г. Ирина Бокова бе номинирана за генерален секретар на ООН през юни 2014 г. от правителството на Орешарски, а потвърждаването на кандидатурата й от правителството на Бойко Борисов стана едва през февруари 2016 г.
Вторият факт е, че екипът от българска страна, който ще работи по кампанията на Ирина Бокова, наброява 16 души, а бюджетът, предвиден за целта, е 106 000 лева. Десет души да бяха, всеки от тях щеше да разполага с малко над смешните 10 000, за да ходи по света като наш емисар и да лобира по международни форуми за нея. От тези два факта всеки разумен човек ще се сети, че може да поддържаш някого не само поради убеждения, но и по неволя. Може да го подкрепяш страстно и с всички сили и средства, но може и да го правиш доста сдържано или само да имитираш подкрепа.
За да потвърдя за сетен път желанието си да съм обективен, ще оборя противниците на Бокова, които стигнаха до смешни крайности – упрекват я, че не говори добре френски и английски. Не е вярно. Само човек, който ползва няколко чужди езика, знае колко е трудно в рамките на няколко минути да преминеш от един чужд език на друг и след като тя започна с френски, съвсем нормално е да се позамисля, когато премине на английски.
Отправям този упрек към тях не от симпатии към Бокова, а защото, ако някой не е забелязал досега - политиката на ГЕРБ е да не отрича положителните качества на политическите си противници! Ако искаме те да не отричат нашите положителни качества, трябва и ние да не го правим по отношение на техните.   Лично аз нямам никакво намерение да се гордея или срамувам с нечии успехи или провали. Няма да смятам успех на Бокова за успех на България, нито неуспеха й – за провал на България. Отделен въпрос е колко е влиятелен гласът на Генералния секретар на ООН при вземане на решения в организацията. Ситуацията в света, а и в Европа е достатъчно тревожна, за да си създаваме още измислени емоции.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Десните - бесни от Бокова. Велиана Христова. Дума 14. Април 2016 , брой: 86
13.04.2016 18:55
Радан Кънев и десните психодейци около него и ДСБ побесняха съвсем след изслушването на Ирина Бокова в ООН за генерален секретар на организацията. Тя заслужава нашите адмирации, след като най-голямата хвалба вече дръпна залата в Ню Йорк, като я аплодира възторжено след словото и отговорите на въпросите, които тя произнесе уверено, компетентно, спокойно, в свободен разговор на три езика. Който е имал интерес, видял го е на живо. Цяла България би трябвало да се гордее с това представяне на нашата сънародничка.
Но... то очевидно вбеси десните, които месеци наред се опитваха да провалят кандидатурата на Бокова с хули, интриги и простащина така, че изумиха света, който отдавна я вижда начело на ООН. Сега международните наблюдатели вероятно ще паднат възнак, защото Кънев и сие наводниха фейсбук с писания колко слаба е била Бокова и как нямала никакви шансове, понеже не предъвкала любимата пещерна храна на къневци - не осъдила комунизма и анексирането на Крим. Върхът на патологията обаче е тезата, че екипът на Бокова я провалял съзнателно, понеже целта й била не ООН, а... президентството у нас! Всеки нормален човек, за разлика от Кънев и сие, е чел поне веднъж родната Конституция и знае, че навремето заради Сакса и заради Пирински в нея бе записано, че можеш да се кандидатираш за президент, само ако в последните 5 години си живял в България. Така че Бокова няма как да гледа към "Дондуков" 2. Ала какво го интересуват Кънев реалността, законите и България в крайна сметка? Важното е да бълва жупел по нещо голямо, та да не изглежда дребен и болен.
Имаше отдавнашен виц за един луд, дето го излекували от манията, че е грахово зърно. Пуснали го, а след 5 минути се върнал в паника и рекъл: "Навън има един петел, не съм сигурен дали той знае, че не съм грахово зърно."
цитирай
2. zaw12929 - Няма десни леви- пред света Бокова е ...
15.04.2016 17:39
Няма десни леви- пред света Бокова е българка!
цитирай
3. dobronameren - Отговор на Завалията:
26.04.2016 09:16
(Тук му е мястото, защото отговарям му с два цитата от ТОЗИ ПОСТИНГ.)
- "Нашата бивша комунистическа партия вече 25 години се подвизава по света като социалистическа и макар ние да не й вярваме, многото социалистическите партии по света, а и в ЕС, я припознаха като такава.За света Бокова е социалист, а не комунист."
- "Отправям този упрек към тях не от симпатии към Бокова, а защото, ако някой не е забелязал досега - политиката на ГЕРБ е да не отрича положителните качества на политическите си противници! Ако искаме те да не отричат нашите положителни качества, трябва и ние да не го правим по отношение на техните."
Аз: Дали Бокова ще стане или няма да стане генсек на ООН, е по-маловажно от това дали Zaw12929 ще започне да спазва в собствените си постинги, онова което изисква от "еврогейовете", както сме популярни ние сред неговата "бригада". Защото нейният мандат в ООН е няколкогодишен, докато аз и Завалията ще останем до и след живот в страната си и чрез децата си!


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909323
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930