Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 09:25 - ПОЛИТИЧЕСКИ ГОРЕЩНИЦИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
1



 Последните дни ще се запомнят като дни на проектите за съдебна реформа.

То не бе тичане, не бяха разговори и преговори, съгласия и откази, изобщо не разбрахме кога Бойко Борисов успя да отскочи до Германия и там да свърши малко работа - ама така е, като не се намери кой да попита с какво е летял и дали авиоотряд 28 пак не е харчил парите на данъкоплатците за тоя, що духа. 
Щото каква работа може да има един премиер в Германия, м?

Събрала днес и Цуцанка Ризова двамина да плюят по реформата и Борисов. Един цел политолог и един цел доцент правист - Първан Симеонов и доц. Кристиан Таков. За който не знае – доценти се наричат онези, които имат още много да учат.

Ако не от журналистическа етика, Ризова поне от кумова срама да бе намерила един по-добронамерен, не може и двамата да са от плюещите. Но при нея всичко може. Преди две години например можа най-нагло да попита Бойко Борисов дали наистина си вярва, че пак ще се върне на власт. Без да се замисли, Бойко й отговори, че вярва. И беше достатъчно етичен да не й го напомни, когато тя го покани да й гостува като първия демократично избран премиерстващ за втори път.

Та като ги изслушах внимателно, разбрах – тия не могат да мислят със скоростта, с която Борисов действа. Затова все се оплакват, че си променял често мненията и не бил последователен. 
От два дни насам колко срещи проведе Борисов? Ако не си променя мнението след всяка, трябва да е дървена глава, а не премиер. 
За тяхната скорост на мислене обаче е най-удобно месеци наред всичко да е едно и също, а те да разтягат едни и същи локуми, но всеки път за отделен хонорар. 
Според тях Борисов нямал ясен план. Ами те са му врагове, неговите планове не трябва да са им ясни!

Зачудили се и двамата как така ГЕРБ разпространяват свой проект за реформа, та се е задала голяма опасност да не мине номерът на любимите им реформатори да блокират всичко. Според тях някой много неочаквано вадел асо от ръкава си. 
Ами като им е паметта като на кокошки, та не помнят, че ГЕРБ отдавна имат проект? Внесоха го още на 2 април, но ръбовете се развикаха, че искали да им отнемат и инициативата, и реформаторството, та Цветанов го оттегли.

Отдавна ГЕРБ взеха мерките на реформаторите и разбраха, че никаква работа няма да свършат, ама нали пусти коалиционни партньори, трябваше да ги изчакат да си кажат и покажат сами, че за нищо не ги бива!

Каква стана тя с “протестния” министър, дето след почти година чакане Борисов го прибра под крилото си и хукна да му върши работата? Да не стана гербер?

Друг един досегашен реформатор - министърът на образованието проф. Тодор Танев пък заяви, че няма да напусне своя пост, ако Реформаторският блок оттегли подкрепата си от правителството. С още един гербер ли се сдобихме?

Там някъде отзад чака и Пешо Упойката със здравната реформа под мишница.
И на тоя сме му взели мерките. 
Забелязвам аз, че някои изоставиха пищашките РБ маниери и възприеха деловитостта и кротостта на герберите, ама ще видим...

Ако някой е чел медии, да знае, че залудо е чел*. Две не написаха едно и също, та премиерът им се накара здравата. Никой олигофрен не е разбрал кой какво приема и кой какво не приема.

А за десерт привечер ни се обади и Президентът. 
Слава на Бога, него го разбрахме всички – подкрепя и премиера, и правосъдния министър.
Хайде да си лягаме да събираме сили, че в утрешните горещници кой знае какво още ни чака.

* Без VeVesti. smile emoticon




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908994
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930