Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2015 15:09 - АЛЧНОСТ, ТЪПОТА И ВИСОКОМЕРИЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1093 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всички питат: 

- Какво се случи по време на почивката в НС, та след нея няколко партии обърнаха позициите си на 180 градуса?
Анализаторите се скъсаха да философстват, да подозират и да измислят какви ли не нови конфигурации на коалицията. Сякаш за да решиш как да гласуваш, трябва преди това да отидеш при най-омразния си политически противник и да го попиташ: 
- Ти как ще гласуваш, та аз да гласувам обратно?

Според мен нещата са много по-елементарни. 
След като се убедиха, че партия ГЕРБ няма никакво намерение да им плати за подкрепата, всички парламентарни групи изпаднаха в ступор. Защото разбраха, че Бойко Борисов беше съвсем сериозен, когато каза, че ха не са гласували, ха е подал оставка. Вече го е правил, няма да му е сефте...
А сещате ли се какво ще се случи на дребните партийки, ако тръгнем към нови избори?
Половината от сегашните депутати ще трябва да се върнат по селата и паланките, от които дойдоха, и да си копат картофите. Никога вече няма да видят парламента отвътре – включително и Радан Кънев. 
Струва ли си да се инатиш? Не, разбира се. Но как да излезеш от положението и да се врътнеш толкова бързичко? Трябва да ти подадат нещо, за да се хванеш за него и да го посочиш като причина – ето, това ме накара да си променя мнението. 
И са го измислили – да поискат Влади Горанов да обещае, че няма да ползва всички 4 милиарда над 12-те стар дълг, които са включени за евентуално дилърство през следващите 3 години в договора. Като не успяха да измъкнат друго, да измъкнат поне някакво обещание.

Влади Горанов вътрешно се скъсваше от смях, ако сте забелязали. Колко му е да обещае, че няма да ползва милиарди, които все още не са му на разположение? Нали за да ги получи, същите тези депутати трябва да му го разрешат в следващите 3 бюджета до 2017 г.? А дотогава - я камилата, я камиларя... я той е финансов министър, я друг... я ГЕРБ е на власт, я не...

Всъщност, за да не си признаят, че лакомията им да се обогатят претърпя фиаско, сега някои политици правят публични признания в тъпотия.

А ГЕРБ свикнаха да поемат измислени вини. Снощи в предаването Панорама Румяна Бъчварова с изключителен финес и деликатност прие като вина на ГЕРБ, че не са разяснили казуса на подкрепящите правителството партньори, защото не са и подозирали толкова шокираща неподготвеност по елементарни въпроси. 
Всъщност – виновни са, че не проявиха високомерие.
Точно затова сега започнаха да ги обвиняват във високомерие.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908234
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930