Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2014 12:44 - ПРАВА, ЗАДЪЛЖЕНИЯ И МОРАЛ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Гледах сутринта Нова тв.
Гроздан Караджов обяви – “ние сме морална формация”!
Гроздан забрави ли, че Юлиан Войнов подаде оставка като “ковчежник” на ДСБ, възмутен от наглата лъжа на Радан Кънев за парите им в КТБ? А плащането на тролове? Ако той е забравил, ние помним.
Как ще докажете, че отсега нататък ще сте морални? Защото от всичко, което направихте досега, показахте липса на най-елементарен морал.
Имам подозрения, че само след 4-5 години, ако се окаже, че частните пенсионни фондове не могат да изплащат пенсии (както вече стана с професионалните), и НОИ пак ще трябва да плаща вместо тях, реформаторите (ако още ги има) ще имат наглостта да викат: 
- Вярно е, че ние упражнихме натиск, ама вие защо се поддадохте и не защитихте интересите на държавата? Значи вие сте слаби, а ние сме силните!

Най-интересно ми е обаче, че те като главни противници на гласуваната промяна говорят за НОИ, т.е. – за държавата, като за враг, а правителството според тях имало личен интерес да защитава интересите й! 
Но 5-те процента от задължителните пенсионни вноски не трябва да са лични спестявания и другите бивши социалистически държави, които премахнаха втория задължителен стълб, са го осъзнали преди нас. 
Всички задължителни пенсионни вноски са задължението на всеки гражданин да осигури пенсии за възрастното поколение, което е плащало за него, докато стигне до работоспособна възраст!
Това е връзката между поколенията, която ни прави единен народ!
Тази поколенческа взаимозависимост не може да бъде прекъсната – поне засега.
Всеки от нас е брънка от веригата “дядо – син – внук” и само враг или глупак може да се опитва да я прекъсне. 
А на невежите реформатори, които се бият в гърдите колко били образовани, а не могат да направят връзката между правата и задълженията ни, ще кажа:

- O, sancta simplicitas! Забравихте ли, че и вие сте част от това управление и трябва да имате грижа за държавния интерес?
Десният човек не мрази държавата и народа си и не се разграничава от тях, позовавайки се на лични права. 
Само левият човек иска да изсмуква държавата, без да й дава нищо. Десният човек има качества да се издържа сам и гордост и достойнство да си плаща сметките.
Той се чувства част от държавата и народа си и има съзнание не само за личното, но и за общото благополучие. 
И гради това благополучие не с гняв и омраза, а с грижа и обич – както прави ГЕРБ.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909714
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930