Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2015 18:03 - ЕКСПЕРИМЕНТИ С ЕКСПЕРТИ И ЕКСКРЕМЕНТИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 901 Коментари: 1 Гласове:
2



  

Чета редовно стената на Манолчо Глишев във Фейсбук – където той честно и почтено се отчита пред гражданското общество, което си въобразява, че представлява.

Ако си спомняте, роднината му Данаил Глишев го уреди да оплюе по медиите работата по реконструкцията на руините в Ларгото.

В чест на изборите с всичкото си невежество се бяха  прицелили към Фандъкова, а се оказа, че тя няма нищо общо, та се наложи да се преориентират срещу Министерството на културата и Вежди Рашидов.

 

Чета с голям интерес, за да разбера какви експертни съвети е дал Манолчо, след  като го включиха в работна група, която да обсъди за кой ли път работата в Ларгото.

 

Обаче - ядец!

 

Впечатлението на Манолчо от първото заседание на комисията било, че “Министерството на културата е страшно гузно и не знае какво да прави”.

Изглежда е решил, че цялото министерство е отишло на среща с него, за да му се отчете. Но все пак си е оставил вратичка, че можело и да греши.

Манолчо не обелва и дума нито за своите експертни съвети, нито за тези на младата дама с красноречива фамилия Щурова, която също е включена в работната група.

 

На 19 октомври вечерта, деня, в който министър Рашидов замина за спешна операция на гърлото в Германия, Манолчо изригва благородното си негодувание:

 

Manol Glishev

19 October at 18:17 · Sofia · 

Ако смятате, че "работната" група за Ларгото заседава днес и във вторник - лъжете се. Тя ще се събере чак в сряда, защото, нали разбирате, работни групи се създават, за да се хвърли прах в очите на гражданите. Прозрачността е омразна на Вежди Рашидов и мазниците около него.”

 

Наистина, как не го е срам Рашидов? Как си позволява да замине на лечение, без да информира лично Манолчо? Къде е прозрачността на управлението на ГЕРБ?

 

На следващия ден обаче бленуваното от него заседание най-после се е състояло.

Много му било приятно. Разходили Манолчо из подземната част на обекта. Явно на първото заседание представителите на министерството са разбрали, че изобщо не знае за съществуването му, та докато са се стискали  да не го напсуват, “мазниците около Рашидов” са му изглеждали гузни.

 

Негови “експертни мнения” отново няма. Но пък му било жал “за археолозите, които са свършили (и продължават да вършат) страшно полезна работа”. Че същите тези археолози са получили голяма част от 15-те милиона, за които врещя, и през ум не му е минало. Но най-после “експертът” Манолчо е видял и табелата, която информира, че изпълнител на обекта е Националният археологически институт с музей към БАН. Едва сега се е осаферил, че не Министерството на културата, нито Фандъкова и най-малко Борисов работят по обекта. Работят истински експерти, които нито Манолчо, нито щуравата имат експертиза да критикуват и да им дават съвети. И като е разбрал, че ще трябва да поучава експерти от БАН, му се е дръпнало... екскрементчето.

 

В коментар си признава, че са го питали: "Добре де, а какво предлагате?"  И отговаря: “Напалм предлагам.

 

Е, браво!

Стигнахме до напалм, защото  медиите най-усърдно ни представят екскременти за експерти. Преди ни занимаваха с Бисер Петното, сега с Манолчо...

 

Най-сериозно умолявам Министерството на културата да не си спира работата. Експериментът да се събират на едно място експерти с екскременти на гражданското общество доведе до... напалм.

 

  • * *
  •  

Ето ги и оригиналните статуси:

 

Manol Glishev

16 October at 18:09 · Sofia · 

Едно мога да кажа за днешната работна среща относно Ларгото: Министерството на културата е страшно гузно и не знае какво да прави. По-късно ще пиша още, но ставащото е безобразие. Видими бутафорни идеи и Бог знае какви материални интереси на министъра, архитекта, чиновничета и други лица. Заради тези хора се налага високи професионалисти да се червят. Жал ми е за археолозите и реставраторите. Това е първо впечатление, може и да е погрешно... но не ми се вярва.

 

Manol Glishev

19 October at 18:17 · Sofia · 

Ако смятате, че "работната" група за Ларгото заседава днес и във вторник - лъжете се. Тя ще се събере чак в сряда, защото, нали разбирате, работни групи се създават, за да се хвърли прах в очите на гражданите. Прозрачността е омразна на Вежди Рашидов и мазниците около него.

 

Manol Glishev

20 hrs · Sofia · 

Втората т. нар. "работна" среща на т. нар. "работна" група за бъдещето на Ларгото премина приятно и безполезно. Но пък хубава разходка из подземната част на обекта. На Министерството на културата никак, ама никак не му се иска да работи. То иска да лапа пари и да оставя фантазьори да трупат хрумванията си върху остатъците от антични сгради. Наистина ми е жал за археолозите, които са свършили (и продължават да вършат) страшно полезна работа.

 

Manol Glishev Много обичам на "работна" среща да ми отказват документи, да ми казват, че нищо не мога да реша и после да ме питат мазно: "Добре де, а какво предлагате?" 
Напалм предлагам.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - * ! *
22.10.2015 19:14
Консервацията и частичната реставрация на коментираните недвижими паметници в София е според утвърдена от десетилетия технология.
Не може да не обърнем внимание на факта, че врявата се вдига дни преди изборите.
Ако границата между завареното и новото е маркирана по някакъв начин (На мен са ми известни два: с оловна или циментова ивица.), то няма за какво да се безпокоим. Надзижданията, които са направени много внимателно, с времето ще потъмнеят и общият изглед ще е напълно приемлив.
Поздравявам моят колега и приятел архитект Юлий Фърков за смелостта да се нагърби с тази отговорна задача. А както виждаме - и неблагодарна, заради некомпетентната намеса на сеирджии.
С поздрави за позицията!
П и е р (инж. Петър Вълев, работил в НАИМ от 1969-а до 2003-та)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902200
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031