Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2016 13:15 - ЗА ДЕТСКИТЕ БОЛЕСТИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 692 Коментари: 0 Гласове:
2



 Прочетете този мейл:

“9 февруари 2015 г.

Франк, съобщавам Ви, че няма повече да си сътрудничим с Вас във връзка със “статията”, която възнамерявате да напишете.
Действията Ви - както преди, така и след разговора ни, ни дадоха да разберем, че възнамерявате да пишете някаква “история”, без значение какви са фактите, и нямате намерение да бъдете честен.
Вашите думи, заплашителните и заповеднически мейли (които пазим), както и изненадващите посещения при нас, са отражение на характер, който повдигна пред нас въпроса за Вашата репутация.
Янк Бари посвети много часове от живота си и похарчи милиони долари, за да спаси живота на бежанци и да им помогне да заживеят нормално. 
Заради него и бежанците се чувствам длъжен да работя с репортери и кореспонденти на сериозни новинарски медии като CNN, BBC, Jerusalem Post, Globe and Mail, NBC News, и други, които работят само с утвърдени репортери.
Опитахме да работим с Вас, но за съжаление Вие ни дадохте много поводи да не ви вярваме. 
Тъй като при писането на измислени истории не се ползват факти, нямате нужда от нашето сътрудничество.
Глен”

Мейлът е изпратен на Франк от служител на Global Village Champions Foundation - фонадцията на ексцентричния милиардер Янк Бари, наричан “еврейският Шиндлер” и известен с благотворителната си дейност към бежанците дори и у нас.

Доста остро, направо шамар. Лоша работа, Франк, лоша...
Следва и публично съобщение от фондацията, което е направо разобличаване и предупреждение да не се ползват “услугите” му на журналист, тъй като се съмняват, че изпълнява прикрити политически или религиозни задачи. 
Но кой е Франк?
Оказва се, че това е Франк Щир, авторът на известната напоследък статия в списание “Шпигел”. В кратката му биография четем:

“Франк Щир, журналист на свободна практика в София. През 1994 г. завършва история и социология в Берлин. След това работи като историк и екскурзовод. От 2002 г. е журналист на свободна практика с основна насоченост Югоизточна Европа и България. От 2006 г. живее в София.”

В интервю за “Дойче Веле” Франк твърди, че краят на статията му в “Дер Шпигел” бил манипулиран от редактор, и че не той е написал, че Европейската комисия ще се заеме с разследване на Пеевски. 
Бившият правосъден министър Христо Иванов пък се беше позовал пред ВСС на наша медия, която твърдеше, че представител на ЕК бил заявил, че оттам искат оставката на главния ни прокурор Цацаров. Въпросният бил пожелал анонимност, но после се разбра кой е – холандец, живеещ отдавна в България, който също отрече да е казвал такова нещо.
Няма как да не си спомним и за фамозния германец Ник Щайн, чиито “журналистически умения” получиха доверието на две телевизии и няколко радиа, след което беше съден за измами и накрая дори обявен за общонационално издирване.

Започва да става интересно, обаче някак гнусно интересно – в общественото ни пространство често изплуват чужденци, които от години живеят в България, но за да бичуват недъзите ни. И около тях все стават някакви медийни скандали. Уж били писали, уж били казали, а после всичко се отрича. Но остава гадният вкус в устата, както се казва.

И сега се връщам към детските болести на демокрацията, защото не моралният облик на г-н Щир или други чужденци е във фокуса на вниманието ми.

Логично е по-старото поколение, което прекара живота си зад желязната завеса, да изпитва неутолим интерес към всичко, което идва от Запад. Естествено - и към техните медии. Но този интерес се превръща често в пълно доверие, което е глупаво, да ме прощават връстниците ми. Направо си е детска болест на демокрацията у нас. На запад има не по-малко мошеници, отколкото тук. И там се случва сериозни медии да публикуват неверни новини. След един от последните гафове на “Дер Шпигел” еврото падна спрямо долара! Да не говорим за очевадното падение на българската редакция на някога уважаваната “Дойче веле”, която сега се състезава с жълтата журналистика. 
Всичко тече, всичко се изменя. Дори и ПИК. smile emoticon

Но да оставим старото поколение настрана и да видим какво прави младото, което тръгна по света и би трябвало вече да е наясно с тези неща.
Ами ето какво прави. 
В деня на публикуването на статията на Щир 25 годишната студентка в Германия Росица Кашикова, активистка на Християндемократическата партия, пише на Фейсбук страницата си:

“Rositsa Kashikova
31 January at 15:24 • 
Аз в типичния си скромен стил смятам че трябва да се самопоздравим с Nikolay Staykov за "малката Kоледа" в SPIEGEL ONLINEl . Естествено заедно с Teodor Mihailov и Samuil Petkanov. Съвсем скромно и добре заслужено (изплезен емотикон) . Наздраве (намигващ емотикон).
(И си пуска за музикален съпровод “Ние сме шампионите”. Включва се съзаклятникът Николай Стайков, виден протестер и търговец на вибратори и други секс артикули.)

Nikolay Staykov С мазни пръсти и аз вдигам потна кана, щом Европата настоява (намигващ емотикон)
Like • Reply • 1 • 31 January at 16:27

Rositsa Kashikova Отдавна не ми е било така вкусно свинското месце, но с добри приятели от немска страна ще има да се хапва...докато не ни втръсне май май (намигващ емотикон). Ай наздраве и за следващата порция Цаца на тиган 
Like • Reply • 2 • 31 January at 16:31”

В коментар по-долу тя прави още едно лично изявление, което, забележете, било “легитимно”:

“И все пак моето скромно мнение е, че Пеевски и Цацаров трябва да бъдат разследвани. И то е легитимно, останалото е въпрос на аргументация...и доколко тя е добра или не...решават други.”

Познатият ни когнитивен дисонанс? Естествено, девойката учи бизнес администрация, а не политически науки. Може да си ги праска както й дойде, стига на нея да й звучи солидно. (На нас ни звучи невежо, но ние не сме млади и красиви като нея, та няма защо да ни се обръща внимание.)

Така. Значи, пак Европата настоявала. Приключвам с личните "легитимни" мнения на невежите и минавам нататък, към изводите.

Тук не става дума за Пеевски и Цацаров, нито за битката на стройните с дебелите, на красивите с грозните или на честните граждани с мафията.

Става дума за това, че си имаме една, най-общо казано, ПРОТЕСТЕРСКА МАФИЯ, която с нищо не е по-добра от другите. 
Младите и красиви госпожи и господа използват западняци със съмнителна репутация, умело интригантстват и се опитват да ни правят на глупаци, използвайки

ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВАЩОТО НАИВНО ДОВЕРИЕ НА БЪЛГАРИНА КЪМ ВСИЧКО, КОЕТО ИДВА “ОТ ЗАПАД”.

Много е странно, че драгите протестери не обръщат никакво внимание на мнението на видните европейски политици за България, а за тях мнението на Франк Щир, на анонимни представители на ЕК или на двете каки е най-важно! 
Тук се питам дали някой германски гражданин ще поиска от Ангела Меркел да коментира какво е написал за германските олигарси никому неизвестен журналист в българския вестник “Сега”? И медии ще се впуснат в истерични разсъждения защо не му е отговорила?

Впрочем, в линковете, които ще пусна по-долу, немски говорещите ще могат да прочетат под статията на Франк Щир в “Дер Шпигел” доста читателски възмущения защо списанието не се занимава с техните си корупция, мафии и олигарси, а е спряло вниманието си върху българските. smile emoticon

И накрая, в две изречения.
Демократичните ни наивности са детски болести. Време е да пораснем.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902494
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031