Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 22:26 - СЛОБОДИЯ И МЕДИЙНА ТЪПОКРАЦИЯ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 2655 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Продължавам да следя предаванията на Люба Кулезич. Вече със страх.

Но днес се потресох.

Днес Любка ни представи напористия професор Петър Иванов, който съобщи на зрителите фантастични данни за “детски самоубийства” в България. Данните бил получил от “наблюдения”. Можело да се наберат и чрез “дискурсивни екстраполации”, но не разбрахме да ги е прилагал – макар че този плашещ латински термин означава “извличане на информация от разговор”. Горната граница на “детската възраст” не ни беше съобщена.
Електронните медии подеха на професора ревът и в момента ни заливат с данни за 60 детски самоубийства годишно.
Петър Иванов ни беше представен като професор от БАН, а после с половин уста се добави, че не било точно БАН, ами най-ми било БАНИ. 
Не по врат, а по шия – може да си каже някой, и ако го направи, ще сгреши.

Защото БАНИ е хасковската гражданска организация, която беше дадена на съд от БАН за опит за присвояване на авторитет чрез наподобяване на дейност и раздаване на научни титли. 
В отговор неправителствената организация БАНИ пък подаде съдебен иск “да й се върнат незаконно отнетите” имоти на БАН, защото според нея само тя била законният правоприемник на академията на науките на България отпреди 1944 г.

После БАНИ от хасковлийка стана софиянка и понастоящем е регистрирана на адрес гр. София, 1303, бул. „Сливница" № 146, вх. В, етаж 1, апартамент номер 2. 
Квадратурата на апартамента не е обявена. 
Но откакто съществува БАНИ, академиците в България станаха повече от професорите. 
“Академията” раздава титли на килограм и на всеки километър. Неин “академик” е и Петър Иванов.

През 2012 г. например сред новоизбраните академици, дописни членове и членове-наблюдатели са певецът Орлин Горанов - академик, а певицата Кристина Димитрова, скулпторът Александър Дяков, актьорът Петър Вучков, водещ на предаването „Минута е много”, авторът на текстове и журналист Иван Тенев станаха член-кореспонденти. 
По-късно, след добросъвестно плащане на съответния членски внос, получават съответните титли и всички приети в секция „Изкуство и култура”, където се наблюдава особено голям наплив на кандидати. Някои от тях са скулпторът проф.Георги Чапкънов, оперната прима Христина Ангелакова, композиторите Борис Карадимчев, Найден Андреев, Стефан Димитров, Томи Димчев, Кристиян Бояджиев, Хайгашод Агасян, поетите Михаил Белчев и Александър Петров, поп, рок и фолклорните изпълнители Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Кирил Маричков, Васил Найденов, дует „Ритон”, Янка Рупкина, Володя Стоянов – Воеводата и други, доста по-неизвестни имена. 
“Академици” са вече и Румен Леонидов, Михаил Белчев, Христина Ангелакова. 
“Академик” е станала и една учителка по история, написала роман за Бенковски. От анотацията на романа разбрах, че в него учителката съпоставила Георги Бенковски с Бисмарк. Бас държа, че има много области, в които могат да бъдат съпоставени – например и двамата са мъже и са носили панталони.
Изтощих се, останаха ми силици единствено за немощната молба:
Моля ви, не казвайте, че в България нямало слободия и медийна тъпокрация!




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Кондуктора: ...
07.06.2015 22:50
... „Наближва ме „ Хасково иБАНИте - е - е - е!“
цитирай
2. injir - Нищо не казвам. Само изключвам TV- ...
08.06.2015 18:48
Нищо не казвам. Само изключвам TV- то...
цитирай
3. panazea - Много хора страдали
08.06.2015 21:59
от недостатъчност. Не им ли стигат известността и изявите , ами искат да се кичат с титли ! Къде го онзи певец , дето им каза : Ако си дал... не си живял напразно?
Суета сует и Всяческая суета !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909156
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930