Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2015 00:16 - СИЧКАТА ПАРА В СВИРКАТА, А ВЛАКЪТ НЕ ПОМРЪДВА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 924 Коментари: 1 Гласове:
0



Тази метафора се използва по-често за морския и речния транспорт, но реформаторите, неизвестно защо, предпочитат железопътните метафори, та им сторвам метана.
И потегли значи реформаторският влак с машинист Петър Москов от първи челен коловоз към здравната реформа.

В предизборното време, га се появи на телевизионния екран, Москов мяташе такива светкавици, че котаракът ми в ужас се щураше из къщи и се катереше по пердетата, за да потърси безопасност на корниза. 
Като един огнен пророк заклеймяваше корупцията в здравеопазването, закриваше ТЕЛК, после хвърли мерак на НЗОК да я демонополизира, гонеше търговците от храма като Христос и се заканваше да смени статута на болниците като търговски дружества, за да им изсветли финансите, дето все не стигат.

“Той е човекът, който може да свърши работата, която не можаха да свършат преди него“ – каза проф. Генчо Начев в негова подкрепа.

След което... Българският лекарски съюз отказа да подпише Националния рамков договор за 2015 г.
Какво точно не харесаха защитниците на интересите на лекарите - никой не разбра. Когато след няколко дни подписаха договора, пак нищо не разбрахме. Прозрачността се оказа задължение за всички останали, но не и за реформаторите.

Търпеливото гражданство изчака търпеливо да се появи програмата на правителството, за да се запознае с яките - по неговите собствени думи - здравни реформи на д-р Москов.
И о, чудо!
Всички си остават по местата цели целинички, със старите си статути и без конкуренция. 
Чрез 8 приоритета, 22 цели и стотина мерки, Москов възнамерява да:

поддържа, подобрява, повишава, намалява, опазва, осигурява, усъвършенства, постига, извършва, подкрепя, разширява, утвърждава, обвързва, анализира, оптимизира и регламентира всичко, съществувало досега.

Това, че не се е скъсал да чете подготвените от експертите предложения, се потвърждава от факта, че г-н министърът още не е усвоил медицинската терминология и вместо за лични лекари и болнични легла, говори за “домашни лекари” и “болнични кревати”. 
А отделните теми очевидно са сглобени от небрежна секретарка – забележете, че проблемите с лекарственото лечение са третирани не на едно, а на две места – в цел 16 и цел 18.

Сега, когато министър Москов се появи на телевизионния екран, котаракът ми не се и помръдва. Какъвто и да е блясъкът в очите на доктора, той си лежи спокойно, само отваря лееекичко едното око и ме поглежда. Даже понякога ми намига. Имам чувството, че от тесния му процеп ми се хили целият Лекарски съюз.
Права беше Васа Ганчева, светла й памет – котараците хич не са глупави. 
А Москов и Кънев дано научат най-после, че челните коловози са глухи коловози.

http://www.government.bg/…/Government%20programme%202014-20…




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Тоя пич защо махна синьото
02.02.2015 15:24
шалче? Откакто го махна, все нещо не му върви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908000
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930