Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2015 18:25 - “ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА” ЕКСПЕРТИЗА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
0



 Казват, че вместо да признае и се извини за грешка, Костов се обиждал.

Все пак е стъпка напред, наскоро призна грешка, макар и да я призна чрез нова грешка:

„Приемаме, че сме допуснали техническа грешка в своя 107-и доклад, като не сме отчели по-ниската плътност на суровия петрол сорт Урал. С това отпада ключово основание на нашия анализ.” – така звучи признанието.

Нямам претенции да съм толкова висококвалифициран експерт, та си зададох един простичък въпрос. Защо степента за сравнение “по-ниска плътност” виси самотна, без сравнението? По-ниска от тази на оловото, на желязото, или на... водата?
В лабораторията на Костов са зле и с българския език, та трябва да прибягваме до математиката, за да разберем за какво говорят.

Все пак очаквам с любопитство да дойде краят на юни, когато “Лукойл” даде срок на Костовата лаборатория да се извини публично за огласения фалшив риск, иначе го чака съд.

Думата “извинение” се чу, но не от Костов, а от НБУ. 
Но как се извиниха? 
Обявиха, че нямали нищо общо с костовата лаборатория!

Поразходих се из сайта на лабораторията. 
Оказа се, че тя била резултат от осъществен Проект за създаване на учебно-практическо изследователско звено в НБУ към департаментите „Бизнес администрация”, „Икономика” и „Политически науки”.

Към три департамента наведнъж, а за спонсора на проекта – нито дума...

Освен това се хвалят, че в България нямало друг изследователски институт или организация, предоставяща специализирана експертиза в областта на идентифицирането, оценката и управлението на политически и икономически рискове.
Изследователският център щял да се превърне в регионален център за експертиза, в Center of Excellence (sic!) в областта на анализа, оценката и управлението на политически и икономически рискове.

Въх! Center of Excellence! Първа птичка, но с претенции да стане черешката на тортата в регионален мащаб?

Какви ли гениални умове бърчат чела над политическите и икономически рискове в региона, като едновременно преподават, идентифицират в практиката и обработват научно получените незнайно откъде данни?

Сред изброените десетина имена на мен лично са ми известни освен Командира още социологът Антони Гълъбов и шефът на КЕВР Иван Иванов.

Дали ще успеят да превърнат лабораторията в Center of Excellence?

Засега превърнаха петрола във вода и въз основа на това чудо Костов направи великите си прогнози за рисковете пред държавата. 
По същия начин направи и приватизацията преди време, та и до ден днешен като се сетим за нея, пием по една студена вода.

Дали с отказа си да се извини изчисли правилно риска “Лукойл” да го даде под съд?
Може да е злобничко, но се надявам отново да е сгрешил и най-после да пие и той една студена вода.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902088
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031