Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2014 14:25 - В ЗАЩИТА НА ПОЛИТИЦИТЕ !
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 4729 Коментари: 7 Гласове:
33

Последна промяна: 23.11.2014 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В ЗАЩИТА НА ПОЛИТИЦИТЕ !

След последните парламентарни избори политологът Антоний Гълъбов заяви:

“Онова, което казаха българските избиратели е, че партийната система е във фалит. Партийната ни система е фалирала, защото не се ползва с доверието на българските граждани. В този смисъл партийната писта повече или по-малко е блокирана... Това, което казаха българските граждани, е, че са дезориентирани, че се намират в тежка ситуация и че не виждат кой може да ги изведе от тази ситуация. Дотук бяха българските избиратели. Оттук нататък отговорността е на политиците да намерят разумно решение на непосредствените проблеми пред страната.”

Виж ти, каква била работата... българските избиратели били “дезориентирани”...

Няма да крещя писмено, макар че ми се крещи.

Няма да пиша с главни букви и няма да блъскам по пет удивителни в края на изреченията, макар и по смисъл да са крясък. Но ще завършвам повечето с въпросителни.

След като прочетох тези драматични до апокалиптичност констатации на Антоний Гълъбов, питам себе си, пък и вас:

Защо са дезориентирани българските избиратели?
Ако не могат сами, то кой трябва да им помага да се ориентират в политическата обстановка?
Не са ли точно политолозите? Те са, нали?

И сега ще попитам тях:

Къде бяхте, драги политолози, когато в продължение на почти година младоци с червен комсомолски плам в очите изпълваха българските улици с плакати “долу партиите” и “долу политиците”? Дали точно тогава мнозина от българските избиратели не си казаха: “Ами да, прави са...”

Не беше ли работа на политолозите да обяснят достъпно и публично, че политическата партия е законният инструмент, с който гражданите участват в управлението на държавата и само безумци хвърлят инструментите си, защото не били доволни от това, което са сътворили с тяхна помощ? И че тези, които издигат подобни лозунги, са или незрели граждани, или платени провокатори?


Кой трябваше да се възпротиви на широко разпространяваната тогава безумно тъпа мантра, че идеалният гражданин не се мърсял с политически пристрастия и партийно членство? Не са ли политолозите?


Кой остави без коментар едни младоци без образование от сутрин до вечер по телевизионните студиа да твърдят, че те не били някакви си долнопробни партийни членове, а представлявали великото безпартийно гражданско общество, поради което бъдещето било в тях, а партиите трябвало да се разпуснат?


Кой насърчи тези недоучени хлапаци, жертви на калпавото образование на прехода, да се хвалят с “мрежовите” хоризонтални структури на новоизлюпените си организации, в които нямало лидери, а всички били равни? Това всеобщо равенство не замириса ли съмнително?


Кой трябваше да обясни на тези млади хора, че мрежовата хоризонтална организационна структура – каквато е Интернет, е подходяща само за разпространение на информация и не бива да се въвежда в обществените организации, тъй като е неконтролируема и неуправляема и крие непредвидими опасности за цялото общество?


Защо не се намери нито един политолог, който да им обясни, че по конституция гражданските организации не могат да се занимават с политика, а още по-малко – да бъдели “коректив на всяка власт”, както се самоопределиха?


Кой поощри едни други млади хора – с дипломи, но и те недообразовани, надменно да врякат из медиите, че всички досегашни политици трябвало да им освободят политическата сцена, защото точно те били новото поколение умни лица на българската политика?
 

Никой политолог ли не провидя мимикрията в измислените граждански структури, които наужким ръководели политическите им партии, та при тях да надделявали “гражданските”, а не политическите интереси?
 

Защо професионалното съсловие на политолозите забрави, че общество без елементарни морални устои е в опасност и оправдаваше явните лъжи и клевети в предизборните кампании, вместо да ги заклейми?
 

Всичко това беше ваша работа и ваша отговорност, драги политолози!

А какво направихте вие? Вие словоблудствахте и нравоблудствахте - и продължавате да го правите.
 

Години наред си чесахте езиците с глуми по всеки и по всичко в българското обществено пространство, а сега изведнъж - само политиците трябвало да носят отговорност?


Та вие самите не спряхте да клеветите всеки един политик според собствените си политически пристрастия и не успяхте да се обедините дори срещу елементарната байганьовска мантра “всички са маскари”!

Стигна се до пълна загуба на здрав разум в общественото пространство! Възпротиви ли се някой от политолозите на безумната популистка фраза “асфалтът не се яде”, която обслужи точно определени политически интереси?
 

Чухме ли през последните години поне едно одобрение на политическо действие от уста на политолог?
Нима нито един политик не направи нещо добро?
 

Не спряхте да ни окайвате от 1989, та досега... а народът ни, за съжаление, много обича да се чувства ожалван и оплакван.


И докъде стигнахме накрая? Хайде да се погледнем след 25 години...
Уж дума дупка не прави - но може да направи много по-лошо – да изгони децата в чужбина, драги ми политолози!


Не се ли включихте и вие в непрекъснатото припяване, че всичко наше е боклук, че “нема такава държава”, че никога няма да ги стигнем, а “там”... ах, там всичко става от само себе си, и все е хубаво...


Разбирате ли какво сторихте на държавата ни чрез “авторитетните” си мнения, повтаряни безброй пъти от безотговорни и жадни за грозни сензации журналисти?


Изпратихте цяло едно поколение български чада да гонят Михаля на запад, драги политолози! 

По най-болезнения начин децата ни разбраха, че думите род и родина не са празни понятия и макар и с повече пари, там не се живее по-добре, отколкото с по-малко пари тук... Помните ли - “не хлебом единим...”? Но повечето от тях вече пуснаха корени и е трудно да се върнат... А тези, които се завърнаха, срамежливо крият защо.
След четвърт век, вместо да се радват на жадуваната свобода, българските родители са нещастни тук, а децата им са нещастни “там”. Изпълняват синовния си дълг и изпращат пари на майки и бащи, но с данъците и осигуровките си подкрепят не българските, а чужди пенсионни и здравни системи. Затова, колкото и да иска, никой политик няма да може да промени коренно ситуацията и още дълго време в България пенсиите ще са малки, здравеопазването - на този хал, а заболеваемостта и смъртността високи... какво друго да се очаква от застаряло население?


Но според вас отговорността за това положение била само и единствено на политиците и те трябвало да се справят сами? А гнусната пропагандна медийна машина, чийто ход усърдно смазвахте и вие?


Колко от вас събраха сили през тези 25 години да кажат ясно и открито на горкия заблуден българин, че държавата вече няма да носи никаква отговорност за финансовото му положение? Че трябва да спре да разчита на нея, а да прояви инициатива и сам да си създава работа? 
С типичното еснафско българско хлевоустие насочвахте младежите ни към Терминал 2 - а сега политиците трябвало да ги върнат обратно!


И след като досега оказвахте пълна и безрезервна подкрепа на “новата” политическа формация Реформаторски блок, напоследък четем как един по един започнахте да се отричате от това жалко и безлично творение.


Месеци наред слушахме вас, “знаещите” и гордеещи се с всякакви специализации в западни демократични институции, да одобрявате и поощрявате всички незрели, нецивилизовани и антиевропейски прояви на представителите му.


Наистина ли приехте, че смехотворните кечистки самохвалства, лигавото оригиналничене, изпращането на песнички и намеците за нецензурни вицове са нововъведение в политическия диалог?


Кой поема сега отговорност за деструктивното поведение на отрочето с неясни родители, неясен пол и все още неясна политическа ориентация – дупките на организационната им мрежа ли?


Като плъхове започнахте да напускате разочаровани разпадащия се кораб и да отричате да сте имали нещо общо с построяването му. А той може да повлече със себе си към дъното и мъчително трудно съставеното правителство!


Българските политици поеха своята отговорност – но най-вече отговорност пое онзи, когото доскоро изобщо не признавахте за политик и по всякакви непочтени начини се опитвахте да рушите авторитета му.


А вие, политолозите - някаква отговорност носите ли? Можем ли да имаме някакви изисквания към вас? 
Или професията политолог е най-сладката в България – при упражняването й никога не се допускат грешки, никога не си виновен и за нищо не носиш отговорност?


Иначе – нека да му е честито на Антоний Гълъбов! Опрофесори се и той накрая. 

Само че преди да придобият професорските си титли, професорите-политолози трябваше да са покрили поне нивото за средно образование по предмета “отговорност пред обществото”!




Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sullltan - Смешно е като гледам как опитват да ...
22.11.2014 14:35
Смешно е като гледам как опитват да сложат знак за равенство между "нов" и "по-добър":-))
Pазчитат на това, че хората още не ги познават. Но само като отворят уста и лъсват черните им душици.
цитирай
2. vmir - Много точно казано.
22.11.2014 16:31
Съгласен съм напълно.
цитирай
3. alexs - Какво да ги защитаваш тези крадливи ...
22.11.2014 22:58
Какво да ги защитаваш тези крадливи политици! ако бяхме нормална правова държава повечето щяха да бъдат вкарани по затворите за присвояване на милиони/кражби/.
Ако бяхме диктатура като Китай или северна Корея щяха да получат парче олово.
цитирай
4. zari22 - Че то има ли политици в БГ?
23.11.2014 03:59
цитирай
5. larryone - Изключително императивен тон на ...
23.11.2014 07:16
Изключително императивен тон на изложението. Едните младежи били необразовани и без дипломи, а другите имали такива, но пак били неграмотни. Хайде бе! Нали Сергей Станишев или Бойко Борисов са големи интелектуалци, та имате база за сравнение.

И още нещо. Радвам се, че вие или хора като вас, не определяте за какво да се използва Интернет. Слава Богу и за това, че зависи от друг тип хора, до къде се простират правата на гражданите и техните сдружения.
цитирай
6. sullltan - Как няма да са дезориентирани в б...
23.11.2014 12:09
Как няма да са дезориентирани в българската политическа каша?
Иван Костов “демократ” ли е?
Корнелия Нинова “червена” ли е?
Тогава защо Иван Костов е този, който пръв я пласира на управленски пост - без никакъв опит? Явно става дума за шуробаджанащина.


http://razuznavane.com/?p=392


След като се знаят тези неща, на Костов и костовистите им остава само едно – да плюят Борисов, опитвайки да му прехвърлят собствените си прегрешения, които обаче той няма как да е извършил, защото при голямото разграбване на държавата още не беше влязъл в политиката.
цитирай
7. didanov - политиците и политолозите
23.11.2014 22:36
Поеха своята БЕЗотговорност, защото никой не им търси сметка или го страх.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909317
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930