Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2015 23:50 - ВСИЧКИ СА ПРОСТИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 2158 Коментари: 7 Гласове:
-2

Последна промяна: 15.09.2015 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нямам претенции да съм нещо повече от прост избирател. 

Избирател на Бойко Борисов, откакто се появи на политическата сцена.
Струва ми се, че в нашата история не е имало български политик, който да е бил така усърдно заклеймяван като прост от всички нашенци-политически анализатори.

Преди време направих списък на тринайсетте книги, всичките написани, за да се изтъкне неговата простотия, селяния и мутренство. И Тодор Живков не може да се похвали с толкова внимание.
Никой не може да ме убеди, че ей така, по вътрешен подтик, в рамките на две години се написаха тринайсет книги. А всякакви автори с всякакви титли, известност и признание и до днес се състезават да ни убеждават каква проста тиква бил Борисов. 
Най-интересно ми е обаче, че Борисов никак не се трогва от това. Не забелязвам да се опитва да докаже, че не е толкова прост, колкото го изкарват. Един път само мъцна едва ли не срамежливо, че е инженер и доктор на науките. 
Докато Бойко се бореше с организираната престъпност, на никого не пречеше, че бил прост. Никой не се впечатли и че един прост пожарникар се пребори с организираната престъпност. Започна да им пречи, откакто започна да управлява държавата, и то успешно.

Българската интелигентура, която списва доброволно Уикипедия, години наред изопачаваше биографията му. През няколко месеца в статията за него изчезваха ту данните за образованието му, ту получените награди, ту благотворителната му дейност. За сметка на това на интригите и скандалите се отделяше основно място – дори и във версията на английски език. Явно се надяваха, че ще успеят да внушат на света своя поглед върху Борисов.

Генчо, известният с герданчетата и гривничките си политолог, детенце на комунистическа номенклатура, недоучено в Англия с наши пари преди 1989 г., полага особени грижи да ни наложи не само надменното си, но направо гнусно оплювателско отношение към Борисов. Глупавите и несбъднали се прогнози, които изговори по адрес на Борисов и ГЕРБ, не го спряха да продължава да измисля нови глупости. 
Същият написа почти хомосексуален поплак по адрес на Иван Костов, когато последният обяви, че напуска политиката. Изобщо не забеляза, че Костов надменно обяви, че народът ни бил народ в кавички. Сантименталния си поплак Генчо оправда с това, че не го познавал лично, отдалече си го любел. И не го упрекна в малодушие и страхливост, че бяга. 
А ние подозираме точно това - Костов избяга най-позорно, защото разбра, че в полето на дясната политика се появи човек, когото няма да може да победи.

Опитвайки се да си спомня коя известна личност какво е казала за Бойко Борисов, се сетих за Иван Славков и за Виктор Вълков.
Славков, момченцето, което направи кариера от леглото на дъщерята на Тодор Живков, високомерно се подигра на Бойко, че разтривал ушите на Тато. Само че не постигна желания ефект – поне при мен. Веднага си казах:
- Я виж ти, Бойко разбирал и от китайски масажи! 
Това беше нещо ново за мен, вярвам, че и за широката публика. smile emoticon

Виктор Вълков пък рече, че мненията на Бойко Борисов “трудно могат да бъдат оспорвани”. Тъй като това беше казано напълно сериозно и дори с уважение, вместо да задълбочи разговора, журналистката веднага смени темата. Напомням на забравилите, че Вълков е един от членовете на кръга “Монтерей”, определян като кръг на дълго дърпалите задкулисно конците на българските играчи на политическата сцена.
Интересно... никой политолог не обърна внимание и не коментира думите му.

В началото на май тази година Николай Слатински пък се сетил да сравни подигравателно Борисов с Рейгън и Шарл де Гол. Установил, че те двамата били къде-къде над него, видите ли. 
Прост човек е Слатински, самият факт, че му е хрумнало да го сравнява с такива видни политици, говори достатъчно. На мен никога няма да ми хрумне да сравня анализаторските способности на Слатински с тези на Бжежински, например.

Като стана дума за Бжежински се сетих, че по време на посещението му в България, на 4 октомври 2001 г. президентът Петър Стоянов го награди с орден “Стара планина”. Обаче той не използва повода и не каза и една дума за това какъв значим политик бил великият (според някои) икономист и политик Иван Костов, загубил изборите няколко месеца преди това. Прост човек, може да не беше и чувал за него.

Преди дни пък д-р Тони Филипов от сайта Редута.бг - който безуспешно се опитва да наложи едноименния софийски квартал за интелектуален, като чул за поредния фал с колесника на правителствения самолет, се сетил за Дизраели и Гладстон. 
Изглежда искрените асоциации на интелигентурата ни не са платени – за разлика от изявленията им.

А преди около година, когато Бойко Борисов беше в опозиция, Бжежински му каза: 
„Вашето правителство беше най-доброто българско правителство, а Вие сте най-знаковият български политик за последните 25 години.” 
Това стана на 13 юни 2014 г. 
Нещо ми говори тази дата... аха, рожденият ден на Борисов. Стана на 55 години. 
Я пак?
На връх рождения му ден и на кръгла годишнина “най-простият” български премиер беше поканен на разговор от самия Збигнев Бжежински!

И световно известният и уважаван политически анализатор обяви, че Борисов е политик, нещо повече - че е знаков български политик, и дори “най-знаковият”!

Тоя Бжежински да не излезе прост като Бойко и като нас, дето го избираме, бе?
Как така не разбира, че е комунист и троянски кон на Кремъл в ЕС, както твърдят политическите му противници, ами говори такива простотии за него?
Зе да ми се къса сърцето за Бжежински... Не чете тоя човек, не чете какво мисли българската интелигентура, ами се излага с такива изказвания. 
Чети, бе, Збигнев, чети нашите политолози! 
Че с такива лекомислени изказвания ти отиде световното реноме!
Изобщо не знаеш на какво е способна българската интелигентура - за да бъде нейното, ще обяви цял свят за прост. 
Само дето се оказа, че никой не я слуша...




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Цели тринайсет книги всичките написани, за да се изтъкне неговата простотия, селяния и мутренство. ...
13.09.2015 01:21
... Явно много умници си заслужават Борисов да ги управлява още дълги години.
Впрочем те упорито работят за това с писанията, измислиците и откровените си лъжи.

Единствено народа разбра иронията и истината в това просто изречение „ Аз съм прост и вие сте прости, значи ще се разберем“.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - В България след 45 години антиселекция има:
13.09.2015 07:53
Лява антилигенция и десен снобариат. А много от десните ни интелектуалци, ако живееха на Запад, щяха да се сред най-левите там.
цитирай
3. getmans1 - Слави, гласувах за ГЕРБ след Костинброд и нападението над сем. Костови /?/ ...
13.09.2015 13:31
slavimirgenchev1953 написа:
Лява антилигенция и десен снобариат. А много от десните ни интелектуалци, ако живееха на Запад, щяха да се сред най-левите там.


... но наблюдавам т.н. Боко-тиквоко от когато рече „Ние ги хващаме, те ги пускат!“ и мисля, че когато си поиска предизвиква дизентерия и гъзантерия в противниците си.

Ако не стори някой изключителен гаф, за него действително ще се говори за като феномен!
цитирай
4. zaw12929 - Нямам спор с Вас, нито ще пиша книга ...
13.09.2015 15:26
Нямам спор с Вас, нито ще пиша книга за Бойко- щом е избран- лидер е на държавата. Само ще напомня какво му каза Тодор Живков: "Това, което построих, вие няма да можете да го боядисате".

Не го боядисахме, а ... го съсипахме... БРАВО НА НАС!!
цитирай
5. getmans1 - Тъй ли му каза? Сигурен си, язък ти, че живееш на пъпа на Русе?!
14.09.2015 00:29
zaw12929 написа:
Нямам спор с Вас, нито ще пиша книга за Бойко- щом е избран- лидер е на държавата. Само ще напомня какво му каза Тодор Живков: "Това, което построих, вие няма да можете да го боядисате".

Не го боядисахме, а ... го съсипахме... БРАВО НА НАС!!

цитирай
6. krumbelosvet - Борисов ни нарече "народ предател по душа" и т.н.
14.09.2015 08:30
Но не сме само предатели. Мързеливи сме. Като видя буйна трева в Белоградчишко, премиерът се очуди защо не развъждат стада добитък. Забрави, че тревата не расте цяла година, а когато расте, не винаги става за сено, нужни са посеви на зърнени култури и то от няколко вида, за всеки случай. Невъзможните цени на млякото - отделно. Мързеливи сме и защото пестим, а не инвестираме. Ама кризата затова е криза, защото няма в какво да се инвестира. И т.н. Никой ли не помни кой и как разчисти пътя на един достоен пожарин офицер към неговото равнище на висока некомпетентност? В чия полза и за чия сметка? Бжежински знае какво и защо говори и най-малко го вълнува истината.
цитирай
7. alexiev123 - До krumbelosvet
15.09.2015 18:38
krumbelosvet написа:
Боисов ни нарече "народ предател по душа"

Това е нова лъжа. Старата лъжа за Борисов беше, че бил казал, че останалите в България сме били лош материал.
Иван Костов ни нарече "народ в кавички", защото загуби изборите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902357
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031