Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2015 22:04 - ОТСТЪПЛЕНИЕ? НАПРОТИВ, РАЗУМ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове:
1



 Христо Христов написа в сайта ДС:

“ГЕРБ пък демонстрира поредната стъпка назад в една непоследователна политика по отношение на партия, която твърди, че е дясноцентристка. Със своите 41 кандидати с досиета само сред издигнатите за кметове партията на Борисов прави голямо отстъпление в сравнение от местните избори през 2011 г., когато лично шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ ще извърши предварителна проверка за принадлежност за своите кандидати. Такава действително беше извършена, макар ГЕРБ да не се съобрази напълно с разкритите сътрудници и не отстрани някои от тях от листите си.
Досега не сме чули причината, поради която ГЕРБ се отказа от политиката, възприета през 2011 г. Вероятно няма и да чуем логично обяснение. Какъв е смисълът от това да отчиташ, че си предал архивите на ДС (екипът на Цветанов през 2010 г.) на Комисията по досиетата, че няма да допускаш назначаването на посланици агенти и ще оттеглиш вече назначените (2011), че няма да има сътрудници на ДС в правителството ти (2011 г. и 2014 г.), когато на местните избори си издигнал цяла рота кметове с досиета?”

х х х

В този текст Христо Христов се опитва да обяви за постулат, че всеки десен до края на живота си трябва да бъде борец за лустрация. 
Според мен греши, и то много.

След като не се случи навреме, сега, след 25 години и хората, и обстоятелствата са коренно променени. Лозунгите за лустрация - особено когато става дума за селски кметове, дори изглеждат дребнавост. ГЕРБ досега не са допускали партиен чадър. Наш, ваш, агент, комунист - спазвай закона!

Потънал в тясната си тема за ДС, Христо Христов пропуска и че от 2011 г. - с която прави сравнение, досега се случиха много неща.

Случи се Костинброд, чрез която афера бе отнета победата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2013 г., последвана от едногодишно преследване на лидерите й с цел партията да бъде унищожена. В това преследване участваха всички останали политически сили, дори и десните - по този въпрос не зная Христов да се е произнесъл досега.
Освен това цяла година правителството на Орешарски целенасочено водеше държавата към фалит – спиране на европейските фондове, КТБ и какво ли още не. За последствията от странните пробиви в информационната система на МВР дори не ми се мисли.

Когато Борисов смело пое управлението на кораба с много пробойни, най-важните му заявления бяха, че няма да допусне етническо напрежение в страната и че няма да си отмъщава. А основната му цел ще бъде да я стабилизира!
Е, някой организира етническо напрежение не у нас, а в цяла Европа.
Случи се и коренна промяна на външнополитическата обстановка със сериозна заплаха от Трета световна война.
В тази ситуация какво по-важно има от обединяването на всички политически сили за постигане на стабилност на държавата ни?
Да продължаваме да разделяме нацията е опасно.

Има йерархия на ценностите, има и йерархия на опасностите!

Ще напомня, че политиката на ГЕРБ е дясноцентристка. 
На първо място център, след това – дясно. Премиерът Борисов е показал, че не се страхува да използва капацитета нито на бивши агенти на ДС, нито на произхождащи от комунистически семейства. И го прави много успешно. 
Лепенето на етикети – ти си такъв или онакъв не е в стила му, защото той самият е бил член на БКП на млади години, а и никой здрав разум няма да отрече, че хората се променят и помъдряват с годините. 
Днес само някои “русофили” се опитват да оспорят правилната посока, в която води страната, и то не винаги и не всички.

Така че политиката на ГЕРБ не само че не е непоследователна, но е и най-разумната в момента.

В същия този момент вълненията на Христо Христов приличат на вълненията на ваксаджийче, че недостатъчно излъсканите ботуши на генерала ще му попречат да ръководи битката. smile emoticon

Дали ГЕРБ ще отговори на въпросите на Христов, си знаят те.

Моят отговор е на привърженик на ГЕРБ, който няма да оттегли доверието си в Борисов и партията му заради селски кметове, които са се оказали агенти на ДС. Щом са имали смелостта да се кандидатират, значи имат подкрепата на съселяните си.

А между посланик и селски кмет все пак има някаква разлика, а, Христо?

smile emoticon smile emoticon smile emoticon




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908087
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930