Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 14:29 - ЗА СТРАХА И ЗА ПЕХЛИВАНИТЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1862 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  От доста време се чудя откъде се пръкна твърдението, че Бойко Борисов бил страхлив. С такива намеци са се опитвали да го дразнят и журналисти, и политически противници. Особено онези, които са доста известни с продажността и с лъжите си. Снощи си направих труда да изслушам голямо интервю, дадено от Георги Стоев – мутрата-борец, който стана и писател.  В това интервю той казва за пореден път, че Бойко не е бил мутра, но добавя още нещо - защото бил страхлив като всички каратисти!   Ето значи откъде е тръгнала мълвата... Какво се оказа – от гледна точка на своя силов пехливански спорт едно борче мутра дало оценка на всички спортисти от един интелигентен спорт!  И всички противници на Бойко го повтарят, без да се замислят, а той си мълчи. Мълчи си, защото това е етиката на каратиста.  Той няма да я наруши – гледат го и го слушат няколко поколения каратисти, които е обучавал.   Спомних си за един разговор с каратист. Разказа ми как в някакво крайпътно заведение местни момчета започнали да закачат приятелката му и да му се подиграват с желание да предизвикат бой. Той търпял доста дълго - самообладанието е едно от първите качества, които се възпитават у каратиста. Много се страхувал да не се стигне до бой... ударът ми чупи и ръце, и крака, каза. Вярно е, виждали сме. Последствията от такъв бой са направо за болница и най-често стигат и до съда.  Търпял, мълчал, но когато нещата напреднали, решил да опита нещо доста рисковано – без да говори, да им покаже знака, който го обозначава като каратист. След него се смята, че последствията са отговорност на предизвикалите боя. Но никак не бил сигурен дали те го знаят. За късмет един от тях познавал знака. Посъветвали се, пък се отказали и си тръгнали. И той спрял да се страхува.   Наскоро Борисов призна публично – да, страх го е.  Страх го е от етническо напрежение.   Онези пехливани – глупави или продажни политици и журналисти, които залагат чрез него да разклатят държавата, да почетат малко за карате, за да не пропуснат знака, който ще им бъде даден.  А после да се сърдят на себе си. 



Гласувай:
8



1. sherif - ...
17.03.2015 17:02

Преди години класната на Бойко Борисов призна, че той е бил единственото момче в класа, което защитавало момичетата от побойници. Това е рядко срещано и достойно за уважение.

Убеден съм, че нито един от плюещите по Борисов не е защитавал момиче в училище. Мръсният човек е мръсен във всичко. Cамо такъв може да разпространява безсрамни лъжи в интернет, знаейки че е безопасно, т.е. никой няма да му потърси отговорност. Hо ако гo привикат да дава обяснение, готов e на секундата да се отрече от твърденията си, за да спаси страхливата си душица.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909344
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930