Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2015 22:59 - МАЛКА НЕДЕЛНА ПРОПОВЕД ЗА ОТМЪЩЕНИЕТО
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1099 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ще започна с въпрос - отмъщавали ли сте някога?

Не само християнската религия, но и книгите на много хуманисти третират темата за отмъщението. През вековете много пъти и по най-различни начини е казвано, че отмъщението не решава проблемите и не носи никакво удовлетворение. 

Изкушението за отмъщение е голямо и ще призная, че и на мен животът ми поднесе случай да го опитам... за да разбера от личен опит, че и християнството, и книгите се оказаха прави. 
Не се почувствах по-добре. 

Много по-голямо удовлетворение носи благородното опрощаване на грешката – дори и да не е поискано. 
И това имах случай да опитам. Спомням си с гордост учудения поглед на човека, който от високия пост, който заемаше, ме беше обидил незаслужено, а когато нещата се обърнаха и аз бях на неговото място, а той ми беше подчинен, се отнесох човешки и с разбиране към проблема му.
 

Повод за тези ми разсъждения е широко разпространеното неразбиране на позициите на ГЕРБ при избирането на Мая Манолова за омбудсман.
 

Недостатъчно жизнен опит ли имаме? Или къса памет?
 

Забравихме ли, че на конференцията на ГЕРБ в зала “Арена Армеец” Борисов публично заяви, че няма да се поддаде на желанието си за отмъщение? 

Повтори го и в залата на парламента – когато посочи към редиците на БСП и ДПС и каза, че не иска тези хора да треперят на всяка крачка, че ще ги сполети отмъщението му.
 

Борисов се отзова на поканата да посети конгреса на Движение 21 на Татяна Дончева, която беше изговаряла много остри думи по негов адрес. А на тъпите журналистически въпроси отговори, че “и най-големите политически противници трябва да си прощават“.
 

Защо никой не отбелязва, че ГЕРБ промени политическото говорене и афектираните спорове и кавги между политиците вече не намират място на телевизионните екрани? Напразно Раданчо Кънев се опитва да предизвика хората на ГЕРБ с просташки изрази за извиване на ръце, призиви за слизане от метли и подобни – никой от ГЕРБ не му се връзва.
 

Медиите отминаха без подобаващо внимание и жалкия поплак на Иван Костов, родителя на ДСБ, че партията не го защитава от обвиненията за договора му с КТБ. Няма как да го защитят – “простият пожарникар”, на когото според него не трябвало изобщо да се обръща внимание, неусетно направи така, че в момента партийните чадъри са голям срам за всяка партия.
 

Как се спира злото, което след всяко отмъщение се увеличава като снежна топка и пътят надолу няма край? 
Забравихме ли иносказанието отпреди 2000 години, че ако те ударят, не трябва да отвръщаш, а “да подадеш и другата си буза”? Не сме достатъчно християни ли?
 

Дали пък не загрубяхме от непрекъснато срещаните из интернет просташки обиди и по тази причина никой не отбеляза омерзението на Цецка Цачева, което се съдържа в думите: “ДОРИ и Мая Манолова заслужава втори шанс.”
Колко презрение съдържа това “дори”!
 

Основната причина за недоволствата е, че партия ГЕРБ не направи нищо, за да си отмъсти за нелепите обвинения и провалената им победа на парламентарните избори през 2013 г. Поради което възмущението се насочва към тях!
 

Абе, вие с всичкия си ли сте?!
 

Не трябва ли да се гордеем, че насред омразата и злобата, насред лъжите и гнусотиите, с които ни заливат медиите и някои политици, се пръкна една партия с “прост” предводител, който се оказа на толкова високо морално ниво, че е непостижим за разбиране от свикналите да търсят навсякъде гнусотии и подлости?
 

На онези “гербери”, които са разочаровани и този избор стана повод да се отказват демонстративно от ГЕРБ и да ги подозират в "задкулисни сделки", ще кажа, че не са били никакви гербери, щом досега не са забелязали тези неща.

И няма да ги агитирам да подновят подкрепата си. 
Макар и да съм от простите поддръжници на ГЕРБ, предпочитам не сляпа, а окАта подкрепа.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - alexiev123, преди време беше писал за подкрепата на ББ за Бокова тогава те подкрепих е и сега щете подкрепя но с едно НО ...
03.08.2015 09:33
... И това „но“ автоматично се покрива с въпроса „до кога“, до кога Борисов ще позволява да го бият долно и подмолно по едната, по другата буза, по задника и други части на тялото, до кога ще им /на всички/ християнски морал???

Далеч от мисълта съм, че трябва и той да им отговаря подобаващо, просто трябва да вземе инициативата в свои ръце. За ООН е ясно, че няма как да предложи и въздейства с алтернативна кандидатура но във вътрешно политически план това е не само възможно но и наложително.

В случая той изтърва инициативата, поста омбудсман действително приляга да е от опозицията но защо да е от парламентарно представената БСП.
Най-спокойно можеше да предложи кандидатурата на Т. Дончева /цитирам от пръв поглед/ или някой друг от лявото но извън парламентарно представената левица.

По този начин щеше елегантно да се защити от „приятелския“ огън, щеше да изпрати много, много ясно послание към БСП и към избирателите си.

За мен, ММ е неприемлива не само заради Костинброд а защото вкарва ГЕРБ и лично ББ в обяснителен режим за зависимости от „модела КОЙ“ и други задкулисни договорки.
цитирай
2. alexiev123 - до getmans1
03.08.2015 12:56
Пуснах нов коментар, дано намериш отговора там. Не мисля, че обяснителният режим е нещо лошо. Така се създава гражданското общество - като се обяснява кое защо и как. Това го внушиха реформаторите, които още не са излезли от ученическия манталитет.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909446
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930