Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2016 16:11 - РАЗСЪЖДЕНИЯ ПО БИВОЛСКИ ПРОБЛЕМИ С ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 805 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сериалът “Биволски записи” продължава и изглежда ще се проточи поне до изборите наесен. Дърпа струните на най-долните човешки качества, отречени и заклеймени като неприсъщи на културния и възпитан човек. Какво представляват всъщност тези серии от записи? Подслушване, нали? Питам - има ли свестен човек, който да се похвали, че е подслушал нечий разговор? Ако някой си признае, то винаги ще се оправдае, че е станало случайно. А когато си се приготвил да запишеш чужд разговор, случайно ли е? А когато не само го чуеш, но и го разпространиш, защо ли е? “Биволите” ползват за оправдание, че ни показвали някакви истини с тези подслушани и записани разговори. Любопитството ни подтиква да ги чуем - и някои от нас се хващат. Хайде да помислим дали наистина ни се поднасят истини.
Винаги ли, когато си говорим с някого на четири очи, се изповядаме? Напротив, точно в такива разговори се лъже най-много. В зависимост от това в какви отношения си с този, с който говориш и какво целиш с разговора, понякога искаш да се представиш като жертва, друг път като победител. В компания един иска да блесне като многознайко, друг като човек с много връзки и достъп до специална информация, скандалджии се преструват на веселяци, а баш веселякът може да е в лошо настроение и да си трае цяла вечер. Да ги запишем и да си направим изводи за някакви истини?
Ако се замислим, всеки от нас играе различни роли в общуването си с хората - дори и несъзнателно. Всичко ли казваме на децата си, или подбираме какво да споделим за себе си с тях поне до 20-годишната им възраст? Трябва да си пазим авторитета все пак, а? Нима снахата не се опитва да се покаже в най-добра светлина пред свекърва си, за да си няма неприятности, а зетят в присъствието на властната си тъща не се превръща в мило котенце?
Сещам се за един весел пример. Мой приятел - от така наречените алфа-мъжкари, навремето съзнателно се превърна в бета-лъжец, за да сваля жени. Изобщо не криеше, че е женен. Имаше си теория, която работеше безотказно на практика. Иначе си беше много сериозен човек и добър специалист. - Накарай – викаше - една жена да те съжалява, след това лесно ще й внушиш, че само тя може да те утеши. Жените утешават със сърце, душа и тяло. И те, една след друга, се надпреварваха да го утешават. Интересно - ако някой им беше записал разговорите, какви истини за него щеше да научи? При това той беше човек с въображение и сменяше причините, поради които трябваше да бъде утешаван, за да не доскучее и на себе си. Не се чувстваше виновен – удоволствието било взаимно. Дори смяташе, че ползата за дамата била по-голяма от неговата, защото освен секс е получила и възможност да прояви благородната си същност. След като получи утехата, никога не допускаше бързата раздяла да предизвика трагедия, а се оттегляше внимателно, с признания за дълбока благодарност и почит. Никоя не му се разсърди. :)
Отплеснах се.
Общо взето - гледайте “Всички обичат Реймънд” и мислете, докато се смеете (ето го продуктовото позициониране).
Много хора се възмущават защо съдът отхвърля незаконните записи като доказателство. Ами затова! Те никога не са пълни разговори, както се правят законните срс-та. Подхвърлят се тенденциозно избрани части, които очевидно целят да бъде дискредитиран определен човек. При законното срс трябва да има достатъчно доказателства за престъпление, за да бъде разрешено от съда, но дори и то не се ползва за доказателство, а само подпомага разследващите да се доберат до годни доказателства.
В противен случай моята реплика “Ще те убия, да знаеш!”, изречена най-сериозно, но с усмивка на лицето и ироничен поглед, които няма как да бъдат записани:, ще бъде изтълкувана на запис като сериозна заплаха за убийство. И ще ме опандизят като стой, та гледай за “заплаха за убийство”.
Да не забравяме и неприкосновеността на личното пространство, която ни е гарантирана от конституцията. На такава имаме право всички, включително и публичните личности. Не може държавните институции да поощряват нарушенията на този закон, като ги използват при правораздаването.
Юрист сигурно би намерил какво още да допълни и ще се радвам, ако някой го направи, но за съжаление аз не съм, разсъждавам като човек с някаква обща култура по въпроса.
Но бъдете сигурни - с незаконните записи на лични разговори някой се опитва да ни будалка. Само глупак може да приеме казаното в тях за чиста монета, при това чувайки специално подбрани части.
Няма как да се предпазим, кукловодите още дълго ще ни навират такива записи в носовете. Но от нас зависи дали ще им станем марионетки.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
19.01.2016 10:07
Много си прав! А шибаните кукловодски номера нямат край, но са все нескопосани...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908526
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930