Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2014 12:54 - НЯМА БЕ, БАЦЕ !
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 6729 Коментари: 15 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НЯМА БЕ, БАЦЕ!

Тъкмо отварям хладилника, и телефонът ми звъни. Гледам на дисплея – премиера. Оня, дето за първи път е за втори път. 
- Кво си се раззвънял бе – викам. - Как надуши, че се каня да си мажа филия с мас? 
- А честит ти рожден ден на патерица – вика. - Да не мислиш, че съм те забравил, като станах пак премиер. Нямам време, та ще карам направо. Стига си ми дъвкал коалиционния партньор. 
- Е не мога да карам само на филии с мас – отговарям. - Що да не си гризна и малко крехко реформаторско. Виж, че дъртите им курви не ги закачам, само младите, че ме дразнят много. 
- Спри са – вика - че не се знае кой ни подслушва. - И намеци за педалщина недей да правиш, че нали знаеш, те така разбират европейското. Ша земат да рекат, че не съм проевропейски насочен и ни отиде коалицията, а с нея и държавицата. 
- Ха! – викам. - Е сега те фанАха на тясно. Утре всички сутрешни телевизионни блокове ще гърмят с разговора ни. Що рече държавица, а? Нали помниш как едно време Филип Димитров го направиха луд, дето бил казал “тази държава”. Трябвало да каже “нашата държава”. ПоправИ се веднага, кажи: “нашата малка, но славна страна” и давай да си говорим за Попър. В краен случай може и за Кант.
- Е що па за Кант? – пита Баце. – Не мое ли за Фройд? Все за него си мисля, като си гледам коалиционния партньор. Пък и за д-р Николай Михайлов... 
- Обикновено само ти се карам, ама да не забравя сега – прекъсвам го. - Поздравявам те за премиерската фльонга, дето я вързахте с Томи на Раданчо. Много добре му стои, още се обяснява какво мислел, па какво казал и къде какво бил обещал и пожертвал. Готов камикадзе бил. Ма голем катарзис му причини бе, Баце... 
- Слушай ме какво ти говоря...
- Няма да те слушам и няма да ме убедиш. Ти им говори както трябва, а аз ще я карам както си искам! Даде им власт и пак не им идва акъла. Такива като тях не мирясват, докато не им забиеш вирнатия нос в прахта. Слушай ме сега ти:

Никой от тях не вдява, че щом човек е млад, значи е неопитен - и това е недостатък, а не предимство. Туй надуто хобитче Радан наистина не е вдянало още, че ако ти не си премиер, европейските фондове няма да тръгнат. Колкото и да се пъне, ЕК няма доверие на никой друг.

Тръгнал да се оплаква от “натиск”. Че ти когато каза, че си се разделил с всички, защото всеки иска нещо от теб, къде му бяха на това пале ушичките, бе? Хилеха се дето си казал, че си седиш сам като куче у Бояна. А сега що не отиваш да живееш у Бояна сещат ли се? Щото след ония вече не може да се разчита и на НСО, нали?

Нема да ги оставя на мира тия келеши, докато не им дойде акъля, Баце! 
Докато някой от тях не изпищи, че е получил заплахи за живота си, няма да се спра! 
Докато не се замислят защо Иван Костов никога не е имал нужда от охрана, няма да се спра! 
Докато не разберат защо ти винаги трябва да ходиш с охрана, няма да се спра!
Докато комунягите не оклепат и тях с клевети, за да видят какво е, няма да се спра!
Обяснява се Радан, че седял в парламента, за да не опустеел откъм “силни политици”. Себе си ли има за силен политик? Конституционно мнозинство щял да създава с 23-мата си депутати?

Снощи бившият шеф на Раданчо – вторият папионкаджия на републиката, известен не само като Христо Григоров, но още от 1980 г. и като агент Еленов, се оплака, че им откраднали семейната кола. Чисто новичко BMW- Х-3! Я им проверете доходите! Тръгнаха с версия за нападение и пребиване на жена му, а после се оказа, че лъжат! Не са я пипнали с пръст даже. Крадецът се качил на оставената с ключа кола и отпрашил нанякъде. В такива случаи застрахователят не изплаща каско застраховката. Сега докторите от Александровска болница протестирали. Срещу глупостта на колежката си ли протестират? Айде Москов да им обясни! 
Същият този Христо Григоров беше арестуван през февруари 2006 г. и обвинен от тогавашния директор на НСБОП ген. Ваньо Танов в присвояване в особено големи размери на помощи, получени в БЧК. Само дето после нищо не можа да се докаже, видиш ли... 
Нека повози жена си в свръхлуксозната кола, която си купи като председател на БЧК - гнезденцето, което награди Костов и отхрани и излюпи Раданчо! А наглеците апелират ли апелират ние да помагаме на бедстващите и питат – защо? 
Гнусно ми е бе, Баце, все едни и същи герои, а интригите им много... и инкубатурът им не спря да работи и да създава нови и нови лъжци и интриганти.

Докато коалиционните партньори не ти се извинят публично за всички свинщини, изговорени публично по твой адрес, няма да се спра!

Докато не се извинят и на нас за всички обиди, няма да ги оставя на мира, Баце!

Изведнъж усещам, че съм я подкарал като кокошката Мая, а Баце си мълчи.
Опаа! 
- Ти да не ми затвори телефона бе? – извиках... и се събудих.

Ама се навиках поне насън.




Гласувай:
39



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sherif - ...
13.11.2014 14:02

О, ти си направо за моя отбор. Добре дошъл ;)

цитирай
2. vmir - Баце е пич №1 на републиката. Поне за момента.
13.11.2014 14:48
Много ми е любопитно колко време ще отнеме докато някой политик му се опре на малкото пръстче. Виждам само, че е в необозримо бъдеще и, че ще има много да се учат от него, ако искат да станат реални политици от неговата класа. И най-вече, да се научат да не кълват като лапнишарани на простотиите, които им подхвърлят за него, защото ако водеха до детронирането му, нямаше точно на тях да ги пробутват, а те нямаше да затъпяват от доброволната си прислужническа роля, а щяха да се хванат на работа и да се развиват като всички, които разчитат само на себе си.
цитирай
3. sherif - ...
13.11.2014 15:20

Бойко никога не забравя, че първите стъпки в бойните изкуства аз съм му ги преподавал ;))

цитирай
4. vmir - 3. sherif,
13.11.2014 16:05
sherif написа:

Бойко никога не забравя, че първите стъпки в бойните изкуства аз съм му ги преподавал ;))



Досещах се, че е така, но не исках да те питам публично, за да не влошавам състоянието на дебилните. Все пак, здравеопазването ни е в криза, а за местата в психиатричните стационари отдавна са се наредили на опашки.
цитирай
5. alexiev123 - О, ти си направо за моя отбор. Д...
13.11.2014 16:21
sherif написа:

О, ти си направо за моя отбор. Добре дошъл ;)


Добре заварил. :)
цитирай
6. sande - - Ти да не ми затвори телефона бе? – извиках... и се събудих.
13.11.2014 16:32
Браво! Публицистично, остроумно, право в целта!

Да подкепяме Бойко Борисов защото враговете му са много, хитри, подли хиени, кръвожадни, няма да мирясат нито скоро, нито лесно.

Да не забравяме,че един от тях се провикна, изпълнявайки чуждо поръчение :Махай се Бойко или ще те махнем!
Това си беше явна заплаха за живота му. И му спретнаха превратец посред бял ден.

Сега пък запалиха една млада и красива жена пред Президенството. Пак явна заплаха и предупреждение да внимава в картинката.

Доброто е наивно, добронамерено, усмихнато, а злото е безскруполно, жестоко, безмилостно, мрачно, потайно!

Поздрави!
цитирай
7. svraka - Това герберите сте големата работа!
13.11.2014 19:51
Ами как иначе!? Да си правиш майтапи при такива сериозни проблеми в страната си е ….големата работа! Да се правиш на ербап при положение, че едвам си събрал силици за правителство си е…..още по-големата работа. Да плюеш по единствения си коалиционен партньор, който е заложил всичко от своя страна обаче е върхът на големата работа!
цитирай
8. getmans1 - . sherif - ... , сега е момента да си признаеш, кой ти е учителя :))) ... да де ... иначе ме е срам ... да се ... фаля...
13.11.2014 22:41
Иначе това е много важно: „ Докато не се замислят защо Иван Костов никога не е имал нужда от охрана, няма да се спра!
Докато....“

Всичо друго е дрън-дрън!
цитирай
9. vencivaleri1951 - Охраната не е подчинена на титуляра, а той на нея
14.11.2014 00:04
getmans1 написа:
Иначе това е много важно: „ Докато не се замислят защо Иван Костов никога не е имал нужда от охрана, няма да се спра!
Докато....“

Всичо друго е дрън-дрън!


солкото и да изглежда странно. Въобще не е истина , че Костов не е имал охрана. Не знам къде живееш, но ако минеш покрай къщата му, ще визиш изградения в двора у павилион. Той е темерут и не пуска никого в къщи и НСО се принуди да изгради постройка в двора.
Иначе беше трудно с охраната му защото той е планинар и е като коза по баира. В НСО вземат предимно хора от силовите спортове.- Борци , боксьори, източните изкуства. Те са силни, бързи, с рефлекси, но не издръжливи . Тахната сила е експлозивна, но е пресметната главно за 20 ина минути. Тоест колкото траят два, три маче. Костов редовно се качва до Алеко, а в почивните до Ч Връх. Охранат му направо отначало издъхваше , докато специализираха да го охраняват многобойци и биатлонисти.
Така , че германец Костов си имаше охрана и дори Атанасов се престара когато пишеше някой лозунгите по Драгалевци за Костов и Ленчето. НСБОБ издирваше тези със спрейовете и бяха плъзнали ченгета по Драгалевци, а общината всеки ден триеше.
Иначе на практика охраната е безполезна ако някой реши да те трепа. Независимо дали ще е заговор или луд. Примерите са много. Не знам някой от премиерите ни освен Борисов да е подържал повече от норматива след като е напускал поста си.
Баце има фобия от покушение, а говорят , че и гледачка му предрекла такова в тунел. Той с кола не влиза тунел. Трябва ли да минава през тунел вика хеликоптер. Впрочем разбираем е страхът му. Толкова аверчета са му гръмнали.
Аз например с гъби зареждах роднини и приятели. Всичко това до момента в който колега погреба цялото семейство на сестра си плюс комшииско дете. Цяла седмица погребваше някого. Сега и от лицензирани гъбари не купувам. така, че на Борисов страхът от покушение да му е кахърът
цитирай
10. denitoyy - :)
14.11.2014 01:38
Браво и за хумора , и за иронията , и за точната преценка на ситуацията в БГ !
цитирай
11. getmans1 - Венци, благодаря ти.....
14.11.2014 08:47
..... дет ми отвори очите, сам се чудя на себе си как съм живял толкоз години кат слепок.
цитирай
12. alexiev123 - Стига сте чели отгоре-отгоре, де! :)
14.11.2014 10:10
vencivaleri1951 написа:

солкото и да изглежда странно. Въобще не е истина , че Костов не е имал охрана. ...
Иначе на практика охраната е безполезна ако някой реши да те трепа. Независимо дали ще е заговор или луд. Примерите са много. Не знам някой от премиерите ни освен Борисов да е подържал повече от норматива след като е напускал поста си.

След като пиша много ясно "Костов никога не е имал НУЖДА от охрана", защо четеш "Костов не е имал и няма охрана"??
Голямата разлика е в думата "нужда". :) НСО охранява по закон всеки, заемащ определена държавна служба, без значение кой е той. Така беше охраняван и Костов. Но НСО охранява и хора (политици), за които е преценено, че има сериозни заплахи. За Костов няма такава преценка и не се е чуло след като загуби премиерския пост да го охранява НСО. Той може да си има частна охрана, каквато имат доста богаташи. Зад всяка от наградите на Борисов за борба с организираната престъпност обаче се крие разбита престъпна организация, останките от която няма начин да не чакат удобно време и място, за да му отмъсти. Виж колко са му наградите в Уикипедия. Това е нуждата, която при Костов не е налице. Защо никоя престъпна или политическа организация му няма зъб, всеки да си даде сам отговор. Ако ти е интересно, последната официална информация за охраняваните от НСО намерих тук: http://www.segabg.com/article.php?id=717100
цитирай
13. sherif - alexiev123,
14.11.2014 11:01
перфектен! Размаза го по асфалта ;))

Венцивалери е един от местните словоблудци-грaфомани, които ни забавляват с очевадните си лъжи. Подиграваме го - всеки по реда си. Този път се падна на теб ;)

цитирай
14. alexiev123 - Венцивалери е един от местните ...
14.11.2014 11:39
sherif написа:

Венцивалери е един от местните словоблудци-грaфомани, които ни забавляват с очевадните си лъжи. Подиграваме го - всеки по реда си. Този път се падна на теб ;)

Рядко пиша тук, повече съм във Фейса, там е по-удобно за коментари. Ползвам блог.бг за склад. https://www.facebook.com/alexander.aleksiev.90
цитирай
15. alexiev123 - Ами как иначе!? Да си правиш майтапи ...
14.11.2014 11:43
svraka написа:
Ами как иначе!? Да си правиш майтапи при такива сериозни проблеми в страната си е ….големата работа! Да се правиш на ербап при положение, че едвам си събрал силици за правителство си е…..още по-големата работа. Да плюеш по единствения си коалиционен партньор, който е заложил всичко от своя страна обаче е върхът на големата работа!

Вместо да ми се правиш на каквото не си, земи да ми пратиш песничка. За това ви бива най-много.
:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907935
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930