Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2016 15:40 - ТРИ В ЕДНО
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Начетох се и се наслушах на всякакви тълкувания защо премиерът Бойко Борисов спира една след друга обществени поръчки. Подхвърлят се имената на Пеевски и Златев, клише подскача до клише, този му бил поръчал, онзи го бил натиснал - все старите глупости. Само надпреварата в използването на литературни метафори е някакво разнообразие, и то напълно безсмислено. Но това е логично, защото логиката на действията на премиера е непостижима за всички, които го мислят за прост. А и така става, когато не го слушат внимателно, а се плъзгат по повърхността на – нека признаем - далеч невинаги гладкия му изказ.
Аз обаче го смятам за умен и го слушам внимателно. Освен за умен го смятам и за много ефективен и забелязах, че когато стреля, обикновено е наредил поне три цели една зад друга, за да ги прониже наведнъж с една стрела.
Какво виждам сега?
Най-напред – като се обявят отново, търговете ще се проведат вече по новия закон за обществените поръчки.
На второ място – защитава се интересът на всички фирми, които са почтени участници, търговете да се провеждат максимално прозрачно. Ще намалеят обжалванията, които забавят много изпълненията на проектите.
И на трето място - но първо по значение, оттук нататък всяка медия, която разнася слухове за корупция при търговете, ще трябва да доказва твърденията си. В противен случай фирмите, които са почтени участници, ще имат пълното право да ги осъдят за клевета и уронване на престижа на фирмата! Пък били те и фирми на Пеевски или на Златев!
И министър Горанов каза съвсем ясно: “... съмненията, че нещата не се организират достатъчно прозрачно, ни карат да ги организираме (търговете) под медийно наблюдение".
Но кой да го слуша, хората искат да дадат простор на въображението си!
Ако олигарсите са се настанили някъде, не сме слепи и виждаме, че не се настаниха в изпълнителната, а в четвъртата власт – медиите!
Най-после правителството намери начин да обяви война на манипулациите на олигархичните медии. Давай, Бойко! Нека се избиват помежду си! :)
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909432
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930