Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2015 23:28 - НОВИТЕ МУЦУНИ НА ЗАДКУЛИСИЕТО И ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако днес софиянци се чудят защо вятърът около хотел “Хилтън” носи миризма на печено прокурорско и заблудено реформаторско, то е, защото правосъдният министър Ицо, депутат Раданчо и техният отбор пак са се развихрили. 

Разприказвали са се така, че излезе силен вятър.

Някаква “гражданска инициатива” – новата безлика муцуна на задкулисието, поканила на гости у нас Моника Вей Хай Вей, жрицата на румънското правосъдие. Уж гражданска, пък реформаторите подеха инициатива да събират пари за посещението й - като не се разбра ако не ги съберат какво ще стане. Изглежда ще платят от партийната субсидия, но е по-добре работата да мине за гражданска, че е по-безопасно.
Сигурно затова и медиите не ни показаха граждани да посрещат жрицата на летището, ами я посрещнаха депутатът Раданчо и неговият евродепутат Малинов – все отбор реформатори.
Раданчо уж ни гарантираше конституционно мнозинство, но нещо не му се получава, та са минали на жречески заклинания. 
Като събитие от изключително значение срещата се предаваше на живо по канала btvnovinite.bg. 
И като задуха един вятър на промяната...
Включих се точно навреме, за да видя как жрицата прилежно и публично си изпи хапчетата около пладне, а после продължи да омайва аудиторията с празни приказки на английски. Изказващи се й отговаряха със същите празни приказки, но на български, а във времето, което отделих да ги послушам, малобройната публика аплодираше през три минути (по часовник) като на комунистическо партийно събрание от времето на бай Тошо.

Малко пикантерия за дамската част от аудиторията ми - модерната жрица на реформаторската реформа се е изкъпала някъде другаде - ако изобщо, нямаше златотъкана дреха и не разпусна косите си, не сложи лавров венец на главата си, не пи вода от свещения извор и не вдиша дим от запалени лаврови клонки, а си пи хапчетата с вода от чаша. За целомъдрието й няма да питаме.
И понеже на всичко отгоре днес не е седмо число на месеца – денят за предсказания, нито хотел “Хилтън” е храмът на Аполон, току виж пак е казала, че тънкостта на реформата е да се намерят правилните хора – както отдавна чухме. Ми тя не знае ли, че ние ги намерихме отдавна? Същите са, дето я викат да я питат.
Но нека изчакаме резюме на предсказанията в комюникето за сборището.

Засега неприятелски коментатори твърдят, че само с миризмата на печено ще си останем. 
А Моника Вей Хай Вей била вятър и мъгла.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908556
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930