Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2014 22:35 - ДЯДО КОЛЕДА И ХОБИТЧЕТО
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 780 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сутринта на 14 декември, неделя, премиерът Борисов и избран от него екип се срещна със синдикалисти и подписа меморандум за съгласие по някои проблеми на пенсионната система. Меморандумът е публикуван веднага и разпространен от медиите.
 
Същия ден следобед се срещна и с работодателите и получи и тяхното съгласие по меморандума. (Чуждицата “меморандум”, която за някои може да звучи много авторитетно, е просто “паметна бележка”, нещо като извлечение от протокол за среща и доказателство за водени разговори и постигнато съгласие по определен въпрос.) 

След което премиерът потегли за Берлин с правителствена делегация, в която включи и председателите на парламентарните групи на коалицията ГЕРБ и РБ. В нея беше включен и Радан Кънев, който е съпредседател на парламентарната група на РБ и спокойно можеше да бъде представян от другия съпредседател – Меглена Кунева, която е вицепремиер и по право е в състава на делегацията. Но нейсе, за да не се чувства Раданчо изолиран или пренебрегнат, няма да правим икономии на Меркел, която заплати гостуването.

На летище Тегел в Берлин Борисов беше посрещнат с почетен шпалир на Федералното канцлерство – почест, която не се оказва на всеки.
В профила си във ФБ Борисов написа:

“Да покажем, че сме единни и можем да си подредим държавата. Това е основната цел на визитата ми тук в Берлин. Затова съм с тримата ми вицепремиери, които са от различни политически партии, и с председателите на ГЕРБ и РБ, за да покажем, че ние сме единни, когато става въпрос за национални приоритети и за сигурността на държавата.”

На следващия ден, 15 декември:

“Днес се срещнах с канцлера на Германия Angela Merkel в Берлин. Договорихме се Германия да ни помага в някои от най-ключовите сфери за страната ни: съдебната реформа, енергийните проекти и усвояването на европейски фондове. Радвам се, че г-жа Меркел изрази готовност да подкрепи България на предстоящия Европейски съвет в Брюксел по други две значими теми - предложението ни за изграждане на газов хъб в България, както и удължаването с една година на срока за усвояването на еврофондовете. Канцлерът подчерта, че е видяла решимост в сегашното правителство да се заеме сериозно с проблемите пред страната. От своя страна аз я запознах с проблемите, които стоят пред страната ни, свързани с бежанската вълна и огромните ресурси, които харчим за сигурността на границата. Надявам се, че март месец 2015 година ще се вдигнат морските и въздушни граници на България за Шенген.”

Вече в Брюксел, 18 декември:

“В Брюксел представих позицията на България за "Южен поток" и очакванията, които имаме от европейските ни партньори. Мотивирах пред българските журналисти и решенията ни за пенсионната реформа.”

Пак 18 декември:

“Добрата новина от Брюксел – разговарях с председателя на Европейската комисия и съм щастлив да съобщя, че ЕК ни отпуска 4 млрд. лв. по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура". Всеки да си направи сметка какво значи „Хемус“, какво значи „Струма“, какво значи тунелът под Шипка – перпендикуляр през България да мине, и още близо 1 млрд. за разширение на метрото на софиянци. Лично аз съм много доволен от усилията, които положихме през тези седмици. Мисля, че резултатите са повече от ясни. Всичко, за което се разбрахме с Jean-Claude Juncker при предишното ми посещение преди две седмици в Брюксел, вече е факт. Удържаха абсолютно ангажимента си, за което от името на българите им благодаря много.”

По-късно същия ден:

“ ЕК одобри ОП „Транспорт“ 2014-2020 г. за близо 4 млрд. лв.”

И това ако не са най-хубавите предрождественски подаръци за целия български народ! 
Само за пет дни - от 15 до 19, Борисов като един истински Дядо Коледа извърши чудеса в Брюксел!

Кънев не беше в Брюксел, той се върна от Берлин късно вечерта на 15 декември и веднага започва да пише срещу промените, предложени от ГЕРБ в КСО, които не били съгласувани с тях. 
И само за 3-4 дни - от 16 до19, когато ББ се върна от Брюксел с коледните подаръци за всички нас, тук реформаторите вече заплашваха с излизане от коалицията. 

А какво стана със стабилността на държавата ни, която и Раданчо уж демонстрира с присъствието си? Кой и защо започна да клати лодката?
 
Аз имам отговор.
Берлин, столицата на най-силната икономически държава в Европейския съюз, пред очите на хобитчето посрещна най-големия му политически враг с държавни почести! Берлин показа на света, че признава Борисов за лидер, политик и държавник, а Раданчо се кълнеше, че нямало да го приеме за премиер! Щеше да го измества от лидерството в дясното пространство и да заеме мястото му! А гуруто му Костов беше обявил края на политическата му кариера!

Какво ли е ставало в сърчицето на малкото хобитче?
Дали от яд не е изяло чаршафите в берлинския хотел? Камериерките мълчат...

И ако някой още се пита кой и с какви подбуди влиза в политиката, този случай е ясен. 
Благополучието на българската държава изобщо не интересува хобитчето, то гони собствените си егоистични амбиции на дребно комплексирано човече!

А по повод думите на Бойко Борисов към реформаторите: “сбъркаха църквата, на която се молят", ще припомня:
По православна българска традиция сега сме в коледни пости. За нас това е време за смирение, украсяване с милосърдие и кротост, примиряване с враговете, време на милост към всички наши ближни и това е, което Борисов излъчва към нас винаги, не само по време на пости.

И ако евреинът Радан Кънев не познава православните ни традиции, време е да ги научи и да бъде така добър да ги уважава!

Докъде ще го доведе политическото му поведение, има време да видим. Днес Бареков вече го разпозна като своя сродна душа. 




Гласувай:
8



1. sherif - ...
21.12.2014 23:24

Позакъснял е Кънев с ученето.
Някои неща са непоправими.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907681
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930