Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2016 09:23 - КОЙ? И ЗА КАКВО?
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.01.2016 09:29


 Един проповедник обикаля тези дни телевизиите и благодушно чете морал по повод скандалите във ВСС. Представя се и като съветник на Президента, какъвто не е. 

(Доказвам твърдението си в линк под тази публикация.)

Та този проповедник-съветник “пита въпроси” и сам им отговаря “по телевизора”. 
Промени досегашното реформаторско разделение на обществото от “умни и красиви срещу тъпи и грозни” на “годни и читави срещу негодни и нечитави”.
Върти очи, кърши китки и ни обяснява колко сме прости, та не разбираме кои са добри и кои – лоши. За разлика от нас той знаел.
Цитира ни дори библията как да ги различаваме – “по плодовете ще ги познаете”.
Наистина е лесно - “плодът” на Лозан Панов е скандал, а плодовете на управлението на Борисов са по територията на цялата страна.

Досега институциите на държавната власт бяха обект на овладяване от различни партии или икономически групировки.
Новото при проповедника със задължителен розов елемент в тоалета – я риза, я вратовръзка, е, че говори не за овладяване, а за “обладаване” на институции на властта - като някои от тях сами си били виновни, защото изпращали “съблазнителни” сигнали навън.

Негови поддръжници подхванаха сексуалната метафора и я доразвиха – обладаването се превърна в изнасилване, а една ентусиастка заговори дори за обезчестяване.

Повод за всички тези предизвикателни за чувствителното обществено ухо метафори е онзи сгрешен СМС - засега с неизвестен автор, препратен от премиера Борисов до председателя на ВКС Лозан Панов!

И понеже става дума за изнасилване и обезчестяване на институциите на обявената от всички за прогнила съдебна власт - чиито кадри проповедникът в розово обучава в СУ, то не мога да не се сетя за нашата дърта махленска курва. 
Един прекрасен ден тя се разпищя, че я били обезчестили. Най-после беше попаднала на подходящ “насилник” – несемеен богат мъж, когото се надяваше да вкара в капана си. 
Има ли нужда от повече обяснения?

Отивайки във ВСС, премиерът Борисов е вярвал, че отива при държавни мъже и жени на работното им място - а проповедникът Таков смята, че ставало дума за курви и покоите им.

Кой и за какво трябва да се извинява – нека всеки реши сам. 
Но да знаете, че поемате риск - ако не сте на страната на проповедника и мним съветник на Президента, веднага ще бъдете обявени за "негодни и нечитави". smile emoticon

_____

1. 
Ето кои са съветниците на Президента, Кристиян Таков не е между тях:

 

https://www.president.bg/cat33/Savetnici-na-prezidenta/


2. Кристиян Таков е член на Правния съвет към Президентството, който не е постоянно действащ орган, свиква се само при необходимост и се състои от десетина души, повечето от които са професори. Това означава, че доцентът или съзнателно лъже, или никак не е наясно с позицията си. Което никак не е похвално за един юрист, който на всичко отгоре се изживява като моралист.
 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908614
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930