Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2015 14:05 - СПОМЕНИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 853 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едни спомени ме нагазиха тази сутрин, едни подозрения ме налегнаха... Слушах коментарите на Огнян Минчев и Андрей Райчев по повод бежанската вълна към Европа. Уж не искали да говорят ‘за’ или ‘против’ бежанците, но накрая така се изтропаха и двамата ‘против’, че свят ми се зави.    Изведнъж се усетих, че някой у нас си трае гузно и не си признава, че знае доста по въпроса.  Едни дърти и гнусни комунистически лисунгери знаят как само преди 25 години накараха без война 350 хиляди български мюсюлмани да си оставят къщите и досегашния живот и да ги пратят да ходят нейде си. Как го направиха само за 1-2 месеца, бе?  Не беше само заради смяната на имената, тормозът с тези имена беше започнал поне петнайсет години по-рано. С какво и как ги подплашиха? Не беше чрез официалните медии, защото ние масово бяхме изненадани и сума християнски народ се хвана на въдицата, че отивали на екскурзия.    Тук аз се питам: По какви канали се разпространява информацията сред мюсюлманското население? Не са същите като сред християнското... Как се правят внушенията? Никой не може да ме убеди, че стотици хиляди мюсюлмански семейства слухтят всеки ден какво ще каже Ангела Меркел, за да решат бъдещето си. Защо тези хора са тръгнали към християнските страни, а не бягат само към мюсюлманските, където няма война? Там няма да имат проблемите, които биха имали в християнска страна. Да помогнем на истинските бежанци, но какво да правим с така наречените икономически емигранти?  Кой и как успя да им внуши, че благата на Запад се раздават на калпак? Това са нормални хора като нас и не може да не знаят, че хубавият живот не е даден отгоре - от Христос или от Аллах, а е изграден от хората. Мълчат нашите лисунгери, мълчат гузно, а много добре знаят как се създава бежанска мюсюлманска вълна...   Наивно се питам - дали някой християнски или мюсюлмански авторитет отиде в лагерите да обясни на хората с думи прости, че така масово, както са тръгнали, така масово и ще трябва да се върнат? Защото както те са загрижени за живота и благополучието си, така и останалият свят е загрижен за своите живот и благополучие. Пък те да разпространяват тази елементарна сметка по своите канали, за да не тръгват нови икономически мигранти. В подбраните от журналята репортажи виждаме хора, убедени, че са тръгнали към място, където едва ли не ги чакат, за да ги позлатят. Само когато това убеждение се разклати, вълната ще намалее.   А ако някой безумно либерален глупак реши да се хване за думата ми “сметка” и я използва за контрапункт на "хуманност", да си яде ушите.  Само ако си правиш сметката, ще изградиш благополучно живота си.   Но не и на чужд гръб, колкото и той да е либерален.



Гласувай:
1



1. getmans1 - Те не са „икономически“ мигранти ... те са двойни заложници!
24.09.2015 15:26
... И аз се сетих за „Голямата екскурзия“ още миналата седмица дори започнах постинг но по ред причини не мога да завърша.

Тези хора ще прескачат огради, ще минават през бодлива тел дори и срещу автомати ще излязат защото семействата им са заложници. Посоката в която да вървят е много точно показана.
Целта е дестабилизация на Западна Европа, източване на нейните ресурси и в крайна цел политическа и икономическа дестабилизация на целия ЕС.

Само един човек има интерес от това, и ако ставаше въпрос за САЩ нямаше да напиша „един човек“!
Само не ми е ясно защо, Европа си играе на дипломатичност а може би правилата на „хибридната“ война са такива?!
цитирай
2. alexiev123 - Тези хора ще прескачат огради, ще ...
24.09.2015 17:05
getmans1 написа:

Тези хора ще прескачат огради, ще минават през бодлива тел дори и срещу автомати ще излязат защото семействата им са заложници. Посоката в която да вървят е много точно показана.

Само един човек има интерес от това, и ако ставаше въпрос за САЩ нямаше да напиша „един човек“!
Само не ми е ясно защо, Европа си играе на дипломатичност а може би правилата на „хибридната“ война са такива?!

"Човекът" е ясен, изборът ни е един, въпросът е как да го направим по-приемлив и да останем в зоната на идеологическата война. Трудните решения трябва да се вземат бавно и да се изчаква най-удобния момент. Поне аз така мисля - и се надявам. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909774
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930