Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2014 21:43 - МЛАДИТЕ ЛИЦЕМЕРИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 773 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 МЛАДИТЕ ЛИЦЕМЕРИ

Учудващо много похвали чета по адрес на изказването на Радан Кънев в парламента преди гласуването на втория кабинет на Бойко Борисов. И то от уж сериозни хора. Даже някои го наричат реч. Много била добра “речта” - но кое й е доброто, не казват...
Слушах я, но когато я потърсих в интернет, за да си я припомня, не намерих аудиофайл!
На сайта на ДСБ е пуснат писмен вариант, от който не само че липсва текст, но и е добавен текст. Както се казва – фризирана е. Дори е направо манипулирана. Явно “вождът” им трябва да бъде изкаран идеален – да не се знаят грешките, нелепите вметки и всичко, което се вижда и чува в аудиофайл. А се изкарваха единствените борци за честност и прозрачност! Да вземат пример от Борисов, който не се страхува да се покаже несъвършен и пуска на стената си аудиофайлове с всичките си интервюта и изказвания.
Няма как, ще карам по спомени.
Според мен изказването му е горе долу добро, но само като литература. 
В сегашната политическа действителност думите му представляват лицемерие на дребно и пълна липса на доблест. 
Наистина е длъжен да се оправдае пред избирателите си – наруши всичко, което обещаваше и се кълнеше, че щял да спазва и изпълнява. 
Само че всичко, обещавано публично, беше директно насочено срещу Бойко Борисов и ГЕРБ.
Ако се беше извинил публично на Борисов за всички лъжи, които изричаше в продължение на две години по негов адрес, за да събере гласове, щеше да бъде честно - а той не го направи. 
Двойка по предмета честност! 
Ако беше признал благородството на ГЕРБ - въпреки жалкия изборен резултат да им дадат доста повече министерски кресла, отколкото заслужават, щеше да бъде политически коректно. 
Двойка по коректност! 
Ако беше казал, че ще се стараят да оправдаят оказаното доверие, щеше да бъде възпитано. 
Двойка по възпитание! 
Но, както преди време сдържано го предупреди ББ, трудно е да лижеш там, където си плюл. Дребните хора с голямо его много се страхуват да благодарят и да се извиняват и Радан непрекъснато го доказва. 
Двойка и по смелост!

Затова пък му пиша шестица по лъжи, нахалство, самохвалство, интригантство, манипулации... все качества, които показват “коалиционна култура”.

Краят на писменият му текст гласи: 
“...аз дори бих благодарил на кандидата за премиер за видимо променения стил на политика, който ГЕРБ показва. “
Би благодарил...

Но стилът на ГЕРБ изобщо не е променен, от години си е все същият. Те се опитват да наложат лъжата, че били променили ГЕРБ и да си го припишат като заслуга. А всъщност търсят нов извор за самодоволство!

И да изпращаш политически послания чрез песнички отказвам да приема за “новаторски” стил. По-скоро ми прилича на педалско заиграване.

По всичко изглежда, че това ще са “новите лица” в политиката, които ни се наложи да приемем за коалиционен партньор, за да спасим държавата. 
Налага се и ние да следим внимателно всеки ваш дъх, реформатори... сори за което...
Но има светлина в тунела и тя се нарича избори. 
Нас не ни е страх, вие му мислете!




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sherif - ...
10.11.2014 15:53

Видях нещо безумно.
Някакъв министър от новото правителство преди време говорил срещу Борисов и Цветанов, но сега им се подмазва. Това било лошо не за морала на този министър, а за морала на ....... ГЕРБ. Следователно ГЕРБ са “виновни” дори за липсата на морал у враговете си.

Не знам дали тези гадини могат да паднат по-надолу. Да те обвиняват дори за недостатъците на враговете ти! Няма накъде по-мръсно!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909908
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930